Instagram @sarkkuk

maanantai 12. toukokuuta 2014

Ensimmäinen äitienpäivä ♥

Elämäni tähän saakka parhaimpaan äitienpäivään heräsi muiden vielä kuorsatessa. Meillä kotona aikoinaan me lapset vietiin äitille aina äitienpäivänä kahvit, kakku ja lahjat sänkyyn, muistin tämän laittaessani itse kahvit "tulille". Ehdin noin kupillisen juoda, ennen kuin S päätti uniensa riittävän tältä aamua.


Aamutoimien jälkeen laitoin uunipuuron tulemaan uuniin ja päätin samaan syssyyn lyödä kakunkin uuniin, eli pyörremyrskyn merkit oli ilmassa varsinkin, kun mikään keittiövälineen osa ei toiminut tai oli hukassa. Lopulta sain kuitenkin reseptistä hieman soveltamani Limekakun uunista ulos onnistuneena.


Sain isiltä äitienpäivälahjaksi jo eilen vaahtokarkkikimpun. Pakkohan siitä oli muutama "kukka" syödä, vaikka yritin sanoa, että en saisi syödä näin paljon sokeria... Tälle minun "lakolleni" isi tais vaan naureskella (ja varmaan mietti, että kaikenlaisia hömpötyksiä se minäki keksin).


Meillä oli suunnitelmissa lähteä iltapäivällä äitini luokse, monen mutkan kautta, mutta mutkat menikin lopulta suoriksi, kun ei me lopulta mentykkään. (Olisi meillä ollut korttikin, pitää varmaan postissa laittaa äidille menemään.) Piti sitten keksiä jotain muuta tekemistä iltapäivälle, ja kun isi antoi vaihtoehdoksi sen, että me Sn kanssa joko lähdetään ja hän sillä aikaa siivoaa, tai ei lähdetä ja hän ei siivoa, niin arvaatteko, kumman valitsin. ;)


Sos. mediasta sain vinkin, että Oulun Taidemuseolla tällä hetkellä pyörivä Dinonäyttely olisi nyt sunnuntaina äideille ilmainen. Meillähän olisi ollut tulossa myös ryhmäreissu tuonne parin päivän päästä, mutta hieman kismitti meidän aikataululliset ongelmat, kun ei olisi kuin ehditty mennä ja lähteä. Hetken tuumailtuani lähdettiin Sn kanssa siis dinoja katsomaan! Eli meillehän pääsymaksu tuli ilmaiseksi. Muutama muukin perhe oli ottanut tapahtumavinkin vastaan, ja useampia perheitä oli lähtenyt museoon äitienpäivää viettämään, jonoa museossa oli ruuhkaksi saakka.


S heräsi vaunuissa hetken aikaa fossiileja ihasteltuni. Hirveän iso näyttelyhän tuossa ei laajuudeltaan ollut kyseessä, mutta informaatiota oli sopivasti (minäkään en kaikkia kylttejä jaksanut loppuun saakka lukea). Fossiilien lisäksi näyttely rakentui mm. pätkästä videoa jostakin esihistoriallisesta vesihirviöstä, video oli kyllä hyvin toteutettu. Lapsille oli oheistoimintaa, äitienpäivän kunniaksi saivat askarrella vaikka dinokortteja.


Parasta oli kuitenkin esihistoriallinen eläintarha, kuten minä asiaa luonnehtisin. Tästä taisi esittelymateriaalissa olla jopa maininta, että dinot saattavat pelästyttää perheen pienimmät, ja eräskin pikkutyttö siellä itkua tuhersi, kun dinot liikkuivatS oli jo onneksi valmiiksi sylissäni, josta oli varmaan turvallisinta katsella näitä isoja eläimiä. Silmät pyöreinä ja suu auki hän niitä tuijottelikin, ja innostui jotain kommentoimaankin. Dinosaurukset oli kyllä niin elävännäköisiä, että itsekin lähes hämäännyin luulemaan niiden olevan aitoja. :)


Kierrettiin Taidemuseolla myös pikaisesti läpi Ajan taju-näyttely. Kahviossa olisi ollut Kakkubuffet! Kylläpä houkutteli, mutta onneksi kotona oli oma kakku odottelemassa, niin ei tohtinut jäädä kakkuja maistelemaan.



Kävin kotosalla mutkan kääntymässä, isi päättikin jäädä Sn kanssa kotiin, kun lähdin vielä yhdelle uudelle harrastukselleni... ;)


Illasta piti vielä keksiä jotain syötävää. Tein pikapitsaa, ja iltapalaksi viimein päästiin syömään sitä kakkua! Maku oli hyvä, ehkä himpun verran liikaa limeä, eli vähempikin riittäisi. Mutta tätä kyllä kehtaa tehdä toistekkin.

♥ ♥ 

Parasta päivässä oli ehdottomasti oman ihanan lapsen hymy ja nauru, sekä jälleen kerran omat havaintoni siitä, miten tuo lapsi taas oivaltaa päivä päivältä enemmän asioita.
Ihana lahja oli myös se, että isi siivosi kodin sellaiseen asuun, jota en itse ole ehtinyt/viitsinyt aikaisemmin tehdä.
Mitään materiaa en tähän päivään toivonut enkä kaivannut, nämä aineettomat lahjat teki ensimmäisestä äitienpäivästäni täydellisen.

Toivottavasti muillakin oli ihana äitienpäivä, oman äidin/mummon/lapsen/eläinvauvan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!