Instagram @sarkkuk

maanantai 15. kesäkuuta 2015

Synttäritarjoilut

Eniten stressiä synttäreissä aiheuttaa varmasti aina nuo tarjoilut! Siitäkin huolimatta, että vähemmällä pääsis jos vaikka ostais tai tilais valmiit kakut muualta, niin minun pää ei anna periksi sille, että itse ne on väännettävä! :) Alun alkaen suunnitelma oli päästä vähällä, eikä tehdä montaa erilaista kakkua, mutta piti niitä muutama erilainen silti lopulta tehdä. Yksi syy oli se, että synttäreille oli tulossa parikin erityisruokavaliollista vierasta, eli piti keksiä jotain gluteenitonta-maidotonta-munatonta. Sain näihin muutaman hyvän vinkin, ja samalla päätin jättää täytekakun kokonaan tekemättä. Se harvemmin kuitenkaan on kenenkään suosikki (lukuunottamatta allekirjoittanutta), eli jää syömättä.

Ton-kakku eli ilman viljaa, maitoa ja munia syntyi Kinuskikissan Smoothiekakun reseptillä. Keksit ovat gluteenittomia Kola- eli vaniljakeksejä yhdistettynä Bonne Mangososeeseen. Smoothiessa on mustikkaa, itse surauttamaani päärynäsosetta, mangososetta sekä banaania. Koristeluissa käytin kookoskermaa, keltaisia kiivejä sekä tuoreita mansikoita ja persikoita. Perhoset sokerimassasta.




Smoothiekakku oli myös muiden vieraiden mieleen, erityisesti lapset tykkäsivät. Tämä onkin muistamisen arvoinen resepti, nimittäin haluan testata tuota ehdottomasti myös tuoreilla mansikoilla! Smoothietäytettä olisi voinut olla enemmän, summamutikassa laitoin mustikoita nimittäin siihen ja niitä olis varmaan saanut olla hiukan enemmänkin. Kuitenkin täytettä tuli se 8 dl vs. 8 liivatetta eli kai sinänsä oikeassa suhteessa.

Toisen makean kakun halusin silti tehdä, ja muutamasta vaihtoehdosta valitsin jo syksyllä kerran testaamani Marja-aroniajuustokakun. Pohja on fanniilo.comin kauramurotaikinasta, jugurttina käytin kreikkalaista jugurttia. Täyte Pirkan Mustikkamarmoroidusta juustopiirakasta. Tuorejuuston tilalla käytin Mascarponea. (Aiemmin syksyllä korvasin kerman turkkilaisella jugurtilla, sekin kävi hyvin). Marja on tosiaan syksyllä hillottua marja-aroniaa, sekaan pehmentämään makua laitoin tällä kertaa hitusen myös pakastemustikkaa.




Tämä juustokakku on semmoinen että suosittelen testaamaan vaikka niillä mustikoilla. Ja jos joku näitä koristepensaita omistaa, niin tuossa yksi hyvä vinkki, mihin ne marjat voi syksyn tullen käyttää, eikä jättää turhaan poimimatta.


Tein myös gluteenittomia-maidottomia-munattomia suolaisia muffinsseja, mutta nepä jäikin kuvaamatta. Resepti on "gluteenittomat aamupalamuffinssit". Nämä olikin mukava tehdä - unohdin vain laittaa taikinaan suolaa, minkä muistin vasta taikinaa jo vuokiin laittaessa! Oli kuitenkin hyviä siitä huolimatta.

Ensin meinasin tehdä suolaiseksi myös jotain piirakkaa, mutta äitini aikoi tuoda lohta ja ei siinä sitten muu auttanut kuin perinteisen voileipäkakun tekeminen. Leipä on jotain täysjyväleipäviipaletta (kaksi pussia), välissä on savulohituorejuusto-paprikatäyte sekä suolakurkku-katkarapu-kalkkunatuorejuustotäyte.




Voileipäkakku sai kehuja, myös isommat lapset ainakin tykkäsivät. Ja ei haittaa yhtään, että tätä jäi vielä ylimääräistä juhlien jälkeen syötäväksi! (Ja itse tosiaan söin tuota myös, vaikka ei sitä vissiin raskaana oikein saisikaan... :p )




Lisäksi tarjolla oli leipäjuustoa, neljän sortin keksejä, nalle- ja Ässä Mix-karkkeja, suklaata ja popcornia.




Mielessä oli jos jonkinmoista muutakin, mutta kun totesin pöytien notkuvan jo näistä, niin annoinpa olla tällä kertaa. Kohta meillä on kuitenkin taas juhlat, eli joku tarjoiluidea se on hyvä säästää sinnekkin!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!