Instagram @sarkkuk

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Tonttupolulla

Torstai-aamuna rapeahkon pakkasaamun siivittämänä osallistuimme kerhon tonttupolkuun. Alunperin ajatukseni oli mennä paikalle tuplavaunuilla, mutta aamulla laiskotus voitti ja hurautettiin paikalle aamulla. Keksin, että voinhan laittaa Rn pulkkaan (jotenkin liinassa kantaminen näin talviaikaan ei innosta yhtään). Yhdeksältä aamulla oli vielä hitusen pimeää eli sopivan tunnelmallista tonttuilemaan.







Tämän järjesti oululainen Alakööki. He olivat kyllä nähneet paljon vaivaa eri tonttupisteiden laittamiseen ja muun rekvisiitan kokoamiseen, ihan jäädytetyistä kynttilälyhdyistä lähtien. Pensailla roikkui joulupalloja, siellä täällä puissa pikkutonttuja ja oli kaikkia pieniä yksityiskohtia. Ihanaa, että on joku taho, joka tällaistakin viitsii tehdä.



Siellä täällä oli erilaisia rasteja, joilla piti suorittaa tehtäviä. Ei pienimmät kyllä jaksaneet keskittyä, mutta hyvin seurasivat mukana. Meidän pienin tonttupoikakin nukahti pulkan kyytiin. Tehtävistä jäi mieleen erityisesti rasti, jossa piti tuoksutella purkeista erilaisia joulun tuoksuja ja tunnistaa niitä (mandariini, kaneli...) ja sitten toisella hiipiä hipsutella ja nopeasti sujahtaa paikasta toiseen (johon kommentoinkin, että se meillä kyllä osataan ;D ).



Tonttu oli asustellut leikkimökissä yön. Viime vuoden kävijäkonkari ihmetteli, missä se tonttu on. Oliskohan kauppaan mennyt. Oli jättänyt pöydälle rusinarasian. Viime vuonna oli puoliksi syöty leipä jäänyt pöydälle, niin kiire oli tontulle tullut.

Ihanaa, mutta kymmenen pakkasastetta jäädytti ainakin meidän porukalla varpaat ja sormet. S saikin hirveän kiukku-/itkukohtauksen ja äidilläkin teki kyllä mieli kiukutella.

Illalla käytiin vielä koululla katsomassa serkusten joulujuhlaa, jossa nämä siis olivat esiintymässä. S odotti innolla, että pääsee "kouluun", kun siitä aina puhutaan, ja serkkuja näkemään. Taisi jäädä hyvä kuva koulusta tuon juhlan jälkeen. ;) Serkuksetkin suoritui rooleistaan erinomaisesti.




Kyllä tuo meidän typykkä olis tahtonut lavalle kans! Vielä pitäis puoli vuotta odottaa, että pääsee tanssikouluun, mikä lie esiintyjä tästä vielä kuoriutuukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!