Instagram @sarkkuk

torstai 23. toukokuuta 2013

Neuvola x 2

Kuten todettua, on nyt siirrytty viikottaisiin neuvolakäynteihin. Viime viikolla oli yhdistetty neuvola-lääkärikäynti. Eipä silläkään reissulla mitään erikoista tapahtunut, kaikki on hyvin ja normaalisti, kuten pitääkin (Klik: Napa). Paino oli kerrankin noussut maltillisesti. Loppuraskauden suositushan on itse asiassa, että painon ei tarvitsisi nousta nyt ollenkaan (aijaa, mihin se vauvan kilo, jonka se vielä loppuvaiheessa tulee saamaan, oikein menee?). Hemoglobiini mitattiin multa nyt viimeistä kertaa, kun se on ollut hyvä koko raskauden ajan. No se oli hieman laskenut (120) mutta normaali silti. Oon nyt kuitenkin syönyt mm. pinaattia (ja niitä nokkosia), ettei se siitä enää laskisi.

Neuvolassa oli mukana harjoittelija, niin myös lääkärillä - miespuolinen opiskelija (oli muuten jotenki tutun näkönen, oon varmaan jossaki bileissä nähny). Kysyivät tietysti, että sopiiko se, että hän on mukana. Enpä kyllä keksinyt miksi kieltäytyäkään, opiskelua/työtäänhän ne vaan tekee. Ei kait ne mitään opi, jos eivät saa olla mukana seuraamassa tilanteita. Olishan se "hieman" kiusallista toki ollu, jos se poika sitte olis siellä ihan "aitiopaikalla" pällistelly tutkimuksen ajan, mutta onneksi se kuitenkin tarkkaili tilannetta sieltä vähän sivusta, että liekköhän tuo ees näki mitään oikeasti. Tasan keskikäyrillä kasvettiin, pää oli alhaalla, mutta mahtui vielä liikkumaan. Lääkärikin kysyi, että kumpaa sukupuolta sieltä pitäisi tulla - sykkeet kuulemma viittasivat myös tyttöön, mutta samaan hengenvetoon hän kyllä totesi, että eipä niistäkään nyt oikeasti voi mitään päätellä, mutta on vain mielenkiintoista seurailla.

36+2

Nyt ollaan sitten jo hyvinkin täysaikaisia, mutta neuvolakäyntejä on sovittu vielä tuonne la:lle saakka. Eipä tuo vielä näytä olevan pois tulossa. Kaikki oli hyvin ja normaalisti tänäänkin. Tosin nyt SF-mitta tippui hieman keskikäyrän alle, kun SF-mitta itsessään ei ole kasvanut. Kyllä tuolla silti selkeästi kasvetaan edelleen, maha painaa jo melkoisesti ja tuntuu, kuin kantaisi kolmen kilon kivisäkkiä edessään (kokeilkaapa huvikseen, miltä tuntuu vaikka nukkua semmoisen kanssa!). Neuvolatäti ihmetteli, että hyvin mulla on iho kestänyt. Totta, eipä noita raskausarpia sitten ole tullutkaan - sekin yks oli väärä hälytys, tuossahan tuo ihon pinnassa oleva verisuoni edelleen näkyy, eikä se siitä arveksi ole muuttunut. :D Ja jee, olen laihtunut! No, ainakin vaatteet on keventyneet sitten viime kertaisen, mahdollisimman vähän vaatetta oli nyt kyllä päällä, kun lämpöä täällä tuntuu vieläkin riittävän (on muuten hellemekosta tämän mahan kanssa tullut ihan luottovaate!). Sydänääniä saatiin kuunnella tovi, kyllä ne sieltä kuului, mutta ei niin selvästi että ois saanu mitattua. Sitten onneksi vauva tajusti hieman käännähtää ja saatiin nekin mitattua. Päälläkin oli vielä hiukan tilaa, eli ei ainakaan vielä tänään ole tulossa.

 37+0 ja kengurupussi.

Niin tosiaan, tänään meillä on sen nettisivuprojektin deadline, graduation ja final pitching, eli projekti päättyy, ja meidän tuotoksista on esitelmät. Osallistuin silloin sen ihan ensimmäisen esitelmän pitoon vähän silläkin, ettei enää olis tarvinnut esitelmöidä, vaan kaikki ryhmässä olis saaneet pitää yhden esitelmän. Monen tekijän summana kuitenkin esitelmän pito lankesi kuitenkin minun osalle (toisen ryhmäläisen kanssa), eli siitä pieni stressin aihe vielä tähän loppuun. Vaan koitan nyt kuitenkin olla sitä suuremmin murehtimatta, mun osuus kestää himpun vajaa kaksi minuuttia, eli ei ole suuren suuri homma, ja ollaan ihan hyvin jo esitelmä hiottukin kuntoon. Mutta semmoinen tapahtuma vielä iltabileineen tälle iltaa tiedossa ja sitten mun puolesta beibi on valmis tulemaan maailmaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!