Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

lauantai 15. lokakuuta 2016

Kädentaito- ja Hyvinvointimessuilla Oulussa

Pääsin käymään heti launtai-aamupäivästä Ouluhallilla järjestettävillä Kädentaito- ja Hyvinvointimessuilla. Kyseessä on Pohjois-Suomen suurin kädentaitoon erikoistuva tapahtuma. Mukana on 250 näytteilleasettajaa ympäri Suomea, mutta aika hyvin Pohjois-Suomi kuitenkin edustettuna.Teemana on "Luomisen iloa - käsin tehty" ja messuilla saattoikin nähdä kädennäytteitä Taitotorilla sekä työnäytöksissä. Väkeä oli jonottamassa jo ennen aamukymmentä ja parkkipaikallakin oli ihan liikenteenohjaus, jotta parkkipaikat tulee fiksusti käytettyä. Ihmisiä oli paikalla vauvasta vaariin.

MUOKS!: Kannattaa muuten varata käteistä mukaan, jälkeen päin kuulin, että jonkun pankin asiakkaat eivät onnistuneet maksamaan ostoksiaan pankkikortilla yhteyshäikkien vuoksi!Esillä oli toinen toistaan ihanampia juttuja. Silmiinpistävää oli erilaisten heijastintuotteiden yleisyys. Myös lähestyvän joulun tunnisti jo ilmassa ja olipa tuotteita esillä erityisesti tulevaa isänpäivääkin ajatellen. Messuilta pystyykin tekemään keskitetysti vaikka tulevat lahjaostokset ja moni kuuluikin puhuvan ostavansa joululahjoja.

Kotikori
Itseäni kiinnosti erityisesti kankaat, joita lähdinkin heti alkajaisiksi messuosastolta etsimään. Heti aamupäivästä paikalla oli sen verran vähän ihmisiä, että kangaskoreja pääsi tutkimaan ja tonkimaan rauhassa. Messuilla oli kaksi Indie Fabricsin suurta osastoa, joilla oli neljän kangasvalmistajan eli PaaPiin, Ikasyrin, Käpysen ja Neenuskan kankaita. Lisäksi kävin katsomassa Verson Puodin sekä Iloisen Kettuliinin valikoimat. PaaPiin pisteelle oli saatu juuri sopivasti uutuuskankaita, joita on heidän Facebook-sivuillaan vilahdellut. Uutuuskuoseissa on kotimaisuutta kerrakseen - hillan ja mustikan kuvia sekä joulukankaat, joita moni tulikin heti ihastelemaan. Oli ihana päästä hypistelemään näitä livenä.PaaPii Design

Käpynen
Verson Puoti
Iloinen Kettuliini


En ollut ainut, jolle iski valinnan vaikeus kaikkien ihanien kankaiden keskellä. Lopulta sain valikoitua PaaPiin kankaista muutaman sellaisen, jota oon toivonut esim. possupussista saavani, mutta ei ole onnistunut. Lisäksi Käpysen ja Neenuskan valikoimista oli pakko ostaa muutama ihana kangas. Tässä vaiheessa minun budjetti paukahtikin jo yli, vaikka mitä kaikkea ihanaa olisikaan vielä voinut ostaa. Seuraavalle kerralla pitää vissiin alkaa jo säästelemään. Joku muukin ohikulkija kommentoi, että alkaa olla rahat vähissä...


Omien täsmäostosten jälkeen olikin sitten aikaa kiertelyyn. Vastaan tuli sekä vanhoja että uusia tuttavuuksia, osa paikallisia ja osa ihan Etelä- ja Pohjois-Suomea myöten. Muiden käsityötuotteiden joukossa oli sekä itse tekeville että valmiita tuotteita saatavilla. Oli karkkikoruja, helmiä, hopea- ja rautalankakoristeita. Oli sisustustavaraa, valopalloja, ja askartelutarvikkeita. Oli kortteja, tarvikkeita niiden askarteluun ja erilaisiin ikkunakoristeisiin ja -koruihin. Tekniikat vaihteli liimaamisesta ompeluun ja kaikkeen, mitä käsillä nyt voi ylipäätään tehdä. Oli puutöitä ja veistoksia. Keramiikkaa, lasimosaiikkeja, nahkaa. Käsinvalmistettua saippuaa ja luonnonmateriaaleista tehtyjä kransseja. Saattoi tutustua ompelukoneisiinkin ja vaikka tilata semmoisen.

