Instagram @sarkkuk

lauantai 29. joulukuuta 2012

Vuosi 2012: 1/2

Viime uuden vuoden vaihtumisen vietin Kreikassa. En tehnyt mitään lupauksia, sen sijaan toivoin vuodesta 2012 parempaa, kuin edellisistä. Nyt vuoden päättyessä pitää sanoa, että kaikenlaista on taas tullut koettua ja nähtyä, sekä ikävässä, mutta onneksi myös positiivisessa mielessä. Elämän tasapainoa se kait sekin sitten on.

Oon nyt koonnut tähän vuoden positiivisimpia kohokohtia. Aluksi meinasin mennä kuva/tapahtuma per kuukausi tyylillä, mutta ei se ihan onnistukaan :) Tässäpä kooste ensimmäisen puolikkaan vuoden tapahtumista.

Tammikuu


Jos en jouluna saanutkaan lahjoja, niin tammikuussa iloa riitti yllätyksen muodossa, kun A toi kadulta bongaamansa likaisen ja märän reppanan mun ja Lucyn kaveriksi. Vaikka aluksi pelkäsin rajua yhteenottoa, niin osoittautu nämä kaksi kissaa heti kuin veljeksiksi. Otin myös tavoitteeksi saada graduni valmiiksi, ja niinpä käytinkin päivät sen näpyttämiseen, välillä kissakaverustenkin avustuksella. Säät oli hieman mitä sattuu, useimmiten kylmää ja sadetta, ja sydän heltyi myös erään koiran yömajoittamiselle.

Helmikuu


Sain gradun "valmiiksi", eli ohjaajan mielestä se kaipasi lisätutkimuksia. Hain siihen myös stipendiä, mitkä automaattisesti tarkoittivat sitä, että tavoitteestani huolimatta en tälle kevättä valmistuisi. Suomen matkat oli kuitenkin jo varattu, eli ei auttanut kuin valmistautua matkaan mm. tuhoamalla viimeiset salmiakkivarastot. Kirjotusurakan ja totaalilaiskistumisen päätteeksi päätin viimein nostaa ahterini ulos sohvasta, ja aloin kävelemään rannalle, välillä koirakaveri mukana. Kaikki koirat ei kuitenkaan olleet niin ystävällisiä, kun keskeytin erään lauman luunsyöntituokion ja olin lähes tulla itsekin samalla syödyksi. Kylmät ilmat jatkui, ja A toi meille uuden lämpöpatterin. No sitä iloa ei kauan kestänyt, kun sitä liikuttaessa siihen tuli oikosulku, joka katkaisi kaikki sähköt (mukaan lukien veden tulon). Oli kyllä niin alkeellisissa ja kylmissä tunnelmissa vietetty seuraava yö, etten muista toista aikoihin kokeneeni.

Maaliskuu


Tulin Suomeen Tampere ensimmäisenä pysäkkinäni. Aloin syömään terveellisemmin, ja aijoin ottaa myös kevätulkoilusta ja -auringosta kaiken irti. Kävin mm. hiihtämässä ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Juhlittiin äitin 50-v synttäreitä. Kävin ehkä viimeisissä kunnon opiskelijabileissä, ja toki tähän kuukauteen muutamat muutkin bileet mahtui.

Huhtikuu


Pääsiäisen korvilla juhlittiin minun synttäreitä ja läksiäisiä, joihin ruhtinaalliset kaksi vierasta kehtasi saapua. Kokeilin myös (itse laitettuja) ripsienpidennyksiä, jotka pysyi kunnossa noin viikon (en kokeile enää). Matkustin Tampereen kautta Ateenaan tarkoituksena selvittää graduun liittyviä lupa-asioita, joille kuitenkin oli jo kaikki voitava tehty. Vietin synttäreitäni yksin, flunssassa ja seuranani pala kakkua ja leipomon sämpylä. Menin takaisin Santorinille, jossa kesä ja turistisesonki olivat juuri alkamassa.

Toukokuu


Töitä, töitä ja töitä. Mainitsinko jo ne työt? Tarkoitus oli kokeilla pari päivää, miten menee, mutta tekemisen puutteesta jäin sitten aasiksi. Olin kyllä jo ihan kypsä parin viikon jälkeen, mutta se kuuluisa suomalainen sisu kaivettiin ahterista esiin. Tämä sai pohtimaan sitä, mitä ihmiset joutuu oikeasti tekemään elantonsa eteen, ja että joku (ja vieläpä aika moni) haluaa tulla tuolla palkalla ja oloilla tuonne töihin, vuodesta toiseen. Asiat on siis vielä huonommin muualla. Samalla olin kiitollinen siitä, miten hyvin Suomessa asiat on, ja samalla tunsin syyllisyyttä siitä, että itellä on se kultalusikka siellä ahterissa, eikä voi "käsiään liata" oikeissa töissä. Sitten valitetaan, että Suomessa on liian huono palkka, ja sosiaalituet liian pienet.. huh.

Kesäkuu


Saavuin hieman salamyhkäisesti Suomeen yllättämään siskoni tämän polttaripäivänä, joka sujui loistavasti. Juhannuksena mentiin konkkaronkalla Kajjaanin seuduille mökkeilemään ja maisemamatkailemaan. Käytiin veljen lasten synttäreillä, ja mun terveellisempien elämäntapojen kiristäminen oli kyllä jälleen koetuksella näinä viikkoina. Aloin lenkkeileen taas Vallun kanssa, hitaasti mutta varmasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!