Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

tiistai 27. joulukuuta 2016

Lahjaksi menneet ompelukset

Nyt kun joulu on ohi, lienee aika paljastaa ompelutyöt, jotka ehdin tehdä ja saada valmiiksi joulupaketteihin. Aika meinasi kyllä loppua kesken. Ideoita oli tehdä enemmänkin, mutta aattoaamuna klo 6 sain tämän viimeisen ompeluksen tehtyä joten ymmärrettävästi siinä nyt ei oikein muuta enää voinut alkaa lisää ompelemaan.

Pienille pojilleKankaat: PaaPii Design |  Kaavat: Total Owl 98 ja Brave Fireman 74 (Ottobre Design)

2,5 v. kummipoikani sekä hänen 1,5 v. pikkuveljensä saivat traktoripaidat. Hyvä idea oli yhdistää tämä turkoosi pallokuosi traktoreihin ja syksyn messuilta ihan varta vasten tätä ajatusta silmällä pitäen ostin tuota samanväristä resoriakin. Tällä kertaa pitkään työn alla olleet raglanhihaiset paidat onnistui kyllä hyvin, vaikkakin tuo Total Owl kaavana on sellainen, mihin kyllä lisäisin ens kerralla jonkun sentin pituutta.

Koulutytöille

Kankaat: Selia Shop / Raitaresori Nosh | Kaava: Fly Away (Ottobre Design) 158 / n. 130

Ja jos tarkkoja ollaan, niin nämä ei ihan vielä ole tavoittaneet saajiansa, toivottavasti tytöt ei lue tätä blogia... Omalle 10 v. kummitytölle sekä hänen kohta 8 v. pikkusiskolleen kissapaidat. Tyttöjen vaatemakua seuranneeni alkoi tämä lepakkohihainen paita mielessäni olemaan ja kissarakkaina siskoksina en voinut muuta kuin kangasaarteideni joukosta valita juuri nämä kankaat. Pienempään paitaan minulla ei ollut piirrettynä kaavaa, vaan leikkelin paidan jostakin valmiiksi piirtelemieni 158 ja 110 -kaavojen välimaastosta, toivottavasti menisi pitkänhuiskealle tytölle näinkin summamutikassa tehtynä.

Mekkotehtaan AinojaKangas: Pehemiän RupupussistaKankaat: Nosh

Pikkusiskolle ja äitille ompelin molemmille tunikat. Samalla kokeilin uutta kaavaa, Mekkotehdas-kirjasta suosittua Aino-mekkoa. Kaavan olen piirtänyt kokoon 36, joka ainakin pituutensa puolesta soveltuu sekä itselle että suunnilleen samanmittaisille siskolle ja äitille. Vaikka mekon kaavoitus onkin melko väljä, niin lisäsin leikatessa näihin kuitenkin hieman leveyttä ja jostakin luin(?), että ainakin mallin hihat on vähän kapeampaa tekoa. Pöllötunikan sain tehtyä juuri sopivasti ajallaan, mutta sinistä tunikaa aloinkin tekemään aatonaattona ja sen tietää, mitä kiireessä tulee... Mitä ilmeisimmin tikkauksiin käyttämäni lanka ei ollut mitään parasta tekoa, koska kaksoisneula alkoi tekemään ihan kunnolla hyppytikkiä. Purin ja langoitin koneen useampaan kertaan, ja syytin välillä jo minulle ennätykselliset puoli vuotta ehjänä käytössä pysynyttä kaksoisneulaa. Lopputulos ei silti ollut ihan parasta, mutta jospa tätä ei kovin tarkkaan kukaan syynäisi. Vaikka tunikoiden mitoituskin oli ihan päästä temmattu, niin äitille näytti ainakin tämä sininen istuvan päälle ja menkööt sitten kotimekkona tai vaikka yöpaitana, jos ei muuten kehtaa pitää. :P 

(Näin ainakin se itsekritiikin määrä kasvaa, mitä enemmän saa aikaiseksi...)


Näillä siis mentiin pukinkonttiin. Jäi sitten kokonaan ompelukset välistä omille lapsille ja itsellekin olisi monta ideaa suunnitteilla - onneksi tässä on tätä joululomaa sen verran, että josko jokusen ompelun ehtisin vielä tämän vuoden puolella tekemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!