Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

perjantai 14. lokakuuta 2016

Nimilappuja ♥

*Sisältää mainoslinkkejä*

Pitkään olen mielessäni miettinyt omien ompeluksien tagaamista nimilapulla. Nyt joku miettii, että mitä järkeä, mutta itse olen kyllä harmitellut vaikkapa jotain kirppislöytöä, joka on itse tehty mutta siitä ei tietenkään saa mitään vihiä siitä, kuka vaatteen on ommellut. Mahdollisesti voisi jäljittää jonkun some-kuvatilin tekijäänsä liittyen.  Ihan siis silkasta mielenkiinnosta sen haluaisin tietää. Sitten onhan niitä valmiita "käsintehty", "handmade", "äidin tekemä" jne. mutta ne nyt on todella persoonattomia. Aika ajoin on Facebookin ompeluryhmässä noussut aiheeseen liittyen kommenttiketjuja ja niiden mukana toinen toistaan ihanampia nimilappuja.

Hankalinta prosessissa oli sitten päättää, mitä siihen lappuun pitäisi kirjoittaa. Monenlaisia vaihtoehtoja olenkin luonnostellut ja mielessäni pyörittänyt. No, kun nämä minun ompelukset ei mihinkään yritystoimintaan liity eikä minulla niiden suhteen ole mitään tavaramerkkiä, niin lopulta päätin lopulta kokeilla ihan vain omalla nimelläni, joka kuitenkin on minun monen some-tilinkin tunnuksessa. Blogin nimi oli yksi vaihtoehto, mutta harmillisesti nimi on sittemmin tullut käyttöön toisaallekkin, vaikka muka niin omaperäisen keksin. :P Paikkoja nimilappujen tai kangasmerkkien tuottamiseen on useita, ja niiden joukosta valitsin edullisen ruotsalaisen firman Labels and Ribbon*. Älkää antako ruotsin kielen hämätä, itse selviydyin ostoksista varsin helposti kun tiesin, mitä olin tekemässä. Nimilappujen tekoon on sivustolla oma suunnitteluohjelma, johon voi valita muutamista eri vaihtoehdoista fontin ja esim. pienen logon. Vaihtoehtoja oli aika laajasti, jos ei täysin uniikkia ole tarkoitus tehdä.
Labels and Ribbonilla* 50 nimilapun pompsi tuli kustantamaan 199 kr plus postikulut. Onnistuin jotenkin kadottamaan maksulinkin ja tiedot ostoskoria klikatessani ja sähköpostista kaivelin maksutiedot sekä muutin päivän kurssin mukaisesti kruunut euroiksi sentit yläkanttiin pyöristäen. Hinnaksi jäi pikkuisen reilut 20 euroa. Aluksi maksu ei ollut ohjautunut järjestelmään, kun viikonloppua vasten vieläpä ostokset tein, mutta näkyi sitten kumminkin myöhemmin. Sain yhtiön edustajalta asiaan liittyen ruotsiksi sähköpostia ja vastasin takaisin lyhyesti ruotsin ja englannin sekamelskalla. Tilauksesta siihen, kun merkit oli omassa postilaatikossa, meni vähän reilu kaksi viikkoa.Näillä ♥ #itetein by Sarkku K -nimilapuilla nyt olisi suunnitelmissa nimikoida sekä aiemmat että tulevat ompelutyöt. Ainakin ne, joita kehtaa omikse töikseen väittää. :) Ja olihan se heti kokeiltava valmisteilla olevaan puseroon. Vähän aikaa mallailin, mihinkä tuon nyt kiinnittäisi mutta tässä tapauksessa loogisin oli oikeaan alakulmaan. Tuleehan tuosta lopputuloksesta nyt paljon viimeistellymmän näköinen.
Suosittelen siis naapurimaata ostopaikkana. Moni suosii myös suomalaista, jolle voi lähettää ihan oman designinsa, mutta useimmilla on pitkät toimitusajat eikä hintakaan ole näin huokea. Näin harrastelijaompelijalle tämä on tosi hyvä paikka tilauksen tekemiseen, jos ei välttämättä halua itse suunnitella alusta saakka.

Söker du namnband namnlappar, då skall du besöka labelsandribbon.se


Bloggaaja saa korvauksen mainoslinkkien kautta tehdyistä ostoksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!