Instagram @sarkkuk

maanantai 16. joulukuuta 2013

16. luukku


PÄIVÄ KANSSAMME

Eräs tavallinen maanantai (9.12)

7.35 Herään. Laitan Leeville ruuan ja itselleni kahvin tippumaan. Samaan aikaan sängystä alkaa kuulua pientä itkuisuutta. Mene takaisin sänkyyn neitiä lohduttamaan, käännän tämän masulleen mahalleni, kun sekään ei auta niin annan maitoa. S nukahtaa hetkeksi.

7.55 Kaadan kahvia kuppiin ja otan hörpyn. Neiti päättääkin nyt herätä, tällä kertaa kuitenkin iloisesti hymyillen. Sytytän parit valot, ja menen toivottamaan neidille hyvät huomenet.


8.00 Laitetaan telkkari päälle, sieltä tulee Tonttu Toljanteri. Mennään aamutoimiin: vaihdetaan vaippa pois, aamupesu, D-vitamiinitipat, uusi vaippa ja vaatteet päälle.

8.10 Laitan neidin lattialle Oona Oravan kanssa leikkimään ja istun itse koneelle juomaan kahvia.

8.20 Neiti pyörii levottomasti ja nostan tämän syliin. Housut on kastuneet, mennään tarkastamaan vaippa ja sinnehän on tullut kunnon kakat! Pesulle, housujen vaihto, takaisin lattialle pyörimään. Siellä neiti viihtyykin sen aikaa, että ehdin juoda kupillisen kahvia.

8.50 Alan keräilemään pyykkejä kasseihin ja vien ensimmäisen satsillisen koneeseen pyörimään. Pyykkituvassa muistan, että osa pyykeistä oli likoamassa tahranpoistoaineessa, eli kipaisen ne hakemassa vielä koneeseen. Neiti näkyy leikkivän tällä välin lattialla lojuvan imetystyynyn kanssa.

9.10 Neitille aamumaitoa, samalla katson telkkarista nauhalta ohjelmia. Neiti nukahtaa ja siirrän tämän sänkyyni nukkumaan - pinnasänky on täynnä pyykkejä, jotka odottelee lajittelemistaan. Siirryn itse koneelle juomaan toista kupillista kahvia, ja syön aamupalaksi omasekoitus-mysliä, puolikkaan päärynän, jugurttia ja rahkaa. Samalla lueskelen blogeja.

9.55 Neiti nukkuu vielä. Kerään toisen satsin pyykkejä, varmistan. että S todellakin nukkuu. Kun tämä ei hievahdakkaan, laitan tyynyn sängyn reunalle pönkäksi. Juoksen pyykkiupaan, jossa kone just sopivasti lopettaa pesun pakkaillessani eilisen pyykkejä pussiin. Työnnän uudet pyykit koneeseen ja yritän äkkiä saada pyykkejä ripustettua kuivumaan - kiireessä tietenki puolet pyykeistä onnistuu tippumaan pois, eli kahteen kertaan saa nekin laittaa. Palatessa aavistelen neidin jo heränneen, ja käytävään saakka kuuluukin jo kiljahdus. Siellä se neiti napottaa silmät auki.


10.15 Istutaan Sn kanssa hetkeksi koneelle, valmistelen tätä postausta. Vaihdetaan vaippa taas. Alan laittelemaan niitä aijempia pyykkejä. Jossakin vaiheessa vaihdan iteltäni yövaatteet pois. Leevi yrittää mennä pinnasänkyyn, sitten vaatekaappiin nukkumaan. Kun se ei muuhun ala, niin luovutan ja päästän sen toiseen vaatekaapeista.

11.00 Laitan perunaa ja bataattia mikroon, kaappaan neidin, leikkialustan ja pyykkipussin mukaan ja muistan, että piti sitä pyykkiä ottaa enemmänkin. Myllään eteisen ja otan sieltä syystakit pyykkikassiin mukaan. Tällä välin perunat ehtii jo kypsyä. Käydään pyykkituvassa, jossa laitan taas yhden satsin pyörimään ja toisen ripustan narulla neidin pyöriessä sillä välin lattialla.


