Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

perjantai 25. tammikuuta 2013

Hyvät ja huonot uutiset

Aloitetaan tärkeimmästä. Keskiviikkoaamuna puhelin soi, outo numero, vastaan. "Käsitinkö oikein, että tämän sun gradun voi laittaa tarkastajille?" Noin niinkuin suurin piirtein kuuluivat sanat ohjaajan esiteltyä itsensä. Jippii! Tarkastajistikin valikoitui ihan loistohenkilöt, niin että voi kyllä luottaa oikeudenmukaiseen (ja tiukkaan..) tuomioon. Sekään kun ei aina liene niin yksioikoista... Prosessi eteni niin, että ohjaajan piti ilmoittaa gradun tiedot jonnekin, josta ne kirjattiin Oodiin eli mun opintorekisteriin. Seuraavana aamuna rekisterissä komeilikin suunniteltujen opintojen kohdalla "Pro gradu". Graduun piti vielä laatia tiivistelmä, johon ei oikein mitään valmista kaavaa ole, annettiin vain tiedot, mitä siinä pitäis kertoa. Vähän aikaa piti googletella, että millasia sepostuksia muilla oli, plus asiasanat, ne tuotti eniten päänvaivaa, mutta muutaman tutkimuksen kannalta tärkeimmän "tunnisteen" sinne sain syötettyä. Sitten gradutiedosto piti ladata Laturi -palveluun, ja sitten se oli siinä! Tai niin ainakin luulin..


Iltapäivällä palasin tietokoneen ja sähköpostin ääreen, ja sinne oli tullut ilmoitus, ettei tiedosto ollut mennyt tarkastettavaksi, koska se oli väärää tiedostomuotoa. Jollakin ohjelmalla sain sitten muutettua tiedoston oikeaan muotoon, mutta ei se siltikään mennyt läpi.. Just kun noin neljännen yrityksen jälkeen luovutin, niin sitten olikin tullut ilmoitus, että "Valmis" ja sähköpostiinkin tuli viesti, että gradu etenee kuin eteneekin tarkistukseen. Tervemenoa vaan! Se ois sitten publiikin aika 28.2.!


Keskiviikkona kävin pyöräilemässä -15 asteen pakkasella keskustassa keittiöveitsisetinhakureissulla. Samalla sitten iski hirveä asuntokateus, nuo veitset kun sattui sijaitsemaan Torinrannassa eräässä asunnossa, josta oli suorat näkymät torille ja "merelle" (eli siihen keinotekoiseen satama-altaaseen, no, vettä se on sekin). No, on siinä varmaan kämpällä sijaintihintaakin. Ja kun siinä Torinrannassa käyskentelin, niin kävin samalla kirjastolla katsomassa World Press Photo '12 -näyttelyn.


Silloin kesällä kun kävin katsastamassa sen edellisen näyttelyn, niin muistaakseni jätin palautetta, kuinka mahtavaa oli, että tuo näyttely nähtiin Oulussa ja vieläpä ilmaiseksi, ja että toivottavasti tällaisia tulisi lisääkin. Eli siis vähän oli jo mun velvollisuuskin sitten käydä tää kattoon :D Olipa siinä taas kuvia kerrakseen.


Vuorossa oli siis vuoden 2011 uutiskuvat, ja hyvinpä ne uutiset muistuikin mieleen, ja ei välttämättä mitenkään hyvällä tapaa.


Välillä oikein suututti ja vihastutti, että miten typeriä ihmiset onkaan (mm. joidenkin eläinlajien monesti puolitiehen jäänyt salametsästys pelkästään ihmisen turhamaisuuden vuoksi, Norjan joukkosurmat/Breivik, Lähi-idän mellakat eli "Arabikevät" jne.), ja sitten taas tuli surulliseksi siitä, että miten voimattomia ihmiset onkaan (Japanin tsunami). Aika raakoja kuvia oli kyllä, vaikka oli siellä sentään muutama positiivinenkin kuva, että ei se ihan niin synkkä vuosi kai ollut.


Näyttääkö kenestäkään muusta tuo yllä oleva kuvasarja Moskovasta ihan siltä, että ne vois yhtä hyvin olla Oulusta otettuja?

Sitten muutama sellainen, että tuli vaan kiitollinen olo siitä, miten hyvin Suomessa (ja itselläkin) asiat on...


...ja sitten taas toisaalta, että turha arvostella joitain tiettyjä ihmisiä minkään ominaisuuden (esim. uskonto, kulttuuri) vuoksi, sillä kaikilla meillä on omat rikkamme.


Semmonen ajatuksia herättävä näyttely tällä kertaa. Kannattaa käydä katsomassa, tammikuun ajanhan tuo tuolla kirjastolla on.

No, kun nyt uutisista puhutaan, niin kerrotaan vielä tänne loppuun, että pikkasen v******* että yksinkertaset asiat ei toimi! Viime viikon maanantaina tosiaan postitin ne paperit menemään A:lle kirjattuna kirjeenä, ja se oli perjantai-iltana rekisteröitynyt saapuneeksi kohdemaahan. Siihenpä se jäljitys sitten päättyykin. A. kävi tänään postissa kyseleen sitä kirjettä, ja sieltä oltiin sitten sanottu, että Ateenasta oli saapunut joitakin kirjeitä, mutta niillä oli käytössä joku uus systeemi (?) ja että kirjeet piti lajitella vielä paikallisten ja ulkomaalaisten vastaanottajien mukaan. Näin ne oli sanoneet jo aamulla klo 9, ja kun A. meni postiin uudelleen klo 13, ei siellä ollu tapahtunu mitään! Kuulemma ne ei kirjeitä voi antaa, ennen ku ne on lajiteltu. A:n oli tarkotus su-iltana tai ma-aamulla lähteä Ateenaan, mutta sen nyt pitää oottaa sen Postin aukeaminen, että jos se kirje olis siellä. Sillä joka tapauksessa pitää olla Ateenassa tiistai-aamuna. Jos se kirje ei sitte oo sinne vieläkään maanantaina saapunu, niin en tiiä mitä sitte, vissiin pitää lähettää maililla kaikki paperit ja A:n juosta jossakin niitä printtaamassa. Sitte mun pitäis vielä se todistus saada uudestaan pyydettyä, kun en tosiaan tajunnu siitä ottaa ittelleni kopiota, kun luvattiin, että noin viidessä päivässä kirje menis perille... että hohhhoijakkaa taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!