Instagram @sarkkuk

perjantai 21. joulukuuta 2012

Vanhan loppu, uuden alku

Tonttutouhut on olleet niin kiireiset, ettei paljon ole bloginkaan puolelle ole ehtinyt kurkistella. Päivät on menneet näin: ennen auringonnousua ylös (talvella sillä on helppo ylpeillä :), aamukahvit, Vallun kanssa aamulenkki, gradutiedosto auki.. pari sanaa ja pilkunviilausta, ja sitten jouluostoksille!


Joka päivä tälle viikolle oon kyllä aikonut tuon gradun saada valmiiksi, mutta aina sieltä on löytynyt jotaina aivopieruja tai muuta säätämistä, että viime tippaanhan tämä meni. Hankalin vaihe on tuo viimeistely, tallennusvaihe ja sen lähettäminen sähköpostilla lataaminen jonnekin palveluun, josta sen voi ohjaaja käydä noukkimassa itselleen. Aijoin kuitenkin ennen joulua sen saada tehdyksi ja onnistuin: gradu.pdf on nyt lähtenyt ohjaajalle, toivottavasti viimestä kertaa. Ja itse asiassa ei nyt haittaa ollenkaan, että se jäi näin vuoden loppuun, vaikka eilen pieni kateuden ja omantunnonpistos iskikin, kun Facebookista katselin kavereiden hehkutuksia ja kuvia maisterinpaperit kourassa. Mutta pian minäkin :) Tosiaan, ollaan tässä siskon kanssa gradutyöpajan ohessa pohdittu nuita uudistuneita käytäntöjä, että missä muodossa se gradu pitikään jättää tarkastettavaksi nyt, kun siirryttiin siihen e-graduun. Juuri samoilla hetkillä on yliopiston koulutusneuvosto tehnyt päätöksen siirtyä kokonaan e-gradu -järjestelmään, eli gradua ei tarvitse enää painattaa ollenkaan, vaan kaikki tapahtuu sähköisesti nyt vuodenvaihteen jälkeen. Aikasemminhan gradua piti painattaa (omalla kustannuksella) vähintään kaksi kappaletta yliopiston tarpeisiin, ja sitten lisää, jos halus vielä omat kappaleensa siitä. (Siitä huolimatta pohdin, jos nyt kuitenkin yhden kappaleen itselle muistoksi painattais, eihän tuo maksa kuin muutaman kympin).


Ompa tässä sivussa ehtinyt niille jouluostoksillekin, useampaan kertaan. Minä en oo niitä ihmisiä, jotka hankkii lahjat puolessa tunnissa lokakuussa, vaan jopa tykkään näistä viime hetken kiireistä. Tosin maanantaina meinas kaupungilla mennä hermot parkkitilojen puutteeseen. Ajettiin Stockan halliin jo siksi, että saatais auto sulatettua, ja siellä joku törppö oli vissiin liikenteen tukkona, kun meidän perässä ihmiset juuttui keskelle risteystä punaisiin valoihin ja liikenne oli vähän aikaa hieman tukossa. On se näköjään vaikeeta tuo autoilu, kun eräätkin joutu pyytään sitä parkkihallin valvojaa parkkeeraan autonsa, kun olivat kiinni tolpassa, ja joillaki oli vissiin jääny sitten avaimet auton sisään... Great. No, nyt alkaa lahjatkin olla ostettu ja paketeissa, eli voi alkaa vaan joulun odotukseen.


Eikä tullut sitä luvattua maailmanloppuakaan nyt sitten. Tosin en siihen hetkeäkään oo uskonu, puhumattakaan siitä, että tuo ei ollut edes mayjojen ainut kalenteri... Mutta tosiasiassahan sen maya-kalenterin loppuminen tarkottaa pelkästään niiden vuosikiertojen syklin loppumista, eli sen mukaan edessä on uusi aikakausi. Kaiken lisäksi "Mayoille 13 oli pyhä luku", eli ensi vuoden pitäisi kaiken järjen mukaan tuoda mukanaan paljon muutoksia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!