Instagram @sarkkuk

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Parempi ruoka, hyvä mieli

*Varoitus nälkäisille: Sisältää herkullisia ruokakuvia!*

Erittäin pitkä viikonloppu ohi. Jo eilen tuntu ihan sunnuntailta, ja illan kaupungin ihmisvilkkaudesta päätellen, niin tuntui varmasti monesta muustakin. Uskaliaimmat kun kuulosti olleen keskiviikosta saakka melko rännissä. Loistavaa tämä suomalainen juhlakulttuuri (NOT).


Meidän osalta jäi Tuntemattomat ja Linnan juhlat täysin seuraamatta, sen verran meillä oli omaakin mukavaa ohjelmaa. Seitsenhenkisellä tiimillämme oli jokaisella oma kauhansa sopassamme, kun suunnittelimme illan menua.


Alkupalat: Lohimoussea, karjalan riisipiirakoita  (itse leivottuja, toki!) ja chilinen sipulihillo(?).


Tuo lohimousse vei kyllä kielen mennessään, ja piirakat oli ihan loistavia! Sain jo melkein näillä mahan täyteen, vaikka kuinka koitin säästellä mahaa :D Meni näitä vielä muuten yöpalaksikin. Tuota moussea pitäis opetella itsekin tekemään.


Pääruuastahan tämä pikkujouluidea lähtikin. Sisälsi mm. salaatin ja palsternakka-vuohenjuustopaistoksen...


...punajuuria ja aurajuustodippiä (nam!)...


...perunamuusin ja sen pääasian: teeren "huonoimmista" osista tehdyn paistoksen (vähän vertailtiin riistakäristykseen, eli oli ihan loistavaa)...


...sekä teeren rintaa (+ rosmariini).


Kyllä moni kattaus kalpenee tämän rinnalla, ja harva ravintola-annoskaan vetää näille vertoja. Ensimmäistä kertaa söin kyseistä lintua, ja hyväähän se oli. Suurkiitokset illan emännälle, joka suurimman osan näistä ruuista valmistikin!


Itsenäisyyspäivän teemassa ihmettelimme, kuinka kuulemma nykyisen presidentin puoliso oli jossakin hotellissa(?) vieraillessaan nimenomaan pyytänyt, että ruokana ei saa olla riistaa. Eipä taida tietää, mitä menettää.


Koska teemana oli kotimaisuus, niin jälkiruuaksi tarjoiltiin minun osuus menuun, eli hilla-juustokakku.


Resepti vanhan kaavan mukaan, pohjalla mm. piparia, välissä tuorejuustoa ja sitruunalla maustettua rahkaa, ja päällä hilloista tehty kiille. Ohjetta ei tällaisenaan löytynyt netistä, mutta siskoni idea oli "keittää" marjoista siemenet pois, ja tuo sopi tähän kakkuun kyllä todella hyvin.

Koska kyseessä oli Caion visatiimin pikkujoulut, niin sopivasti olikin torstai-ilta ja vuorossa myös itse Caion tietovisa! Joukkue oli taas "hieman" ylisuuri, mutta puolustukseksi pitää sanoa, että oikeastihan tuosta tiimistä tyyliin kaks ihmistä tietää kaiken :D Niin nytkin, ja illan kruunasikin melko kirkas voitto. Juhlamielessä tiimimme myös lahjoitti pari palkinnoksi saatua juomalippua kanssakilpailijoille.

Itsehän toimin illan muuten kuskina, ja tein jotain myös ensimmäistä kertaa elämässäni: Ajoin automaattivaihteisella autolla! Hyvin rullasi eteen päin. Ei se silti poistanut seuraavana päivänä koittavaa väsymys-krapulaa, ja koko viikonloppu on kyllä mennyt hieman samoissa fiiliksissä. Eilenkin kuskailin taas porukkaa ja istuttiin hieman kaupungilla, siinä toivossa, että nähtäisiin eräs kaveri, jota en minäkään ole pariin vuoteen nähnyt. No, tiemme eivät kuitenkaan kohdanneet, mutta tulipahan silti nähtyä muitakin kavereita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!