Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Joulu 2015


Nyt on joulun pyhät pikkuhiljaa taputeltu taas kasaan. Löysin kameran piuhankin "kätköistä" = kirjahyllystä, eli sain kuvat siirrettyä koneelle. Sitä myöten siis voisin vilauttaa palasia meidän joulusta.Joulukuusi kannettiin siis omasta metsästä sisään aatonaaton iltana. Kuusen paikan laittaminen oli operaatio jo sinänsä (lue edellinen postaus). S oli onneksi innokas kuusen koristelija eli siinä hommassa ei kauaa mennyt. Tälle vuodelle kuusea koristi punaiset pallot eri sävyissään ja hopeiset nauhat. Yksi palloista on Sn itse kerhossa askartelema. Tehtiin myös muutama (epäonnistunut) soodakoriste sekä käpyjä, jotka ei läheskään kaikki mahtuneet kuuseen. Ei sinne mahtuneet enää aijotut piparitkaan, eli ei kyllä ollut kuusenkoristeista nyt puutetta.


Perinteinen riisipuurokin tehtiin aamulla. S sentään sitä söi jonkin verran (muista jouluruuista myöhemmin taisi kelvatakkin vain suklaa!).


Pitihän se vielä kaupoillakin käydä ennen puoltapäivää, samalla vähän tonttuilin. Olipa muuten muutama muukin viime hetken lahjojen ostelija kaupassa, samoin paperin kierrätyspisteelle tuli ihan jonoksi asti autoja samaan aikaan. Löytyi kaupasta puoleen hintaan jo joulukukat eli piti sitten joulutähti ostaa pöytää koristamaan. Tässä välissä oli meillekkin tultu tonttuilemaan, ja kun isi oli mennyt etsimään vastalahjuksia, oli S tempaissut lahjakassin ja alta aikayksikön oli lahja revitty auki. Saavuin juuri parahiksi näkemään ikkunan takaa, kun tämä heilutteli iloisena avattua lahjaa käsissään... Sepitettiinkin lahjan antajan kanssa jotain sitten tontuista, ja otin paketista paljastuneen pelin ja paidan omaan haltuuni aikeissa paketoida se jossain välissä uudelleen!


Jouluvieraita saapui iltapäivästä eli sa(ati)in hyvin viimeisteltyä jouluruuat. Ja minä sain paketoitua yhden viime hetken joululahjan sekä sen jo Sn avaaman uudelleen. Lämmitettiin sauna (tosiaa minä sen lopulta sain syttymään) ja saunottiin juuri ennen odotettua joulun kohokohtaa.Joulupukki ja tonttu saapuivat sovittuna aikana viideltä. Lahjakasseja oli kyllä niin, että sai useampi auttaa niiden kantamisessa. Ja sai äiti vähän auttaa pakettien jakamisessakin, että ei koko iltaa menisi. Laulettiin parikin laulua pukille, ja S meni mielellään pukin syliin, vaikka vähän saattoikin jännittää.Lahjamäärästä päätellen oli meidän lapset olleet kilttinä. Erityisesti S keräsi ison lahjavuoren. Vähän äitiäkin jo hengästytti niitä lukea. :) Puolustukseksi täytyy sanoa, että viidestä perheestä näitä tuli yhteensä ja kun useamman paketin ostaa, niin kertyyhän niitä.
Lahjojen availua en ehtinyt hirveän paljon seurata, kun justiinsa laitoin ruokia pöytään ja S repi niitä urakalla auki minkä ehti. En siis pysyny kärryillä yhtään, mikä oli keneltäkin. Hienoja juttuja tuli joka tapauksessa, ja sai niitä paketteja muutkin. Mutta siitä enemmän seuraavassa postauksessa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!