Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

torstai 25. kesäkuuta 2015

9. raskausneuvola + Kokoarvio (37+4)

Taas viikko viimeisestä käynnistä, nyt oli tosiaan vuorossa se kokoarvio. Eri hoitaja (lääkäri?) vastassa, samat peruskysymykset. Kerroin, että turvotus on vähän helpottanut, että ei enää öisin kädet oo puutuneet (ja pitikin sanoa, kun heti seuraavana yönä oli taas puutumista tunnettavissa), mutta jaloissa vielä tuntuu. Turvotukseen näköjään kirjattiin N+ (+). Nukkumisesta kyseli, kerroin että nukun hyvin sitten kunhan saa vain oikean asennon löydettyä. (No, siltikin tämän tästä menee kyllä yöllä niin, että herään jossain vaiheessa esim. jos S juoksee viereen, enkä saakkaan ihan heti unta. Massu painaa ku kivi ja kääntyminen vihloo).

19.6. rv 37+1

Verenpaineet hyvät 113/77 (pulssia ei näemmä kirjattu ollenkaan, eikä maininnutkaan - kait se siellä silti oli) (119/74, p. 68). Paino oli tällä kertaa laskenut -200g/vk (+1500g/vk), todettiin tämän johtuvan turvotuksen vähenemisestä. Sitten mentiinkin jo katsomaan, miltä massussa näytti. Tällä kertaa myös kehotettiin olemaan niin paljon pystyssä kun vain voi, ettei sen tajun tarvitse sentään lähteä. Sf-mitaksi tuli 34.5 (35) - mittaajahan oli eri, mutta voinee merkitä että alas päin on vauvalla matka.Sitten katsottiin monitorilta kokoja, pään mitta ristiin ja reisiluun mitta, joka on kuulemma oikeastaan se, minkä perusteella sitä kokoa voidaan tässä vaiheessa arvioida. Olikohan vielä joku neljäs mittauskin? Joka tapauksessa, luvut oli luonnollisesti kaikki vähän erilaisia, mutta koon puolesta silti näyttäisi vastaavan jopa muutamia päiviä vähemmän. Hieman pulskemmalta vaan vaikutti. Käyriltä kun katsottiin, sf-mitta hieman tippui keski- ja yläkäyrän väliin, ja niin tuli tuolle kokoarviollekkin käymään. Paino oli tällä hetkellä 3222 g, ja siitä jos vielä LA:han mennessä sen puolisen kiloa tulee painoa lisää, tulisi paino olemaan noin 3,6-3,8 kiloa, käyrän mukaan 3700 g. Niin ja näkyihän siellä ne kiveksetkin selvästi, niin että itsekin ne erotin, eli kyllä se varma poika on. Sykkeet vaihteli 143-150 välillä, kuulemma hyvä vaihteluväli. Lapsivettä normaali määrä. Vauvan pää oli alhaalla, jalat oli nyt tuolla vasemmalla alakulmassa - en itse oikein nyt hahmota, että missä sykkyrässä se siellä nyt sitten on. Liikkuu kuitenkin paljon möyrimällä, ei enää edes mitään selviä potkuja vaan koko maha kyllä heiluu, kun siellä liikkeellä on.Luotettavuus kuulemma on niin, että 10 % heitto on tavallinen ja OYSissa kuulemma puhutaan, että jopa 20 %, joka terkkarin mukaan kuitenkin olisi jo melko suuri heitto. Joka tapauksessa, ihan "normaalin" kokoiselta tuo vaikuttaisi. Ihan samaa luokkaa, mitä itsekin ajattelin - alle 4 kilon mutta yli 3,5 kiloa itse odotinkin, poika kun on (S oli 3,3 kg).
'
Vielä ei oo tuntemuksia, että tuolta oisi ihan äkkiä tulossa. Pientä kipuilua ja supistelua ehkä kerran päivässä, joka tässä vaiheessa onkin jo hyvä olla. Ei kuitenkaan mitään ennakoivaa, eli eiköhän tässä olla yhtenä kappaleena vielä tovi.

2 kommenttia:

 1. Hyvä, että kaikki hyvin! Mulla ois ke neuvola, jossa varataan aika synnytystapa-arvioon, siellä kai se vauvan painokin arvioidaan? Mulla ei Olivian aikaan ollut sellaista käyntiä ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulis joo, kyllähän se koko on oleellinen osa sitä, miten synnyttää.

   Poista

Ilahduta kommentillasi!