Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

torstai 21. heinäkuuta 2016

Muikkumarkkinoilla

Edellisessä postauksessa mainitsin, että käytiin lomareissulla Posion Muikkumarkkinoilla. Vähän oli kiikun kaakun, että jaksoin lähteä sinne ajelemaan. Varsinkin kun lauantaina satoi vettä, näytti aika epävarmalta, lähtisinkö ollenkaan. Kuitenkin oli ajatuksenani, että samalla reissulla vierailtaisiin sukulaisten luona ja varsinkin kävisin katsomassa suvun uusinta jäsentä eli kuukauden ikäistä tyttövauvaa. Niinpä tuli meilläkin lähdettyä liikkeelle, kun ei säätiedotkaan niin pahoilta vaikuttaneet. Menomatkalla ripsasi vähän vettä ja samoin heti paikalle tultuamme, mutta muuten sadekuurot onneksi ajoittui myöhemmäksi.
Ajatukseni oli alkuun, että enpä ole ennen Muikkumarkkinoilla käynytkään, mutta pitikin vetää tämä ajatus pois ja toteanpa nyt sen sijaan, että enpä muista milloin olen Muikkumarkkinoilla käynyt. Todennäköisesti siis joskus lapsena tuollakin on tullut kesälomareissujen aikaan pyörittyä. Torille tultua muistiin ryöpsähti erityisesti eräs reissussa joltakin torilta ostettu Hugo-kuvalla varustettu T-paita. (Myyjä antoi pesun jälkeiset silitysohjeet kuvan kiinnittämiseen ja kotona unohdin tästä sitten sen oleellisen - silitä leivinpaperin päältä - niin että kuvaan tietysti paloi heti reiät!)Koitin tähdätä markkinoille menon ajallisesti niin, että oltaisiin ehditty paikalle katsomaan Ilmapallotaikuria, mutta aamupuuron syötyä ja lähdettyämme totesin, että ei kyllä millään ehdittäisi paikalle vaikka miten kovaa ajaisinkin (nopeusrajoitusten puitteissa). Onneksi S näki jo kaukaa pomppulinnan ja meni hyppimään jo ennen kuin ehdin estää, että maksaakkin pitää. Rkin olisi tietysti halunnut mukaan, mutta olisi tietysti jäänyt isompien jalkoihin ja 4 euroa siitä olisi vähän turhan tyyristä maksaa.S pomppikin innoissaan varmaan puoli tuntia ja oli taas täysi työ saada hänet pois lähtemään. S innostui myös sovittelemaan jonkun toisen tytön kenkiä, ja niinpä vaan sattui, että ne olikin pikkuserkun kengät. Markkinoilla tulikin vastaan monta etäisesti tutun näköistä naamaa vaan en sitten tiedä, ketä oli!

Mulla oli tosiaan ongelmia puhelimen akun kanssa, eli en sitten saanut otettua kuvia siitä, että pienen sadekuuron jälkeen ehti aurinkokin paistaa. Paikalla oli monta tuttua ja tuntematonta esittelijää ja myyjää, ja omaan ostoskoriin päätyi mm. riisipiirakkaa, 15 metriä lakritsaa ja mummolle viemisiksi ohrarieskaa (pulla oli loppunut jo). Pomppimisen jälkeen Slle tuli nälkä ja Muikkumarkkinoilla kun oltiin, niin kalaa oli tarjolla monenlaista. Koska edellisiltana mummoni oli kuitenkin muikkuja itse paistanut, niin tällä kertaa houkutti ostaa loimulohiannos. Sn kanssa jaettiin iso annos ja näytti tytöllekkin hyvin maistuvan, silti itsellekkin jäi vielä hyvä satsi.

Ilmapallojakin saatiin, mutta niiden kanssa meillä oli huonoa tuuria, kun yksi pinkki pallo poksahti rikki itsestään ja haettiinkin sitten toinen pallo. Ei kestänyt sekään kauaa, kun rikki meni. Sininen pallo sentään säilyi ehjänä niin ei tullut mitään pysyvää haittaa.

Meillä kun oli tarkoitus sukulaisillakin vierailla, niin ei sitten jääty torilla olevaa muuta ohjelmaa seuraamaan. Mutta nyt kun tietää tämmöisen tapahtuman olemassaolosta, niin pitää ensi kesän lomareissu koittaa tähdätä samoihin aikoihin ja vierailla paikan päällä uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!