Instagram @sarkkuk

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Ruokaostokset

Ihmisiä yleensä kiinnostaa, että mitä ulkomailla voidaan syödä. No, kaikki Kreikassa matkustelleet nyt varmaan suunnilleen tietää, mitä ruokaa ravintolassa on. Hauskempaa monesti on kuitenki itse tehdä ruokaa (ainakin minusta). Ja vielä mielenkiintosempaa ettiä niitä tuttuja tuotteita, joita ei ihan aina löydykkään.

Kävin aika lailla heti tultuani tekemässä kaupassa ruokaostokset muutaman päivän varalle, enkä ole sen jälkeen täydentäny varastoja. Hintaa tälle satsille tuli muutamaa senttiä vaille 14 euroa.


Jugurttia, maitoa ja - no, jugurttia. a) Täällä ei tunneta niin laajaa valikoimaa (hapan)maitotuotteita, kuin esim. Suomessa - rahkaa siis on turha kuvitella löytävänsä, ja tuo oikeanpuoleinen purkki nyt lähinnä lienee vastine sille. Kyseessä on kuitenkin lehmänmaidosta tehtyä jugurttia, jossa on mielestäni hieman tuorejuustomainen maku, ja sen rakenne on melko löysää (=vetistä). b) Täällä ei tunneta rasvattomia tuotteita. Nämäkin kevyttuotteet, kevyimmät siis mitä hyllystä löytyi, sisältää rasvaa 2%, 1,5% ja 1% - ja tämä on isoimpia kauppoja lähimailla, pikkukaupoista ei aina mitään kevyttuotteitakaan saa.


Linssejä. Jos jotain täältä kannattaisi omaksua omaan ruokavalioonsa, niin se on nimenomaan nämä erilaiset palkokasvit (erilaisia linssejä, papuja...). Sen sijaan kuivattuja (vihreitä) herneitä täällä ei tunneta :) Tämä linssipussi maksoi muuten 75 senttiä - Suomessa näitä näkyi jollain erikoistuotehyllyllä ja hinta oli kolme kertaa kalliimpi, kun niitä kerran tutkiskelin.


Salaattia. Tuoreet vihannekset on aina pop. Tuommonen iso salaattikääryle (marouli - piti oikein tarkistaa oikea laji suomeksi, se on siis roomansalaattia) maksaa semmosen 40 senttiä ja omassa käytössäni tuo kestää yleensä viikonkin verran - ja se kestää aika kauan myös jääkaapissa pilaantumatta.


Tonnikalaa. No ei oo tämä kyllä halpaa - oisko kilohinta ollut 8 euroa. Mutta ei yksin jaksa mitään isoja lihakönttejäkään ostaa pariksi päivää.



Oon sit vetäny lounaaksi ja päivälliseksi nyt salaattia, linssejä sekä tonnikala-jugurttikastiketta. 


Myös tuoreet hedelmät on aina pop. Ja nythän on muuten näköjään viinirypälekausi parhaimmillaan (myös nektariinit ja vesimelonit näytti olevan sesongissa). Hinta on kyllä aika lailla Suomen tasoissa.


Ja aamu-, väli- ja iltapalaksi sitten hedelmiä ja jugurttia hieman eri comboilla yhdistettynä. (Lisäksi tuota mun itse miksaamaani siemen-hiutalesettiä.)


Kolmen päivän saldo muuten liikkumisen suhteen: Noin 30 km kävelyä (3,7 km suuntaansa Akropolis'n kulmille suorinta reittiä), lisäksi oon käyny muutaman lyhyemmän ja pitemmän lenkin vetään tuossa viereisessä puistossa. Saa muuten olla aamuvarhain tai iltamyöhään liikkeellä, ettei kuolema kuittaa. Kymmenen aikaan aamulla meinaa nimittäin olla jo melko tukalaa. Toisaalta pimeän tultua kahdeksan aikaan ei tuolla puistossa ole kovin mukava yksin hiipparoida menemään...

Semmonen muutaman päivän dieetti kaiken tuon viimeaikaisen herkuttelun jälkeen! Vaan sehän tietää sitten sitä, että sitten voi hyvillä mielin mennäkin ravintolaan syömään... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!