Instagram @sarkkuk

keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

8. raskausneuvola + lääkäri (36+4)

Viikot vierii ja nyt oli vuorossa loppuraskauden neuvolalääkäri. Ensin rutiinisti neuvolatarkastus, jossa toki taas kyseltiin vointia. Valittelin edelleen puutuvista käsistä (eräskin yö kokonaan lähti tunto sormista, ja autolla ajaessa alkaa käsiä heti tikuttaa) & jaloista (aamulla sängystä nouseminen käy jo melkein kipeää kun ei veri kierrä yhtään) yöaikaan ja terkkakin totesi varmasti johtuvan turvotuksesta, lisäksi väsymyksestä, joka saattoi johtua viikonloppuna vietetyistä synttäreistä.


12.6.2015 rv 36+1


Verenpaineet olivat edelleen hyvät 119/74 p. 68 (119/78 p. 81), painoa oli tullut lisää 1500 g /viikko (!!), mutta totesin taas, että ne oli ne synttärit... Terkka sanoi, että se kyllä äkkiä näkyy, mutta että varmasti voi osan laittaa turvotuksen piikkiin ja neuvolakorttiinkin kirjattiin jo turvotuksen kohdalle +. Vauvan liikkeisiin samoin +, aijemmin on kyllä merkannut ++ että en tiiä miksi vaan yhdellä plussalla laitettiin, kun möngersi masussa just samaan aikaan. :) Hemoglobiini otettiin vielä varalta, kerroin etten ollut muistanut rautatabletteja moneen päivään ensin ottaa ja sitten kun alko tuntua, että väsyttää, oon taas muutamana päivänä niitä syönyt. Hemoglobiini oli kuitenkin 133 (125) eli saan kuulemma jo lopettaa raudan syömisen. Täyttelin vielä jonkun lapun osallistumisesta johonkin raskaudenaikaisen streptokokin tutkimusryhmään, eli minulta vielä sairaalassa synnytyksen yhteydessä otetaan yksi näyte. Tavoitteena tutkia, olisiko tämä näyte tarpeeksi luotettava yksinään.



Lääkärin kanssa valittelin samat turvotukset ja närästykset. Katsottiin ensin sf-mittaa, joka oli ensi mittauksella vissiin 33, vauvan justiinsa samalla myllätessä edes takas. Sitten viime kerrasta viisastuneena sain pötkötellä kylkiasennossa kun sydänääniä kuunneltiin, siellä ne oli 130 molemmin puolin. Se streptokokkinäyte otettiin ja tutkittiin mikä on tilanne, epäkypsä eli ei ainakaan ihan heti ole tulossa ulos. Sitten kun lääkäri laittoi sf-mittaa koneelle, niin se olikin pienempi kuin viime kerralla eli tarkastettiin uudelleen. Nyt siitä saatiin 35 eli yläkäyrälle asettui jälleen.



Semmosia kuulumisia tällä kertaa, viikon päästä on se kokoarvio eli sitten taas neuvolakuulumisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!