11.20 Lämmäytän ihan hetken vaan perunoita ja teen niistä sitten soseen. Tähän väliin isukki soittaa ja kysyy, miksen ole Skypessä (no missä välissä tässä ehtis...). Neiti syö soseen amalla sotkien vähän joka paikan, loput nappaan itse suuhun. Tässä v'lissä muistan ottaa itellekki pakkasesta ruokaa sulamaan. Sitten päälle maitobaarista janojuomaa.

11.50 Soitetaan iskälle Skypellä ja mennään sen jälkeen laittamaan loput pyykit narulle kuivumaan. Palatessa laitan vihdoin ja viimein kauan aikomuksena olleen parsakaalin pariksi minuutiksi mikroon, ennen kuin se menee huonoksi ja sillä aikaa kirjottelen tätä postausta.


12.45 Slla on sopivasti nälkä, joten maitobaari on auki taas.

13.00 Neiti nukahtaa, siirrän tämän pinnasänkyynsä nukkumaan ja teen itselleni pikaruuan jääkaapin jämistä. Syön Facebookia selaillen. Justiinsa neiti herää inistellen, kun saan syötyä. Nappaan vettä kiehumaan ja vaihdetaan vaippa. Juon mukin glögiä ja syön piparin (tai kaksi...).


13.20 S herää, ja juo vähän maitoa. Tämän jälkeen vaihdetaan vaippa ja puetaan päälle ulkovaatteet. Pihalla näyttää nettimittarin mukaan olevan -14 astetta, eli toppapuvun alle laitan vielä fleecevaatteet.

14.05 Päästään viimein lähtemään liikkeelle, kävellään bussipysäkeille ja varmuuden vuoksi otan muutaman juoksuaskeleen. Ollaan kuitenkin ajoissa ja joudutaan vartti oottamaan bussia, joka tulee 5min myöhässä. S nukkuu, havahtuu ainoastaan inisten kun vieressä oleva bussi "päästää ilmat pihalle", mutta jatkaa taas uniaan.

14.35 Ollaan tukulla, ja sieltä pakataan mulle tilaukset mukaan. Vartin päästä ollaan takaisin seisomassa bussipysäkillä.


15.20 ollaan takaisin kotona. Koitan laittaa vaunuja pyörävarastoon, mutta sinneppä onkin tungettu pyöriä täyteen - ei sitten. Ujutan pyörät käytävälle. S nukkuu yhä ja käytän tilanteen hyödyksi. Käyn ensin pyykkituvalla, mutta ei siellä moni vaate ole vielä kuiva. Sitten alan tonkimaan varastosta siellä vielä olevia vaatteita ja vähän järjestelen sekasortoa samalla. Kiikutan vaatekaapista pari hyllyllistä tavaraa myös varastoon.

16.00 Otan neidin sisälle, tämä herääkin sitten. Laitan hetkeksi lattialle. Päänsärky uhkaa, juon vettä ja makeannälkään teen ja paistelen banaanipannarit. Pilkon sen kanssa satsuman ja laitan rahkaa, jugurttia ja pari saksanpähkinää. S huutaa jo nälkäänsä, eli hälle jääkaapista eilisen luumusoseen jämät. Maitoa päälle ja siinä samalla saan itekki syötyä.


17.00 Päänsärky ei lopu, otan päänsärkylääkkeen. Leikin Sn kanssa vähän aikaa lattialle, luetaan kirjaa. Muistan, että mun piti jääkaapista tyhjennellä purkkeja ja siinä hoksaan, että en oo aikoihin kurkistanu alalaatikkoon. Siellä onkin kohta uus porkkanakasvusto tulossa, otan rehevimmät pois (syön yhden) ja laitan muovipusseihin. Pakkaan kans salikamppeita.


