Instagram @sarkkuk

torstai 16. elokuuta 2012

Koukussa

Oon jo useamman kerran täälläkin maininnut yhden lempiruuistani. Kanansiivet. Eikä mitkä tahansa kanansiivet, vaan Hot wingsit. Eli tätä ei pidä sekoittaa kaupasta ostettaviin, uuniin lätkäistäviin hornetteihin, vaikka alkuaine näissä onkin sama.

Ainoa oikea tapa kun syödä näitä wingsejä on chilikastikkeella. Tunnetuimmat merkit lienee Buffalo ja Texas Pete, mutta viime aikoina näitä kastikkeita on sikinnyt kuin sieniä sateella chiliä auringossa ja nykyään jopa isompien perusmarkettien hyllyiltä löytää näitä chilikastikepurnukoita eri merkeissä. (Tosin sitä gallonan jättipurkkia saa vielä ainakin Oulun suunnalla metsästää kissojen ja koirien kanssa).




Oman ihastukseni juuret ovat jo vuosien takaa, alkuajoista jolloin alettiin teineinä kulkea Tampereella siskon tykönä. Tampereella kun on tämä aito ja alkuperäinen ravintola, josta kyseisiä siipiä saa.



Kyseessä on siis tietenkin Hook, eli Kapteeni Koukku. :) Tampereella tää sijaitsee Kehräsaaren laitamilla, ja Ideaparkissa on toinen moinen.


Raflassa riittää menua, mutta aina täällä päätyy kuitenkin tuttuihin samoihin, herkulliseksi todettuihin ruokiin.

Viime kerrasta täällä minulla onkin aikaa jo useampia vuosia, eli ihan sillä lähdettiin nyt raflaan syömään (ettei vaan laihtuis liikaa).



Alkupaloiksi tulee ottaa jalapeno-popperseja sekä mozzarellatikkuja. Lisäksi näköjään otimme jalapeno/juustotiisereitä.




Ja kolmeen pekkaan oltiin tuolla sitten syömässä, ja pohdittiin sitten otettavien siipien määrää. Hieman epäuskoisena aluksi naurahdin, että ei kai me kuuttakymmentä siipeä oteta...


Mutta kun kahdestaan kuulemma menee melkein lähes sama määrä, niin otettiin sitten kuitenkin. Siinä ne on! Tulisella kastikkeella, eikä se ollut ollenkaan liian tulista.

Ja kaikki meni! Tuli myös ähky - kerran se kirpaisee.

Ja ai että oli vaan niiiiiiin herkullisia! Sitä ei voi ihminen käsittää, jos ei ole ikinä kokeillut :)

Mutta täytyy sen verran sanoa, että ei siitä ihan sellaista kliimaksia saanut, kuin joskus, koska nykyään, kun näitä kastikkeita myydään joka nurkalla, tulee noita siipiä itse tehtyä vähän väliä. Ja kyllä se vaan niin on, että kyllä minä tuommosen ravintolan voisin laittaa niillä omilla seteilläni pystyyn vaikka heti!

Seuraavaksi, jos joku miettii, minne Tampereelle mensisi syömään, niin ehdottomasti tämä on käynnin arvoinen paikka. Monesti sinne pitää varata pöytä jo etukäteen! Ja paikallisille tiedoksi, että saapipa noita myös kotipakettiin, jos ei itse nyt innostu kotona tekemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!