Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

lauantai 12. marraskuuta 2016

Kehon kuntokartoitus (SECA-tutkimustulokset)

Mainitsin jo hieman aikaisemmin, että varasin Oulussa olleiden Hyvinvointimessujen yhteydessä tutustumiskäynnin kuntokeskukselle ja siinä yhteydessä kehon kuntokartoitukseen. Messujen yhteydessä etsinkin vähän vaivihkaa hyviä tarjouksia kuntosaleilta ja hyvä oli, että satuin pysähtymään Fressin pisteelle ja siinä päivystänyt heppu nappasikin kopin tiedustellen, että olisinko kiinnostunut tutustumiskäynnistä. Uusille lukijoille tiedoksi, että kävin vielä muutama vuosi sitten treenailemassa silloisella SATSilla, joka muuttui sitten Fressiksi - oman parinvuoden takaisen muuton myötä poistin kuitenkin jäsenyyden, kun ei tuolta syrjäkyliltä tullut keskustassa asioitua. Nyt kuitenkin elämäntilanne on kuljettanut taas niin, että keskustan suunnalla tulee käytyä vähintään kerran viikossa, joten laskeskelin, että salikäynnit hoituisi yhtä hyvin siinä samalla. Toivottavasti.


Kävin siis Fressissä tutustumiskäynnillä 18. lokakuuta ja sen yhteydessä tehtiin SECA-kehonkoostumusmittaus. Aikaisemmasta mittauksesta onkin vierähtänyt aikaa, vaikka aikomuksena onkin ollut säännöllisen väliajoin käydä tämäkin testauttamassa - aikatauluongelmien vuoksi vain on sitten jäänyt tekemättä.

Aikaisemmin on tehty kaksi InBody -kehonkoostumusmittausta on 21. helmikuuta 2014 ja sitä ennen 4. syyskuuta 2013. Tässä välissä siis on tapahtunut kaikenlaista. Mm. olen kutistunut pituudesta sentillä... Painoa oli hiukkasen vähemmän, mitä mielessäni ajattelin, eli jo tässä vaiheessa näemmä alkoi se lähtemään laskusuuntaan - samoissa lukemissa oon ollut viimeksi kolme vuotta sitten.

InBody- ja Seca-mittaukset eivät ihan samalla tavalla esitä lukemia niin, että näistä nyt voisi jotain käypää vertailua alkaa suorittamaan. Lopputuloksena kuitenkin oli, että olen nykytilassaankin ihan hyvissä kantimissa. Heikko kohta löytyy sieltä, mistä jo tiesinkin sen löytyvän, eli keskivartalosta. Lihakset on suhteellisen tasapainossa eikä turvotuksiakaan ollut. Viskeraalisen rasvan osuus on ihan alakantimissa eli todella hyvä.
Mulla kuuluu jäsenetuna liittymiseen vielä uusi mittaus. Pitää siis koittaa tykittää nyt jonkunlaista treeniä, että ei nyt aivan samoilla lukemilla tarvi lähteä uutta vertailua tekemään. En tiedä vielä, milloin tuon mittauksen tekisin, ehkä kuitenkin ennen joulua? Jääkää siis kuulolle, jos liikunta-asiat kiinnostaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!