Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

maanantai 28. tammikuuta 2013

Rakenneultra

Pitkään odotettu toinen (tai oikeastaan vuorossaan neljäs, jos kaikki laskee mukaan) ultra oli tänään aamulla. Lumisateesta huolimatta menin paikalle pyörällä, paria minuttia ennen aikaa olin perillä, mutta en sentään myöhästynyt.

Nyt siis tutkittiin, että kaikki kehon osaset on paikallaan niin kuin pitää. Mitään poikkeavuuksia ei näkynyt, eli kaikki oli kunnossa. Päästä ei saanut kunnolla kuvaa, kun maha-asukki päätti pitää toista kättään koko ajan pään edessä. Sen verran vilahti kuitenkin, että sielläkin kaikki oli ihan normaalisti.

Myöskään sydämestä ei saanut hirveän selkeää kuvaa, kun toinen päätti pyöriä sitten aina siihen hankalimpaan suuntaan. Välillä koitettiin ultrata niin, että itse käännyin kylkiasentoon, mutta niin päätti samalla kääntyä vauvakin. Sielläkin kuitenkin, mitä selvää sai, näytti kaikki normaalilta.

Istukka on etuseinämässä, eli senkin vuoksi vaimentaa potkuja. Samalla selittynee sitten se, että en ole pystyny tekeen esim. vaikka vatsalihasliikkeitä kipuilun vuoksi, mikä oliki ihan ensimmäisiä oireita että tiesi, että jotain siellä nyt on. Jotain myllerrystä tuolla välillä kuitenkin tuntuu, etenkin nukkumaan mennessä. Asento oli semmoinen, että jaloillaan potkii mun virtsarakkoa, ihmekös välillä tuntuukin, että taasko sinne vessaan täytyy mennä.

 20+6, 341 g

Viime ultrassahan laskettu aika siirtyi lähes pari viikkoa eteenpäin, kun koko ei vastannutkaan viikkoja. Olin ihan varma, että nyt sitten olis tapahtunut joku kasvupyrähdys, ja viikot oiskin tasaantunut, mutta ei. Kävi niin päin, että ei se edelleenkään vastaa viikkoja, eli edelleen on kasvusta jäljessä muutamilla päivillä, mutta laskettua aikaa ei enää aleta muuttamaan. Ultraaja sanoi, että ens kerralla neuvolassa pitää asiasta mainita, niin aletaan sitten seuraamaan tarkemmin sitä kasvukäyrää. Luultavasti kaikki on ihan kunnossa, koska mitään poikkeavuuksia ei löytyny ja napanuorakin oli kunnossa, eli ravinteet kulkee normaalisti. Jos se kasvukäyrä menee normaalia alempana, mutta kuitenki lineaarisesti, niin se vaan tarkottaa, että vain normaalia pienempi vauva on tulossa. Koska en tupakoi, niin sekään ei asiaan nyt vaikuta mitään. Jos siellä kasvukäyrässä kuitenkin tapahtuu notkahduksia, niin sitten pitää ottaa tarkempaan syyniin, ja vissiin alottaa siitä sydämestä ja laittaa lisäultra-aikoja sitten.

Pitääkin tuo seuraava neuvola-aika nyt varata, mullahan tosiaan pitää nyt alkaa käydä Tuiran neuvolassa.

Niin joo, kysyin tietysti sukupuolta, kaikkiahan se kiinnostaa :) Ei sillä itselle ole oikeastaan mitään väliä, kummassakin on hyvät puolensa. Mutta oispahan helpompi ostella tarvikkeita ja vaatteita valmiiksi. No, sataprosenttisesti ei ultraaja uskaltanut sanoa, kumpi on, mutta veikkaus tuli kuitenkin. Mutta lällällää, enpäs sitä vielä täällä paljasta, vähän jännitystä elämään (ja ehkä se tulee jossakin vaiheessa ilmi). :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!