Instagram @sarkkuk

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Tyhmästä päästä sakotetaan

No eihän se nyt niin menny ku piti, vaikka muka etukäteen täyttelin jo liput ja laput. Heti ku tiesin, että saan nuo maisterin paperit siis, niin täytin tuolla työkkärin sivulla sen työnhakukaavakkeen. Tai ainakin olin täyttävinäni, kun en ehtinyt sitä tehdä loppuun ja seuraavan kerran palasin sitä täyttämään, niin se oli pyyhkiny ne kaikki aikasemmat vastaukset eikä sitten antanu täyttää niitä uudelleen. Muutaman päivän päästä kun kokeilin uudelleen, niin vissiin kuitenkin sain ne kaikki sinne tehtyä ja lomakkeen lähetettyä.

Oisinpa sitten mennyt käymään työkkärissä, ja itse asiassa meninkin kyllä, mutta siellä seinällä oli joku lappu, että tuo lomake pitää täyttää ensin netissä ja sitten odottaa yhteydenottoa, että milloin tulla siellä työkkärissä käymään. Ihmettelin tuota asiaa jo silloinkin, mutta jos näin kerta lukee... Niinpä sitten odottelin ja odottelin että soitetaanko, laitetaanko sieltä mailia tai onko sinne omille mol.fi -sivuille tullut mitään viestiä, vaan ei.

Tässä välissä ehdin jo täytellä Kelaan sen työttömyysraha-anomuksenkin, vaikka siitäkin oli ohjeet, että pitää odottaa viis päivää, joku omaehtoinen työttömyys tai muu vastaava syynä. No, kun sitten se viis päivää oli menny ja aloin katteleen, että onko sieltä mitään päätöksiä, niin ne edelleen odottaa sieltä työkkäristä jotain lausuntoa.


Eilen sitten huvikseni kävin taas sieltä työkkärin sivuilta kattoon, mitä siellä sanotaan, ja siellä sitten luki, että työnhakusi on päättynyt ja pitää ilmoittautua uudelleen työnhakijaksi, ja etten ollut asioinut sitten siellä työkkärissä sen edellisen jakson aikana. Niin no, lukihan siellä tosiaan, että se työnhaku on voimassa sen kymmenen päivää tjsp. Niinpä täytin sen lomakkeen uudelleen ja rekisteröin sen, niin siihen ruudulle tuli teksti, että seuraavien viikkojen aikana pitää käydä siellä työkkärissä.

Niin, siis mikä yhteydenotto? Sitä se työkkärin tätikin siellä työkkärissä nyt ihmetteli, kun kävin sitten paikan päällä ja mainitsin asiasta. Ei sitä samaa lappuakaan enää siellä ollut, että oisin voinu katsoa, onko mun silmissä vai ymmärryksessä vikaa. Todennäköisesti molemmissa.

En edelleenkään tiedä, missä järjestyksessä noita lappuja ois pitäny täytellä, kun sanoin, että oon sen Kelan lappusenkin jo tehnyt. Vissiin mun vielä ois tästä pitäny oottaa se viis, eikun kymmenen päivää, niinku siellä työkkärissä sanottiin. Eli en tiiä millon sitä työkkärirahaakaan alkaa tulemaan, ja menetin nyt ainaki tuon viikon rahat tässä sähellyksessäni, mutta pitäkööt tunkkinsa, enpähän oo ainakaan tieten tahtoen ollut vaan loisena.

Ja oon niitä työhakemuksiakin lähettäny ja vastaukseksi tulee aina "Kiitos hakemuksestasi, mutta valitettavasti valinta ei osunut juuri sinuun".

Eli otappa taas selvää näistä byrokratian kiemuroista. En ylipäänsä tajua, miks tuo asia pitää tehä niin monimutkasesti, että homma pyörii kahden viraston kautta, ja samat asiat pitää tehdä siellä netissä ja vielä tuolla toimistossa selittää.


 Eipähän oo ainakaan liikaa rahaa käytössä, vaan ei se mitään. Mun pitääkin nyt paastota, huomenaamulla ois nimittäin luvassa se kauan odotettu sokerirasitustesti. Sitä ennen pitää olla 12 tuntia syömättä/juomatta, että saadaan ensin mitattua se paastosokeriarvo. Tuo seulontahan siis tehdään nykyisin kaikille yli 26-vuotiaille, ja raskausdiabetes siis voi tulla melkeinpä kelle vaan huolimatta siitä, onko ylipainoakaan. Kauhulla odotan sitä sokerilitkua, mitä tuohon pitää juoda, oon nimittäin niin paljon kauhutarinoita siitä lukenut :/

Ja ei sais edes juoda mitään ennen tuota testiä! Kysyin vielä erikseen neuvolassa, että eikö vettäkään, ja ei sais enempää kuin 2 dl, mutta vähän se kätilö epäili, että ohentaakohan se vesi nyt niin paljon sitä verta... Mutta ei suositellut enempää. Mietin jo, että eihän sitä sitten voi liikkua illan aikana mihinkään, ettei tuu jano, mutta pakko mun ois kuitenkin nyt käydä siellä uimassa illalla, kun nimenomaan oon päättäny, että maanantai-iltaisin siellä kävisin, kun nuista sporttipassivuoroista tuo aika sopii mulle parhaiten. Että vissiin pitää sitten läkähtyä illan/yön aikana janoon. Oon kans nyt yrittäny, etten oo vetäny mitään sokeriövereitä (paitsi hedelmiä) ettei sen takia ainakaan sinne tuu mitään piikkiä.


En kyllä usko, että mulla mitään diabetesta on, kun ei oo minkäänlaisia oireitakaan ollut. Toisaalta, eipä niitä aina huomaa vissiin? Mutta ei tuo vauvan kokokaan antais tästä viitteitä, kun kerran pieni on. Olis ihan hirveetä, jos se diabetes sitten olis, koska en haluais yhtään muuttaa omaa ruokavaliotani (puhumattakaan siitä piikityksestä). Jonku pastan/riisin/leivän menetys ei vielä hirveästi haittais, karkkeja tulis vähän ikävä, mutta ne hedelmät! Mitä mää sitte voisin syödä??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!