Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

maanantai 23. joulukuuta 2013

23. luukku

TONTTUPAJASSA

Kiire jo on, kiire jo on...

Vaikka joulusta tykkään, niin kyllä tänään illansuussa jo huokasin, että onneksi joulu on vain kerran vuodessa. Kyllä vähemmälläki säntäämisellä on perhekriisin ainekset kasassa :D A ihmetteli, että miks minä vaan juoksen koko ajan, enkä osaa hetkeäkään olla paikoillaan, ja selitin sitten listan asioista, mitkä vielä pitäis ehtiä tekemään... Päätin sitten kerrankin kuunnella miehistä ääntä ja jättää mm. siivoamisen ja osan hommista sikseen.

Aattosuunnitelmat on käydä aamupäivästä porukoilla syömässä ja lahjat vaihtamassa. Sitten on kuljetusvastuisilla kiire jo muualle joulun viettoon, eli me tullaan sitten ihan vaan kotosalle aattoa viettämään. Jos kerrankin osais vaan olla, juoda vähän mukista glögiä ja kattoa telkkaria ja ihastella Sn saamia lahjoja (kyllä hän lahjoja saa, on ollut niin kiltti tyttö). Paras lahja meille onkin olla kolmistaan kotona perhe koossa.


Tänään jatkoin jouluvalmisteluja. Aijemmin jo hehkutin miten hyvää se Fazerin joulusuklaa on, kyllä katosi levyllinen täällä muuten aika nopeaa kitusiin... Nyt kun sain hankittua näitä silikonimuotteja, niin päätin sitten itse tehtailla vähän joulusuklaita. Vielä kun osais temperoinnin ja muut hienoudet, niin avot. Mutta kyllähän noita syö.


Näiden eilisten saaristolaisleipien lisäksi tein tänään vielä yhden mallaslimpun tätä ohjetta soveltaen. Ainesosathan noissa leivissä on melko sama, hiivan määrä taitaa olla eri ja muuta hienosäätöä mm. nostattamisen kanssa. En oo siis mitään näistä ehtinyt vielä maistaa, eli saa nähdä mitä tuli!


Kun oon Slle ostanu bataattia, niin oon sitä ostanu vähän reilummin joulua silmällä pitäen. Pakkohan sitä bataattilaatikkoa sitten oli alkaa väsäämään tämän ohjeen mukaan, vaikka ei mulla mitään erikoisempia mausteita ollut. Ensimmäinen satsi soseesta lensi roskiin, kun ensin en malttanu oottaa kypsymistä ja missä lie vika, mutta siinä vaiheessa kun ruuassa on muovia niin en sitä minäkään syö... Toista satsia ennen ehdittiin käydä kaupassa, ja ennenkö laatikko päätyi lopulta uuniin niin kävin vielä jumpassa. Eli vähän pitemmän kaavan mukainen laatikko kyseessä. Tätä syödään meillä muuten sitten joulubroilerin kanssa, ja vieläpä valmiiksi grillatun sellaisen.

Aineksiakin olis vaikka mihin ruokiin, mutta saa nyt ensin nähdä, että mitä sieltä kotikotoa taas päätyy mukaan. Kyllä pitäis vielä se kakku ehtiä leipoa joku päivä, tänään se jäi haaveiden asteelle vaikka miten koitin taistella aikaa vastaan.


Oishan tuota voinu kokkailla vielä vaikka mitä, mutta lopulta piti nostaa kädet ilmaan ja käydä tärkeimpien eli lahjojen paketoinnin kimppuun.


Pikkutonttu piti ottaa apuriksi, kun meinasi vähän tylsistyttää ja ku äiti häärää vaan koko ajan jotain eikä ehdi ees leikkimään.. :( Isin kenkä meinasi maistua neidille.


Missä sakset, justhan ne oli tässä... Mihin se teippi taas meni... Leevi meeppä pois... Meinas vähän naurattaa, kun aamulla FB:ssä sopivasti törmäsin kuvaan, jossa oli laskettu paketin käärimiseen käytetty aika juuri näitä edellä mainittujen hommien ajankäytön kanssa.


Onhan täällä vissiin ollut niitä kilttejä lapsia muitakin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!