Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

3-vuotisneuvola

Kävin Sn kanssa 3-v. neuvolassa viikko sitten. Isi jäi kotiin Rn kanssa niin saatiin käydä ihan rauhassa keskenämme. Varasin ajan meidän "omalle" terkkarille, S kun oli mukana Rn neuvolakäynnillä viimeksi, niin varmasti muistaisi saman tädin.

S sai tehdä kaikenlaisia pieniä testejä. Aluksi testattiin, miten ymmärtää sanoja ja yhdistää ne kuviin. Esimerkiksi "Näissä kuvissa on tukka, sukka ja kukka, näytä mikä näistä on sukka". Yleensä S ehti jo kertoa, mitä kuvissa on, ennen kuin terkkari edes aloitti. Kommentoikin, että nämä taisi olla hänelle lasten leikkiä! Sai myös piirustella, piti piirtää suora viiva ja hyvinhän se tämän osasi. Samaan paperiin piirteli vielä ympyröitäkin. Epäilin, että onkohan kerhossa teettäneet näitä piirustustehtäviä, kun välillä on kotiin tuotu tämmösiä piirustuksia.

"Ethän sinä enää vaippoja käytä?", kysyi terkkari, meillähän ei ole vaippoja ollutkaan käytössä kohta vuoteen ollenkaan. Lisäksi ruoka- ja uniasioista kysyi. Mainitsin, että syö välillä vähänlaisesta, joka toinen päivä suunnilleen enemmän ja sitten taas ei oikein maistu. Aamupuuro ei aina kelpaa, vaihtoehtoisesti tarjotaan esim. Talk-muruja tai leipää. D-vitamiinin annosta muistutti, taas se on minulta unohtunut edellisten loputtua. Uniasiat meillä on aina olleet vähän hankalia, viimekin yönä sai jonkun huutokohtauksen ja lähti sängystä vaeltamaan. Varsinaisia kauhukohtauksia ei ole ollut, mutta levoton on ja puhuu tai huutaa monina öinä, kerran-pari viikkoon. Mutta sen kummemmin ei huolia kuitenkaan ole kummankaan suhteen.

Lisäksi kokeiltiin karkeamotorisia taitoja: varpaillaan kävelyä, yhdellä jalalla seisomista ja tasajalkaa hyppimistä. Ei kauaa pysynyt kyllä yhdellä jalalla pitämättä kiinni, mutta sen hetken kuitenkin, että näki sen onnistuvan. Palloa heitti ja otti kopin taitavasti - tästä täytyy antaa pisteet isille, vasta osti uuden jalkapallonkin, jonka kanssa on ulkona pelailleet.

Näkö testattiin sekä lamppukokeella (valoheijaste) että taulusta kuvia katsoen (kaukonäkö). Kuulo samoin testattiin kauempaa kuiskauskokeella (terkkari kuiskasi eläinten nimiä ja piti osoittaa kuvasta oikea eläin).Pituutta koitettiin mitata ensin seinää vasten seisomalla, mutta kovin oli hankalaa seisoa pää suorassa ja jalat yhdessä seinässä kiinni. :D Vielä saatiin siis suorittaa pituusmittaus makuulteen ja se toi äskeiseen melkein viisi senttiä lisää. Pitkäksi tytöksi kehui, onkin taas viime aikoina housujen lahkeet käyneet lyhkäsiksi, eipä mikään ihmekkään. Painoakin oli saanut mukavasti (keväällä vähän itse seurailin neidin painonnousua, kun tuntui syövän niinku pikkuhiiri, ja sieltäkin on reipas kilo tullut lisää). Päänympäryskin oli kasvanut. Käyrillä kasvu meni erittäin tasaisesti, pitkänajan seurannassa kaikki asettui normaaliin kasvuun.

Mitat 22.6.2016 (suluissa 8.6.2015)
Pituus 97,5 cm (87,5 cm)
Paino 14,6 kg (12,04 kg)
Pää 47,5 cm (46,2 cm)Hammaslääkäristä meiltä kyseltiin - viime vuonna ohjeistettiin, että 3-vuotiaana olisi seuraava käynti ja nyt kysyttiin, käytiinko viime vuonna. Tässä on kuulemma käytännöt nyt vaihdelleet. No, koska siis viime vuonna jäi väliin, niin nyt pitää varailla ja oon aatellut, että saisin lapset käytettyä sitten samalla kertaa ja jos itsekkin kävisi yhtä aikaa. Rokotteita myös tutkittiin, mehän ollaan saatu niitä kattavasti noissa rokotetutkimuksissa ollessamme. Jäi minulle ja vissiin terkkarillekkin epäselväksi, että mitä kaikkea me seuraavalla käynnillä sitten tarvitaan, mutta sepä nähdään sitten vuoden päästä.

Minun opiskelusuunnitelmista ja päivähoitokuvioista taas vähän aikaa juteltiin. Niistä kun ei vielä tiedä, mutta päivähoitovalmisteluthan on jo tehty varmuuden vuoksi ja tuttuun päiväkotiin menevät, jos opiskelupaikka aukeaa. Siellä on useampia tuttuja kavereita, S oikein odottaa, että sinne pääsisi.

S muisti viime käynniltä, että terkkarilla oli tallessa palapelejä ja niitä innoissaan alkoikin tekemään. Lisäksi tarroja halusi ottaa useamman ja niitä liimailla, vähän piti rajoittaa, että jäisi muillekkin lapsille.

Opiskelujen puitteissa mulla on ollut sellainen Lapset puheeksi-menetelmäkoulutus nyt työn alla, ja etukäteen odotin, putkahteleeko sieltä samoja kysymyksiä esiin, mitä nyt ollaan itse harjoiteltu ja haastateltu tuttavia kurssin tiimoilta. Neuvolakäynnin jälkeen ajattelin, että ei siellä ehkä niitä nyt tullutkaan, mutta illalla kun aloin asiaa miettimään, niin kyllähän se terkkari vaan samoja teemoja käsitteli, vaikka mitään varsinaista kysymyskaavaketta ei nenän edessä ollutkaan.


PS. S sai "kokeesta" eli lomakkeesta, jota terkkari täytti, täydet pisteet eli kaikki suoritukset ja kehitys oli parhaimmalla mahdollisella tasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!