Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

lauantai 8. lokakuuta 2016

Muutama tunika itselleni

Aloin jo uutta postausta tekemään ja tajusin, että hupsistakeikkaa on jäänyt yhden luomuksen esittely unholaan. Tämä syksyinen tunika syntyi pari viikkoa sitten Noshilta loppukesästä tilaamastani toffeesta Kide-kankaasta. Tässä menin omalta mukavuusalueeltani reippaasti yli, keltaisen sävyt ei nimittäin kuulu siihen, mihin itse mieluiten pukeudun. Olkoot sitten vaikka syksyn ruskan syytä, mutta ajatus tästä kankaasta tehdystä tunikasta ei jättänyt rauhaan, vaikka muitakin ideoita koitin mielessäni miettiä.Kangas: Nosh Kide toffee

Kaavat on yhdistelmä kahta eri kaavaa, Noshin ilmaiskaavana saatava Sara-tunika sekä Suuresta Käsityöstä Nuoren suunnittelijan tunika. Hihoista tuli 3/4-hihat ihan vaan siksi, että kangas riitti tähän just eikä melkein! Tunikasta tuli heti mieleinen ja on päässyt jo käyttöön.

Taas taannoin kesällä Pehemiän possupussista saapui kankaita, joista osa oli juu ja osa vähän noh, ufoja. Niinpä tämä kangaskin, Majapuun Kosketus, kuului joukkoon, että mitähän tästäkin nyt keksisi. Kunnes näin tämän Pietamon Hellevi-mekon, jossa kangas pääsi oikeuksiinsa niin, että sain päähänpinttymän omasta versiosta.

Samaan syssyyn päätin nyt sitten viimein, että otan omat mitat ja muokkaan näiden edellä mainittujen kaavojen pohjalta ihan omanlaisensa version. Pohjalta siksi, että todellakaan en mikään kaavoittaja ole. Alkuperäisistä kaavoista jäljellä on käytännössä hihan pyöriöt, sillä nyt ei vaan aivokapasiteetti enää riittäny miettimään, että miten se oikeaoppisesti tehdään. Vaatisi jo enemmän asian opiskelua.

Kangas: Majapuu Kosketus
Resori: Nosh (navy)


Nyt olisi hyvä tunikan peruskaava ja siitä voi varioida erilaisia versioita. Tämänkään kohdalla en ollut varma helman kohtalosta ja olinkin jo tekemässä siihen resoria, mutta samaa sävyä hihojen kanssa ei ollut tarpeeksi.  Tein sitten kuminauhalla hieman pussimaisen helman.

Ihan ei heti mennyt nappiin, takaosasta tuli liian leveä ja sen pulman ratkaisin ompelemalla muotokaitaleet. Vähän se vielä lörpsöttää mutta kelvatkoon. Kaavaan tein tarvittavat muutokset näiltä osin eli seuraava versio pitäisi ottaa lähiaikoina tekeleeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!