Joha Finland

Ompelutalo


Hiekkakakku.fi
Vinkee
Emma's & Mama's
Sinooperi


Raahen Taitopaja


Valamon Luostari
SomaOsa (?)

Elvari

Aanmaa
Design Pylsy
PeeKaa
Tikkerperi
Mosaiikkimyymälä
Nova Tampere - aivan ihastuttavia joulukortteja ja -kalentereita!
Suurin osa(?) näistä korteista on Kaarina Toivasen tekemiä.

Teddyset (?)

Sepän Galleria

Ella ja Susi


RAIJAMI - Raija Riihimäki
Hobboks
Leikkien-lelukutsut

Hyvinvointipuolella oli monenlaisia terveyteen, liikuntaan ja kauneudenhoitoon erikoistuneita pisteitä. Tahtoessaan sai käsihoidon, sai osallistua arvontoihin ja tuotteisiin oli erilaisia messutarjouksia. Monesti erilaisissa myyntitapahtumissa kokee sitä väkisin tyrkyttämistä, mutta nyt näiden 250 näytteilleolevan joukosta yksi ainoa yritti pakkomyydä tuotetta, josta jo kertaalleen kohteliaasti kieltäydyin. Useimmat kyllä luotti siihen, että kiinnostuneet asiakkaat tulevat itse heidän luokseen ja monissa paikoissa kävi kuhina niin, että ei sekaan mahtunut. Tulipa siellä sen verran käytyä, että tutustuin mm. Pateniemessä sijaitseviin Zao-luonnonkosmetiikkatuotteisiin, sekä varasin ajan Fressille i

Easymove

Face Care Andrea
Fressi

Myös ruoka- ja ravitsemuspuoli oli hyvin edustettuna ja messuilla sai monenlaisia maistiaisia. Ei tosiaan oma budjettipuoli enää riittänyt ostoksille, mutta näytti monta muuta innokasta asiakasta olevan. Suurin osa esittelijöistä ei myy tuotteitaan oikeastaan muualla kuin messuilla eli sinänsä loistava tilaisuus ostaa kotimaisia uniikkeja tuotteita. Suuri osa tuotteista oli tosiaan luonnonmukaisuuteen tai esimerkiksi raakaravintoon keskittyneitä.

Riekon Marjatila
Makeistehdas Makeidon


Super-Pirtelöbaari
Lavalla olisi ollut erilaista ohjelmaa, mutta satuin itse olemaan juuri toisessa päässä hallia enkä sitten kellon tikittäessä jaksanut lähteä niitä seuraamaan. Ajantaju katosi tuolla muutenki kierreltäessä, olisihan tuolla hyvinkin voinut viettää vaikka koko päivän.

Ja mitä sieltä sitten loppupeleissä kotitui
Kankaita tuli hamstrattua lapsille. Sn toive kotoa oli, että hänelle ostaisin pinkkiä kangasta, eli sitä ja jo kaapissa olevien yhdisteltävyyttä ajatellen päädyin ottamaan vaaleanpunaisen ja harmaan eri sävyjä. Jussia siis sekä Slle että Rlle vihreän sävyssä. Lisäksi Riivaleita ja suloista Neenuskan sydänverkkoa. Lisäksi Slle ostin tuliaisiksi Frozen-juttuja, pääsee piirtelemään ja leipomaan piparkakkuja.


Kädentaito- ja Hyvinvointimessut ovat avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17 eli aivan hyvin ehditte vielä käymään vaikka huomennakin, jos tänään ei tullut käytyä. Esimerkiksi sunnuntaina julkistetaan osana Hyvinvointitapahtumaa Miss Pohjois-Suomi Beauty 2016! Kaikki näytteilleasettajat löydät tästä linkistä: Näytteilleasettajat ja tapahtumalla on myös Facebook-sivut.
Yhteistyössä Mediapro Messut.

Postaus sisältää mainoksia yrityksistä, näistä en hyödy mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!