Instagram @sarkkuk

tiistai 10. joulukuuta 2013

10. luukku


Kymmenes luukku avautuu ja sieltä lumikukat paljastuu!



Mentiin tänään aamupäivästä tuulta ja tuiskua vastaan taistellen mammatreffeille. Lapsenvahtiaika siirtyi toiselle päivälle, niin päästiin sitten tapaamiseen ihan ajan kanssa. Täällä tämän mamman kodissa ensimmäisenä silmiin osuivat kauniit lumikukkaset ikkunassa. Saatiin niiden askarteluun ohje, mutta tämän mamman muisti ja avaruudellinen hahmottamiskyky on niin huono, että niin vain ne ohjeet painui unholaan. Sinnikkäästi silti yrityksen ja erehdyksen kautta (ja n:nnännen lumikukka-demokappaleen jälkeen) sain kuin sainkin aikaiseksi kauniit kukkaset. Sain lopulta käsiin myös sen alkuperäisen ohjeen, ja näköjään olin soveltanut ihan omiani, eli siksi voinen julkaista tämän ohjeen ihan omiin nimiini! 

Jotta siis ei kävisi niin kuin tässä:



ASKARTELUOHJE

Tarvitset:
- Kartonkia 1-3 kpl
- Sakset
- Liimaa



1. Leikkaa paperista neliön muotoinen pala.


2. Tämän jälkeen neliö taitellaan kolmion muotoiseksi palaksi kolme kertaa kääntäen.


3. Leikkaa taitellusta paperista lyhyiden sivujen keskellä oleva kärki pois hieman pyöristäen.


 4. Leikkaa hypotenuusaan eli pisimpään sivuun kaksi ulommaisen laitan muotoa myötäilevää vekkiä keskimmäistä kärkeä kohti kaartaen. (Mitä pidemmäksi saat, sen paremmin lopputulos onnistuu.)


5. Avaa paperi, ja taita keskimmäinen sakara keskelle.


6. Liimaa näin kaikki neljä sakaraa kiinni keskelle.


7. Runsaamman lopputuloksen saat, kun liimaat päällekkäin, mutta lomittain toisiinsa nähden kaksi samankokoista kukkaa. Halutessaan voi keskelle vielä laittaa pienemmän (paperin jämäkappaleista taitellun) kukkasen, ja miksei vielä yhden tätäkin pienemmän /tai jonkin muun koristeen.


8. Teippaa tai ripusta ikkunaan, kattoon tai vaikkapa joulukuuseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!