Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

lauantai 5. marraskuuta 2016

Buzzador: Organix Finger Foods Sormiruoat

Olen Buzzador ja olen mukana buzzaamassa Organix Finfer Foods -sormiruoista.


#OrganixbuzzFI #Buzzador


Meidän perheessä kiinteiden syöminen aloitettiin toisen lapsen kohdalla sormiruokailulla, kun annoin 5kk 30 pv ikäisen Rn käteen kurkkutikun. Toisen lapsen kohdalla tietämys ja luottamuskin toisaalta olivat kasvaneet jo semmoisiin suhteisiin, että päätin meidän hoitavan ruokailut pääasiassa sormiruokaillen. Ensimmäisen lapsen kohdallahan mentiin pääasiassa soseilla, vaikkakin tarjoilin lapselle myös sormiruokia. Nyt uusissa lasten ravitsemussuosituksissakin (Syödään yhdessä - ruokasuositukset lapsiperheille) painotetaan vauvojen sormiruokailua ja tosi monessa neuvolassakin on lähdetty hienosti kannustamaan perheitä sormiruokailun pariin.

Monelle pienelle ruokailijalle silti edelleen sormiruuat taitavat tulla yllätyksenä. Yleisesti ensimmäinen tutustuminen sormiruokiin tapahtuukin maissinaksujen, tuttavallisesti ihan vaan naksujen merkeissä. Naksut ovat helppoa syötävää pienelle, sillä ne ikään kuin sulavat suussa - vauvan on helppo niitä imeskellä ja kuitenkin samalla kehittää ruokailuvalmiuksia ja etenkin sitä suun motoriikkaa. Myös isommille lapsille naksut kelpaavat tosi hyvin ja meillä mentiinkin ensimmäisen lapsen kohdalla pitkään ilman sipsien syöntejä ihan vaan naksuja tarjoilemalla.


Moni aikuinen on kommentoinut, että miten ihmeessä ne maissinaksut pienille maistuu, kun maku niissä muistuttaa lähinnä pahvia. Nyt siihenkin on tullut muutos Organixin kehittämien maustettujen maissinaksujen muodossa. Saimme Buzzadorilta testattavaksi kolmea eri Organixin maissinaksumakua: porkkana, paprika ja maissi. Kuten tuotteen nimikin jo kertoo, on tuote valmistettu luonnollisista luomuainesosista eli ne eivät sisällä ylimääräisiä lisäaineita.


Maissinaksut olivat kätevän pienissä annospusseissa. Muut markkinoilla olevat maissinaksut on yleensä pakattu suuriin pusseihin, ja kun pussin kerran avaat, on tuote sitten säilytettävä avattuna pitkäänkin. Naksuja löytyykin sitten kaapin perältä, ja pahimmillaan saattaa avoinna oleva pussi imeä kosteutta sen verran, että maissinaksut ottavat siitä osansa ja tuote on pilalla (kostea maissinaksu muuttuu kovaksi ja sellaisen antaminen pikkuruokailijalle ei ole turvallista). Organixin naksupussin saa sopimaan vaikka laukkuun ja näin sen voi hyvin ottaa mukaan vaikkapa retkelle tai muuten välipalaksi.


Organixin maissinaksut on myös muodoltaan kehitetty jännittävämpään suuntaan. Perinteiset maissinaksut ovat renkaan muotoisia, kuitenkin sen verran suuria, että pienempi saa niistä kiinni eikä se mahdu sellaisenaan suuhun, vaan tuotetta voi rauhassa imeskellä tai pureskella. Meidän lapsoset ei tätä keksineet, mutta muita kampanjakuvia seuratessani olen nähnyt, miten jotkut lapset ovat keksineet leikkiä näillä sormuksia.


Porkkanan maksuiset maissinaksut sen sijaan ovat muotoilultaan tavallisia naksuja, tuollaisia suikeroita. Jos ideat on tuotekehittelyssä käyneet vähiin, niin mieleeni tuli, että naksuja voisi olla kirjaimen muotoisia. Meidän isompi lapsi mielellään opettelee tässä vaiheessa aakkosia ja kaikki kirjaimet, numerot ja esimerkiksi aakkosranskanperunat on kyllä opettaneet myös ruualla leikkimistä. Toisaalta pienempi ei niiden päälle vielä paljon ymmärrä ja ihan yhtä lailla voi leikkiä näköjään niinkin, että laittaa maksinaksut uiskentelemaan vaikka maitomukiin...

 

Paprikanmakuiset naksut ovat ihastuttavia sydämiä ja näitähän voi hienosti käyttää hyväkseen tarjoilussa ja esillepanossa.
Entä sitten se maku? Meidän lapsilla ei kyllä kauan nokka tuhissut, kun pussi oli tyhjä. Lisääkin olisi haluttu mutta pussillinen illassa kyllä riittää. Maku itsessään oli tosiaan tuoteominaisuuksien mukainen, porkkanassa oli päällä porkkanajauhetta ja paprikassa mietoa paprikajauhetta ja olivathan nuo omastakin mielestä tervetullutta vaihtelua. Kaikista nopeimmin kauppansa tekivät porkkananaksut ja jostakin syystä sitten paprikanaksuja jäi vielä yli eikä ainakaan tuo isompi tainnut niitä syödä sitten kovin montaa. Makuasioita! Luulen kyllä, että kunhan kaupan hyllyllä näihin törmätään, niin todellakin ostan näitä vaikkapa sitten retkievääksi tai herkkupäiväksi.
Buzzadoriksi? 

Buzzador vie sinut ja ystäväsi moniin jännittäviin kohtaamisiin uusien tuotteiden ja palveluiden parissa. Se on ilmaista! 

"Buzzadorina toimimisen pääajatus on juuri se, että kerrot ajatuksistasi ja kokemuksistasi eteenpäin."

Jos haluat tietää enemmän mitä Buzzadorina oleminnen tarkoittaa, voit lukea lisää täältä, ja samalla mainita minut buzzaamisen vinkkaajaksi (käyttäjätunnuksella Shine_S)
http://www.buzzador.com/fi?refstr=Shine_S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!