17.30 Ai niin - muistan, että munhan piti soittaa niitä puheluita mahd. asiakkaille! Sillä välin kun kaivelen sähköpostilootasta mailia, S hermostuu eli lisää maitoa neidille. Sitten mun pitääkin laittaa salille itelle juomat valmiiksi. Vetelen valmiiksi jo salikamppeet ulkovaatteiden alle. Laitan ruuan lämpiämään mikroon, mutta en todellakaan ehdi sitä syömään, kun meijän pitäis olla jo menossa. Puetaan taas kunnon toppa-arsenaalit pakkasta vastaan. Jäipä taas puhelut soittamatta...

18.10 Ollaan taas menossa, houkuttais mennä bussilla, mutta ei ne tuu oikein niin sopivaan aikaan, että jaksais parin pysäkin takia odotella. Pistän välillä hölkäksi, etten myöhästy.

18.35 ollaan SATSilla, ja MiniSatsiinkin mahtuu vielä, vaikka samaan aikaan tulee sinne muutama muukin lapsi hoitoon. Vaihdan neidille vaipan - ihan aiheestakin jopa - ja riennän itte pukukoppiin vaatteet riisumaan. Pari minuuttia myöhässä pääsen tekemään alkulämmittelyn, ja kohta PT tuleekin kyselemään, että jokos oon valmis.

19.00 Vedetään PTn kanssa mun ohjelma läpi, ja hän opastaa oikeat asennot. Olinki tietoinen, että ei ne kaikki vielä ihan tyylipuhtaasti mene. Saan lisätä jo vähän painojakin.

19.40 Alan tekemään loppulämmittelyä, mutta kuulen miten S alkaa olla jo äksynä, eli jätän lämmittelyt lyhyeen ja meen pukuhuoneelle pukemaan päälle. Haen sitten neidin hoidosta ja annan maitoa ennen kuin aletaan pukemaan.

20.05 Poistutaan SATSilta, ehdin hörpätä proteiinijuoman kävellessämme loppuun. Toiselta bussipysäkiltä lähtee sopivasti linja-auto, jolla päästään kotiin "oven eteen". Aikoin käydä kaupassa, mutta jääkööt se nyt sitten toiselle päivälle. Unohdan käydä hakemassa lähikauppaan saapuneen paketin. S nukkuu, käyn pyykkituvasta hakemassa samalla kuivat pyykit. Sitten mennäänkin sisälle ja S herää Leevin mau'untaan. Muistan, että se ruoka oli mikrossa, laitan Sn lattialle ja istun ite alas syömään. Ehdin puolet syödä, kun S alkaa vaatia yöpuulle pääsyä.21.00 Vaipanvaihto, yöpuku päälle. Sammuttelen valoja, vaihdan ite yövaatteet ja kömmin neidin viereen tätä nukuttamaan.

21.40 Oon tainnu itekki torkahtaa välissä. Neiti lopettaa lupsuttamisen ja hipsin syömään loput jo kylmästä ruuasta ja tätä postausta loppuun kirjottamaan.


22.00 Viimeistelen tämän päivän joululuukun postauksen.

22.15 S ähisee ja liikuskelee sängyssä. Saan postauksen julkaistua ja menen nukuttamaan yökyöpeliä uudemman kerran.

00.20 Herään, keittiössä on valot päällä. Käyn ne sammuttamassa ja jatkan unia.

1.00 - 6.00 Herään yön aikana pari kertaa vessaan (vilkas aineenvaihdunta...). Yön on levoton, S heräilee vähän väliä itkuisena. Syödä lupsuttaa pari kertaa ensin toisesta, myöhemmin käännyn toiselle puolen syöttämään. Itkuun ei näköjään tänä yönä muu auta.

8.40 S herää n:nnännen kerran itkien, kokeilen laittaa paremmin kyljelleen, käytän mahalleen, tarjoan tuttia ja lopulta maitoa, johon hän hiljenee syömään. Ootan vieressä, jos hän vielä nukahtaisi, mutta neiti alkaa ähisemään kääntyen lopulta mahalleen ja sitten alkaa juttelu. Päätän itsekin herätä, ja sytytän valot. Kello onkin jo kymmentä vaille yhdeksän - onhan se aikakin jo herätä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!