Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Uutta tukkaa

Ei mene kaikki aina ihan putkeen aina tässäkään päässä. Muutama viikko sitten kyllästyin taas homssuiseen habitukseeni ja päätin tehdä asialle jotain. Varasin ajan parturiin ajatuksena saada vähän piristystä. No en tuossa vaiheessa vielä tiennyt, mitä kaikkea lähiviikot tuokaan tullessaan, mutta kun vuokratakuiden ja uusien huonekalujen maksamisten jälkeen alkoi tilillä pyöriä enää senttien rippeitä, oli tuo hiusaika pakko perua. Soitin kampaamoon, puhelu meni vastaajaan ja jätin sinne viestin peruutuksestani. Tarkoitus oli vielä soittaa perään ja vieläpä edellisyönä kävi mielessäni soittaa kampaamoon ihan heti aamusta, että menikö se viesti perille saakka. No niinhän siinä kävi, että perjantai-aamuna vein lapset hoitoon, istuin tietokoneelle tekemään hommia ja rauhassa kahvia join, kun soi puhelin. 20 minuuttia ajan alkamisen jälkeen soiteltiin, että oliko mulla ollut aika sinne (vastaajan viestejä ei oltu ("purettu"). Siinä muutaman sanan vaihdon aikana päässä suhisi eri vaihtoehdot, ja niin vain kävi, että nappasin takin päälle ja lähdin ajaa posottamaan kohti kampaamoa. Vain 15 minuuttia myöhemmin istuin jo kampaajan penkissä suunnittelemassa, mitäs tehtäisiin.


Kun nyt kerran kampaajan penkille asti pääsin, niin annoin tehdä kyllä aika vapaalla kädellä. Mitä ei ehdottomasti saisi tehdä, niin ohjeiksi sanoin vain, että punaista ei mielellään, koska se ei pysy. Niinpä unohdettiin kaikki punaisen sävyt. Kyseinen paikka on kampaamokoulu eli samalla saa sekä lähestulkoon ammattilaisen että kokemusta omaavan ohjaajan näkemyksiä ja pian syntyikin hyviä ideoita kun annoin myös leikkaamisen suhteen vähän vapautta.


Ohjaaja keksi, että heillä on uusia nuden sävyjä värikartastosta, ja niistä päätettiinkin lähteä muutamalla erillä ruskean ja vaalean sävyllä sekoittelemaan. Viime värjäyskerrastahan minulla oli jo puolisen vuotta aikaa. Ensin napsaistiin hiuksista reippaasti latvat suoraksi ja sitten alettiin työstämään väriä. Tyveen tuli astetta-paria tummempi, kuin se luonnollisesti on, ja sekaan tehtiin kaarevasti vaaleaa, leveää raidoitusta.Hiuksia tosiaan leikattiin takaa ihan reilusti lyhkäiseksi ja edestä puolestaan jätettiin pituutta sen verran, mitä siellä oli.
Lopputuloksesta tuli hyvä ja itse parturoitsijakin oli tyytyväinen työhönsä. Nyt on kyllä kerrassaan uudistunut olo!

2 kommenttia:

Ilahduta kommentillasi!