Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

perjantai 26. elokuuta 2016

Kun tyttö mekkonsa sotki (Tapaus puoli pulloa kynsilakkaa...)

Toinen viimeaikojen katastrofi paljastettakoon nyt täällä, kun viimein olen toipunut järkytyksestä. Monta kertaa täällä olen hehkuttanut Noshin vaatteiden suhteen ja kerroinkin jo, että pienoinen heräteostos tuli tehtyä viime viikolla vaatekutsuilla, kun tilasin Slle Noshin uudesta mallistosta ihanan Pyry Kissamekon. Eihän se oikeastaan olisi budjettiin mahtunut, mutta pakko oli saada ja laitoinkin muutaman entisen mekon saman tien myyntiin tämän uuden mekon rahoittaakseni. Mekko saapui parissa päivässä postista, Noshilla on supernopeat toimitusajat. Meillä oli tiedossa perjantai-illalle pienet synttärikutsut ja sanoinkin Slle sitten, jos hän laittaisi uuden mekkonsa päälle. Neiti kun alkaa välillä olemaan jo aika valikoivaa sorttia niin, että joskus pitääkin jo vähän suostutella. Mutta hän mielellään oma-aloitteisesti iltapäivällä kysyikin jo, missä se kissamekko on, jotta hän sen päällensä pukisi.Mentiin siis synttäreille, itse synttärisankari lähti ulkoiluttamaan koiraa ja minä jäin lasten kanssa sisälle. Lapset halusi kiipeillä portaisiin, minä menin siinä heidän perässään. Puhelin oli kädessä, sillä minun piti sopia eräs tapaaminen ja kun kirjoitin viestiä, henkilö sattuikin juuri soittamaan samaan aikaan. Voi siis sanoa, että en täysin keskittynyt siihen, mitä lapset hääräsivät portaiden yläpäässä. Sen verran S oli nopea, että taisi käväistä mutkan makkarin puolella ja sanoikin sitten, että hän haluaa laittaa kynsilakkaa, pidellen punaista kynsilakkapulloa kädessään. "Ei nyt laiteta kynsilakkaa", vakiovastaukseni viime aikoina. Ja kohta... "Äiti kato, kynsilakkaa kaatu...". En nyt tarkkaan enää muista, mitä siinä viidessä sekunnissa sanoin ja tapahtui kun tajusin mitä näin - koko jäljellä olevan kynsilakkapullon sisältö oli Sn uuden mekon päällä!!!

Älkää tehkö seuraavaa. Komensin mekon pois päältä ja paniikissa vein mekon tahroineen vesihanan alle, yrittäen etsiä kynsilakanpoistoainetta mutta löytämättä sitä tai mitään saippuaa, käytin tahraan suihkusaippuaa. VIRHE. Kynsilakka levisi entisestään ja nyt sitä tarttui jo mekon takapuolellekin. Synttärisankari saapui parahiksi paikalle sanomaan, että tahraan voisi laittaa kynsilakanpoistoainetta - jota ei ollut. Hätäratkaisuna suihkuttelin tahran päälle (=puolen mekon päälle) hiuslakkaa. Eipä se siitä muuksi muuttunut. (En todellakaan ottanut sitten mitään kuvia "muistoksi" tuosta tahrasta.)

Kotona viimein monta tuntia myöhemmin yritin hangata tahraa kynsilakanpoistoaineella (sillä ainoalla, jota talossa oli, tokihan siinä oli asetonia JA öljyä, mitä ei suositeltu). Aika äkkiä näin, että kynsilakanpoistoaine veis kyllä kaikki muutkin värit mennessään, eli jätin tämän vinkin syrjään. Seuraavaksi laitoin tahran päälle yöksi Vanishista tehtyä tahnaa (= tahrojen, olihan se kynsilakka siis levinnyt ympäri helmaa). Aamulla kurkistin, mitä on käynyt eikä silmäni kyllä erottanut mitään muutosta. Laitoin uudestaan samaa Vanish-tahnaa ja annoin olla tahrojen päällä iltaan saakka. Ei juurikaan tapahtunut mitään. Mietin jo joitakin ompelukikkoja, miten saisin helman leikattua pois ja mitä ompelisin korjaukseksi. Onneksi muistin siinä, kun pikkumattoja pesin koneessa, että meillähän on jotain järeää pyykipulveria, joka on tarkoitettu "erittäin likaiselle pyykille". Silläkin uhalla, että materiaali ei kestäisi (mutta tuskin se enää pahemmaksi voisi muuttua) tein pulverista tahnaa ja laitoin tahrojen päälle vaikuttamaan taas yön ajaksi. Aamulla katsoin mekkoa ja kas kummaa, viimein alkoi tapahtua - tahra oli jo ihan selvästi haalistunut mutta näkyi kyllä yhä selkeästi tummempana alueena. Laitoin siis vielä kerran tästä samasta pulverista tehdyn tahnan tahran päälle ja annoin olla taas päivän ajan. Illalla katsoin mekkoa ja viimein saatoin nähdä valoa tunnelin päässä. Jos ei tietäisi, niin ei olisi ehkä osannut kiinnittää huomiotakaan siihen, että aavistuksen mekon roosa väri poikkesi tietyllä alueella ympäristöstään.Viimein pesin mekon ja eihän tuollaisen tahranpoistoainekäsittelyn jälkeen se enää ihan uutta vastaava ole. Isoimman tahran alla on mustista pilkuista väriä lähtenyt ja ilmeisesti sitä on levinnytkin pieni viiru mekon alahelmaan. Mutta kynsilakasta ei sen sijaan ole jälkeäkään! En olisi uskonut. Mustalla kangastussilla ajattelin kokeilla paikata myös nuo pilkkujen värivirheet.
Loppu hyvin, kaikki hyvin. Kyllä vähän aikaa nyt harkitsen, ostanko jatkossa lähes neljänkympin vaatetta vaan tuhottavaksi! Tällä kertaa tämä päättyi onneksi näin ja onneksi kissamekko pääsee jatkossakin meillä juhlakäyttöön. (Myös kynsilakkojen käytöstä on käyty tiukkaa keskustelua).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!