Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Oma HUMU-mekko

Pikkujoulukausi lähestyy... Viimeksi Nosh-kutsuilla sain inspiksen ommella itelleni Humu-kankaasta oman mekon. Minulle syntyi heti mielikuva siitä, millaisen mekon tekisin ja siihen oli kaavatkin jo valmiit. Oli tosiaan, vaan kulutin jo yhden illan etsien, että mihin oon tunkenut sen kaavan, josta aioin mekon yläosan soveltaa. Kun rauhassa ilman lapsia pääsin sitten etsimään, niin löytyihän se kaava juuri sieltä, minne olin sen laittanut, eipä vaan osunut siinä heti silmään.

Mekon yläosa on sovellus New Boheme-tunikasta, jossa on muotolaskoksia. Yhdistin kaavan yläkappaleet ja kavensin niitä jo aikaisemmin tekemäni tunikan mittojen mukaisiksi. Lyhyet hihat on tosiaan samaa kappaletta mekon  etu- ja takakappaleen kanssa, eli mekon ompeluun ei ole käytetty kuin kaksi kappaletta.

Mekon alaosa on sitten muokattu omasta kaavasta omien mittojen mukaan. Aika paljon sain jo tätä muokata, kun halusin aika tyköistuvan ja lopulta päätin tehdä tästä hieman kotelomekon mallia mukailevan.

Mekon helma on nyt sopivan mittainen, jotta sitä saa pidettyä tunikana legginssien kanssa, tai niin kuin tarkoitus olisi, niin pikkujouluihin sukkahousujen kanssa niin, että lyhyt on mutta kuitenkin peittää sopivasti kriittiset paikat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!