Instagram @sarkkuk

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Massu täynnä

Tänään onki ollu tämmönen puuhapäivä. Sade jatkoi satamistaan aina tuonne iltapäivän hujakoille saakka, eli aamullakin töihin mennessä kastuin. Onneksi löysin kertakäyttösadetakin, että en aivan läpimäräksi kastunut, mutta mm. kengät ja housunlahkeet oli vielä iltapäivästäkin märät - missäpä ne kuivuis.

Töiden jälkeen kaiken lisäksi mulla oli asioilla käyntiä keskustan suuntaan, eli en viittiny ees taas polkea siinä tuulessa ja viimassa etes, että vaatteita vaihtais.

Kävin pankissa, jonka jälkeen menin Kofeiinikomppaniaan (taas). Jo viime viikolla FB:ssä mainostettiin jotain avajaistarjouksia (taas?). Ja kun tuo mun aikaisemmin ostama tee alkaa jo uhkaavasti huveta (se appelsiinitee on oikein hyvää "jälkkärijuomaa", suosittelen, sitä marokkolaista minttuteetä oon sit vetäny enemmän, vaikka itse kaipaisin kyllä enemmän siihen sitä mintun makua). Niin ajattelin lähteä hakemaan lisää sitten. Sopivasti tuossa avajaisissa olikin sitten tarjous kaksi 50g pussia kolmen hinnalla, eli pitihän se käyttää hyödyksi.



Päädyin kokeilemaan uusia makuja: Vihreästä teestä Kaktushedelmä sekä Mango-passionhedelmä, lisäksi Rooibos Appelsiini-Tyrni. Ihania tuoksuja nuissa oli, ja kaktusteetä oli kuulemma tänään mennyt paljon. Maistoin sitä äsken, aika vinkeä maku, jotenkin limemäinen mutta ei kirpeä kuitenkaan.


Olin oottanu, että tuolla avajaisissa ois ollu ees jottai tarjoiluja.. pöh. Houkuttelevasti oli esillä kahvit, leivokset, tyrnimehut.. ja sitten selvis, että niissä oli hintalappu vieressä :(( Ois nyt voinu ees kahvit tarjota. Paitsi että, sai siinä ostaessa jotain: Raakasuklaata. Mieletöntä! Siis aivan parasta suklaata mitä oon ikinä maistanu. Just tuolle suklaan pitäis aina maistua. Piti maistaa toinenki palanen! :D Hetken mietin, että ostasin sitä mukaan, vaan mahtaa tuossa olla myös "pikkusen" kaloreita, ja tuon makunen suklaa menis kyllä hetkessä. Mietin jo, että käyn ostaan ainekset ja teen sitä ite, mutta ei mulla oikeesti ollu hajuakaan, miten se tehdään. (Ja näin nyt jonkun reseptin sattumalta, ja ei se ihan niin yksinkertaista ookkaa, et sekota kaakaojauhe ja voi :DD ).

Ostokset tehtyäni lähdin polkemaan kämpille päin.. ja puolivälissä muistin, että jotain unohtui! Aikoin käyä siellä Claes Ohlssonilla vai mikä lie. Hirvee nälkä oli jo, mutta kävin sitten vielä matkalla katsomassa, oisko Tokmannissa korvaavaa tuotetta. Pienen etsiskelyn jälkeen tärppäsi.

Juomapullo ja vyö.


Ei tuota täällä oo tarttenu, mut jos mää meinaan siellä Kreikassa pystyä juokseen, niin siinä 40 asteen helteessä tulee kyllä lämpöhalvaus ja nestehukka viidessä minuutissa (keväällä jo kaipasin jotain nestettä mukaan, enkä viittiny kanneskella vesipullojakaan). Sattu sitte vissiin työ vyö oleen alennuksessaki, jostaki ALE-korista sen nappasin eikä nuita muualla näkyny. Siihen saa kans kännykän ja muuta tilpehööriä kiinni, mulla kun ei nuissa juoksutamineissa ole yhtään taskua.

Ja nälkäisenä kun sinne kauppaan menin, niin apuvaaaa... Ostin sitte ruokaa, vaikken aikonukkaa, "kun oli puoleen hintaan". Jotain päiväystuotteita siis. Lisäksi en vaan voinu vastustaa tätä, ja siskolle piti soittaa ihan, että mahtuuko näitä johonki.

5 kg laatikko jämämansikoita 14,90 e.


Eli ei nyt sitte auta muu, kuin syödä nuita mansikoita! Nälkäsenä vetelin nuita naamariin heti, ku pääsin kaupan ovesta ulos :D Ja koko illan niitä napsinu. Ja vaikka olikin jotain jämiä, niin löysinköhän ehkä viis huonoa mansikkaa tuolta seasta.

Hirvee syömispäivä siis tänään. Lisäksi vedin hirveän lautasen hernekeittoa, jota pari päivää sitte ite tein. En muista, oonko tehny ite alusta asti aiemmin. Tykkään hirveesti niistä kaupan purkkikeitoista, eikä ne ite tehyt oo ikinä ollu yhtä hyviä - ne on aina semmosia, että ne herneet kelluu jossain vesiliemessä.

Mutta onnistuin. Ja kuka väitti, ettei tomaattimurskaa muka voi laittaa hernekeittoon?? En löytäny yhtään tällasta reseptiä netistä. Mutta se sopii kyllä tuonne oikein hyvin.

 

Vasta jälkeen päin tuli mieleen, että oishan tuohon voinu jotain jauhelihaakin laittaa, mutta ei se kyllä kaivannu loppujen lopuksi sitä yhtään.

LISÄKSI päivällä tuli hirvee leipähimo, mutta keksin että teen sitäkin sitte ihan ite.



Sämpylät paistoin aika lailla tällä ohjeella:

5 dl maitoa
50 g hiivaa
50 g voita
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
n. 10-12 dl jauhoja

Erotuksena se, että laitoin margariinia, jonka sulatin maito-vesiseokseen - vasta taikinan tehtyä tajusin lukea, että sen piti olla pehmeää, ei sulaa. Mutta hyvin se vissiin onnistu näinkin. Osan jauhoista korvasin mm. toisilla jauhoilla, hiutaleilla, pellavansiemenrouheella sekä auringonkukansiemenillä. Lisäksi tein nuista hieman tuommosia littanampia, kun yleensä niissä sämpylöissä se päällypuoli on vähän liian paksu, kun sämpylän puolittaa.

Oon nyt sitten syöny tälle päivälle ihan liikaa, ja tässä mansikanperkaus/sämpylähommassa meni sen verran myöhään, että taidanpa tälle iltaa alkaa yöpuulle jo tässä vaiheessa! Varsinki ku koko päivän on palellut tuon sateen ja 9-asteisen ilman vuoksi (ei tuu ikävä!), eli nyt vois vaan kerätä energiaa, ettei sairastu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!