Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

tiistai 13. maaliskuuta 2018

Talvilomailua

Pitkästä aikaa oli ihan kunnon lomaviikko ja tosiaan tuntui kyllä, että oli jo sen tarpeessa. Ei tässä vaiheessa uskaltanut enää sen kauemmas lähteä lomailemaan, mutta onneksi tästä Oulustakin löytyy monenlaista lomatekemistä. Ja jos olisi joka päivä jaksanut jonnekin mennä, olisi menoa ja tekemistä löytynyt enemmänkin, kaikenlaista tapahtumaa oli kyllä tarjolla ainakin lapsiperheille. Vaan pitänee säästellä "lomakohteita" myöhemminkin käytettäväksi...


Viikon keskivaiheilla käytiin ihan vaan Ideaparkin Skidiparkissa, kun lapset vietti päikystäkin lomapäivää. Lapset ois tahtoneet HopLoppiin, mutta kun kuvittelin sinne itteni konttaamaan ja juoksemaan kahden lapsen perässä, niin ei oikein houkuttanut... Skidipark on sopivan pieni siihen, että ei tarvitse koko ajan kulkea perässä ja silti pysyy lapset suunnilleen näköpiirissä. Samalla reissulla pystyy käymään syömässä ja ostoksillakin.
Hauskaa kyllä oli ja meillähän meni lopulta koko iltapäivä tuolla pyöriessä. Oli kyllä lapset aika poikki aktiivisen päivän jälkeen eikä tarvinnut paljon yöunia houkutella.
Torstaina meillä oli vuorossa MLL:n perhekahviloille suunnattu bussiretki Nallikarin Talvipuistoon. Jätettiin ilmottautuminen viime tinkaan, sitä katsoen että jos vauveli päättäisikin saapua laskettuna aikana. No ei saapunut, eli päästiin retkelle. Lapsille jo pelkästään linja-autolla ajelu oli yksi kokemus sinänsä. Sattui sopivasti olemaan aurinkoinen päivä eikä Nallikarissa käynyt edes siellä tavallisesti puhaltava kylmä tuulenvinkka. Etenkin iltapäivän puolella aurinkokin lämmitti jo jonkin verran, vaikka loppuajasta etenkin Slle alkoi jo kylmä tulla ja sopivasti tulikin takaisinlähdön aika.
Ostin Nallikarissa lapsille jotkin lippupaketit, joihin kuului yksi lippu tuubimäkeen ja kolme mihin tahansa muuhun rastiin... Tuubimäestä ainakin R tykkäsi eniten, S vähän väsähti muutaman kerran jälkeen, kun halusi katselemaan jo kaikkea muuta. Lopulta meillä jäikin vielä yhdet liput käyttämättä eli voi olla, että jos olot ja kelit sallii, niin pitää tälle keväälle vielä yksi reissu käydä Talvikylässä. Muuten, oisin tänne niitä huskyja kaivannut, nyt ei ainakaan ollut paikan päällä... liekköhän muina ajankohtina?
Kaiken herkuttelun päälle piti vielä itsekin vähän leipoa, kun sain naistenpäivän lahjaksi yleiskoneen. <3 Pitempään kyllä ollut jo mielen päällä ja kun tehosekoitin tässä jokin aika sitten otti ja veti viimeiset henkosensa, niin oli jo vähän pakkohankinta.

Loppuviikkoon sisältyikin sitten moottorikelkalla ajelua ja pilkkimistä! R on kyllä koko talven odotellut, että pääsisi kelkan kyytiin ja pilkille ja nyt kun oli ilma sen verran hyvä ja aamuinen lumipyry lakkasi sopivasti iltapäiväksi, niin lähdettiin käväseen merellä. Kalat ei kyllä olleet syöntipäällä ja S saikin koko seurueen ainoan kalan. Hyvä niin, että edes sen niin jokin mielenkiinto säilyi päällä.

Monenlaista pientä aktiviteettia siis sisältyi meidän lomaan. Äippälomahan se tässä kuitenkin jatkuu ja lapsetkin on enää vaan osan viikosta päivähoidossa, niin eiköhän kevään päälle päästä käymään lasten kanssa muutenkin ulkoilemassa enemmän ja myös sellaisissa paikoissa ja tapahtumissa, joihin ei ole viime aikoina ehtinyt. Ainakin sen mukaan sitten, miten minimiehen ja kahden isomman lasten kanssa pääseekään liikkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!