Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

torstai 17. marraskuuta 2016

Oksista tunika

Kiirettä pitelee, mutta osoitetaan jotain elonmerkkejä blogissakin. Ompelut on valitettavasti jääneet taas parin viime viikon ajalta hiukan paitsioon. Vaikka siitäkin huolimatta oon kyllä saanut ommeltua itselleni mm. kahdet housut, hyviä kuvia niistä vaan en ole vielä saanut eli jätetäänpä ne vielä postaamatta. Mutta eilen sain kuitenkin valmiiksi jo ainakin kuukauden päivät valmisteilla olleen tunikan. Tämä on toteutettu omalla, jo hieman hiotulla kaavalla. Eipä mennyt taas ihan kuin Strömsössä. Kangas on jostakin PaaPiin kilopussista kotiutunut ja oli melkoinen ufo siihen saakka, että näin FB:n ompeluryhmässä jonkun siitä tehneen itselleen tunikan. Näytti niin hyvältä, että pakko oli itselle saada samanlainen, vaikka toinen vaihtoehto minulla oli ommella siitä jotain joululahjaksi.


Omalla kaavalla siis lähdin tätä tekemään ja etu- ja takakappaleen leikattuani tajusin, että eipä siitä riittäisi enää kangasta kuin lyhyisiin hihoihin. Siksi seuraava operaatio oli huhuilla Kangashamstereissa, liikenisikö keltään pientä hihapalaa tästä kankaasta. Onneksi melko pian löytyi ja kankaanpala oli kotona jo viikossa. Sitten sekin piti tietysti esipestä. Kaiken tämän jälkeen sain sitten hihat lopulta leikattua, kun aikaa riitti. Seuraavaksi huomasin, että tartten mustaa resoria helmaan, ja sitäpä ei ollut tarvittavaa metrin suikaletta. Koska oli muitakin kangasostoksia tulossa, niin piti siis oottaa siihen saakka, että tein Noshille tuon aikaisemminkin täälläkin mainitsemani tilauksen. Kankaathan saapui varsin nopeasti, mutta taas edessä oli kankaiden esipesu, jossa en suinkaan paljoa kiirehtinyt. Lopulta kuitenkin sain nämäkin pesuun ja kankaan kuivattua meni vielä kuitenkin muutama päivä, että sain sen verran rakoa hommiin, että tästä nyt sain viimein sen helmasuikaleen leikattua ja saumuroitua.


Alan olla tämän oman kaavan malliin nyt varsin tyytyväinen. Ainoastaan tässä vaiheessa enää pitäisi löytää oikea tatsi tuon kaula-aukon tekemiseen. Tämä on tehty alavaralla ja jäi lörpöttämään jonkun verran. Koitin sitä höyrytellä mutta päälle piti saada heti enkä siis oikein malttanut sitäkään kunnolla tehdä vielä. Tod.näk. se pesussa ja silittämällä siitä oikenee, mutta kyllä silti tämä kaula-aukkojen teko on edelleen se selkeästi harjoitusta kaipaava osa-alue.


Kankaat: PaaPii Twigs trikoo hiekka-musta | Nosh musta resori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!