Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

tiistai 26. heinäkuuta 2016

Synttäritarjoilut

Vielä jatketaan synttäriteemalla. Pidettiin tällä kertaa vain pienet synttärit, kutsuin siis vaan isovanhemmat, tädit/sedät perheineen ja lasten (Sn)  kummiperheet eli kutsuttujen määrä oli noin 15 henkeä. Tarjoilujen suhteen ajattelin mennä mahdollisimman helpolla, varsinkin kun vähän aikaa sitten väänsin jo monta kakkua, niin en jaksanut alkaa kovin ihmeellisiä tekemään. Täytekakkua ja suolainen piirakka ja pienet kaupasta ostettavat kylkeen.


Mansikkatäytekakku oli mielessäni näin kesän kunniaksi. Kakkupohjan tein Kinuskikissan helpolla ohjeella kuusimunaisena ja kaikki onnistui siihen saakka, että sain kakun uuniin. Jotain kippoa etsin ja armas avopuoliso päätti osallistua etsintöihin. Vielä sanoin, että ei sitten paukutella mitään uunia vasten, kun yhden kaapin oven jo otin kiinni siitä, että se olisi kohta paiskaistu kiinni... Menihän ainakin minuutti, niin kuului "PAM" ja niin oli juuri se uunin viereinen kaapin ovi paiskottu kiinni (kun vielä juuri äsken katsoin itse sinne, että ei siellä mitään astioita ole). Olipa sitten syynä se tai jokin taivaan tähtien asento, mutta arvatenkin ei lopputulos ollut ihan sitä, mitä piti. Hyvin näytti kohoavan, mutta kun uunista sain kakun ulos, oli sen keskellä valtava kraateri.

Vähän aikaa vedin happea ja melkein jo uskoin pelastavani kakun, mutta kun leikkasin siitä kerroksia, oli keskusta vaan yhtä onttoa tilaa. Eipä se muu auttanut kuin uusi pohja tehdä. Tällä kertaa samalla ohjeella nelimunaisena, ja koko perheen passitin ulos siksi aikaa, kun kakku oli uunissa. :D Kannatti, tällä kertaa pohja onnistui. Yhdistin tämän pohjan ja edellisen käytettävissä olevat osat eli aika korkean kakun sain aikaiseksi.

Välissä on soseutettua banaania sekä marmeladi, jonka keittelin kaupan vadelmista sekä isin ja Sn poimimista mustikoista, lisäksi kerma-rahkaseos ja kostutus vaniljajauheella maustetulla maidolla. Päällä mansikoita, joita sain metsästää monta päivää. Mansikoiden hinnat on tänä kesänä kohonneet pilviin ja en kyllä raskinut noilla hinnoilla ostaa yhtään, ja mietin vaihtoehtoja vadelmien. hedelmien tai erilaisten karkkien väliltä. Kuitenkin oli mielessä, jos yhden rasiallisen sitten kakun päälle hankkisin, ja synttäriaamuna menin kauppaan etsimään tuoreita, joita ei sitten kuitenkaan ollut saapunut. Eilisen mansikat oli puoleen hintaan eli samalla sain ostettua pari litraa pakkaseenkin.

Täytekakku onnistui lopulta hyvin ja makuakin kehuttiin. Vajaa puolet kakusta jäi syömättä ja onneksi kelpasi isännällekkin, niin että itselle jäi enää reilu neljännes tuhottavaksi. (Dieetti kyllä odottaa tämän jälkeen!)


Suolaiseksi piiraaksi tein voi-rahkataikinalla kanapiiraan, täytteenä oli tuorejuustoa, kanasuikaleita, punasipulia, muna-maitoseos ja juustoraastetta. Tarjoillessa laitoin vielä tuoretta persiljaa päälle. Piiras sai kehuja, etenkin isi kehui, että miksen tee tätä joka päivä.


Nyt on ollut myös hyvin hedelmiä kaupoissa niin tein sitten tarjolle myös hedelmätarjottimen, sis. mm. vesi- ja hunajamelonia, nektariinia, ananasta, viinirypälettä ja kirsikoita. Saattoi vierasväkikin näistä muutaman syödä, mutta pääasiassa taisin lopulta itse syödä päivän aikana suurimman osan.


Lisäksi ostin erilaisia värikkäitä ja sinisiä irtokarkkeja ja laitoin tarjolle myös erilaisia keksejä ja pikkuväelle maissinaksuja. Karkit hupeni etenkin isompien lasten suihin, ensin teki kauppansa viinikumieläimet. Mehua ja kahvia lisäksi (teen juojia ei nyt seurueessa ollutkaan).


Löytyi varastosta vielä sinisiä tarjoiluastioita eli sain vähän poikamaisemmat värit pöytään, vaikka nyt en niin värejä sukupuolitakkaan. Kukat, kynttilät, ilmapallot ja muu härpäke jäi kyllä nyt hankkimatta enkä kyllä muistanutkaan taas kuin vasta liian myöhään, mutta eipä niitä nyt kukaan näyttänyt kaipaavankaan. Jospa sitten seuraaville "lastenkutsuille" koittaisi muun rekvisiitan hankkia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!