Instagram @sarkkuk

torstai 12. joulukuuta 2013

12. luukku

JouluHaaste


Säännöt:
Vastaa 24 kysymykseen
Haasta blogikollegat vastaamaan samoihin kysymyksiin
Kerro kuka sinut on haastanut ja kenet haastat.


Minut haastoi Leea.

Parasta joulussa?
Tunnelma. Se, että ihmiset (ainakin periaatteessa) hiljentyy edes hetkeksi ajattelemaan toisiakin.  
Joulumusiikkisi?
Kuuntelen klassikkoja esim. Jouluradiosta. Viimeksi löysin tuon Paula Koivuniemen uuden joululevyn Spotifysta, ja vielä pitäisi kuunnella muutkin uudet joululevyt läpi.
 

Tykkäätkö katsoa jouluelokuvia? Millaisia?
Yksin kotona nyt on tietysti klassikko. Monet on kuitenki semmosia, että kun ne on kerran nähny, niin ei jaksa katsoa enää uudestaan. Rare Exports oli muuten hyvä (lukuunottamatta sitä ärsyttävää pikkupoikaa :D ), pitää se varmaan katsoa joulun aikana.
 


Jouluherkkusi?
Ruoka, suklaa. Aijemmin en oo tykänny pipareista ja tortuista muuten ku tuoreina, mutta on ne nyt tähänkin nassuun alkaneet upota. Enkä niistä suklaistakaan oo aina niin välittäny... (nimim . Juuri äsken söin Joulusuklaata).

Mitä ehdottomasti täytyy olla jouluaterialla?

Kinkku/kalkkuna ja imelletty perunalaatikko, mieluusti kaikki muutkin laatikot, herneitä ja porkkanoita sekä rosollia ja sienisalaattia. Mukava jos on lohtakin. Ja poroa, nam.Koska joulukoristeet pääsee kotiasi koristamaan?
Yleensä oon aina pitäny sääntönä, että marraskuun lopussa laitan ikkunaan valot. Nyt otin varaslähdön. Mukavahan noita on katella pidempäänkin ku vaan se pari viikkoa. Jos mulla olis tekokuusi, niin laittasin senkin jo ajoissa, niin vois siitäkin nauttia enemmän.

Joulu kotona vai jossain muualla?
Paikalle on sama, kunhan se on niiden tärkeimpien ihmisten kanssa. Kotona on kiva, mutta oon viettäny kivoja jouluja muuallakin. Erityisesti muistan erään kylpyläjoulun, siellä oli lapsille silloin kaikkea mukavaa aktiviteettia järjestetty, että se on jäänyt mieleen mukavana muistona.

Itsetehdyt lahjat, kaupasta ostetut vai molempia?

Minun puolesta molempia, jos vain itse osaa ja viitsii tehdä, niin hyvähän se. Kummankaan kohdalla mikään väkisin väännetty ei kuitenkaan toimi.Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan?
Laittaisin, jos viittisin, mutta ei ne tuolla parvekkeella valasis muita ku ikkunalaudalla istuvia varpusia.
Joulu oman perheen kanssa vai isommassa porukassa?
Riippuu perheen koosta, molempi parempi. Meillä nyt ei ikinä oo tainnu olla mitään sukujoulua, vaan ihan on oltu lapset ja vanhemmat (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta).

Onko sinulla joululahjatoivetta?

Täällä on ja siihen vielä lisäisin, että RAAKASUKLAAN VALMISTUSPAKKAUS, kiitos Joulupukki.
 

Paras saamasi joululahja?
Varmaankin joku lapsuuden Barbie - just se, minkä pukki meinas ensin antaa väärin mun siskolle ja siitähän huuto syntyi. :D

Kamalin saamasi joululahja?
Ei nyt äkkiseltään tule mieleen - ehkä ne iänikuiset konvehtirasiat, joista oikeasti yksikään konvehti ei ole hyvää.

Kuvaile unelmiesi joulu?
Kunhan S on vähän isompi, saataisiin luotua vähän omia jouluperinteitä oman perheen kesken - olisi paljon ruokaa, käytäisiin vieraisilla, koristeltaisiin kuusi, pukki tulisi, saunottaisiin, syötäisiin (lisää) jne. Ihan vaan nautittaisiin tunnelmasta (ja niin, että kenenkään ei tarttisi riidellä tai huutaa niistä vääristä lahjoista :D )


Mikä on ärsyttävin joululaulu?
Nyt tuli mieleen vaan se, missä ne oravat rääkyy.. en käsitä, miksi pitää niin rumalla äänellä vängätä sitä laulua.

Oletko tehnyt jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Mitä?
Oon ostanu aika lailla melkein kaikki joululahjat, käärepaperit ja nauhat, alkanu leipomaan jouluherkkuja jne. Oon laittanu valot ja jouluverhot. Meillä joulu vaan tulee menemään muuttolaatikoita pakaten, eli ei sitä hirveästi hyövää laittaa.

Paras joulujuoma?
Glögi, vaikka sitä makeaa versiota paljon saatakkaan juoda. Tai ehkä myös uus tuttavuus tuo Talvitee.

Oikea joulukuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan?

Oikea on oikea, mutta en kyllä ite maksais siitä montaa kymppiä :>  Kyllä se muovikuusi kans menee, etenkin, jos sen koristelee jo etukäteen.Käykö teillä joulupukki?

En tiiä, onkohan sillä meijän osote... :)

Paras joulumuistosi lapsuudesta?

Varmaan ehkä juurikin tuo kylpyläreissu. Muistan, kun leivottiin pipareita, uitiin, syötiin ravintolassa ja siellä oli joku kiva pariskunta, jolle mää höpötin jotain. Ja san joululahjaksi sukset, joita päästiin kokeilemaan. Söin siellä myös jotain linssejä?, jotka oli sen verran hyviä kai että sen muistan. :DLaittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän pyjamassa?
Varmaan päiväsaikaan jotain hienompaa, mutta illalla rötväisin mieluusti uusi oloasu ja pehmoset sukat jalassa.

Peruna-, porkkana-, lanttu- vai bataattilaatikko?

Varmaan tuossa järjestyksessä eli kaikki menee! Paitsi bataattilaatikkoa en oo tainnu maistaa - tänä jouluna aijon tuota nyt tehäkkin. Lisäksi meijän jouluun on aina kuulunu maksalaatikko!


Paras joulusuklaa?
Kaikki? :D Se Fazerin Joulusuklaa on kyllä hyvää (taidanpa hakea sitä tuolta vähän lisää), mutta Geisha, niin ja se Budapest on ehdottomia suosikkeja tällasista joulun aikaan myydyistä rasioista. Eikä After Eight, sitä on vieläki viime joulusta jäljellä!

 

Joulutortut vai piparit?

Ennen oisin sanonu, ettei kumpikaan, mutta maistoin nyt viimeksi jopa oikeasti hyviä torttuja ja piparit on tuoreena sekä siihen glögiin dipattuna hyviä :P Eli kummatkaan ei saa olla semmosia kuivia könttänöitä. 


Haastan tähän vastaamaan kaikki, ketkä tänne saakka jaksoi lukea ja omistaa oman blogin!

2 kommenttia:

  1. Mää en oo koskaan perustanu sen enempää After Eighteista, mutta yks vuosi tuli myyntiin After Eight Irish Cream-versioita ja ne oli aivan syntisen hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää en oo ees tienny, että muita kuin noita perinteisiä on myynnissä, ennen ku nyt vasta näin jonkun mainoslehtisen. Tuo vois olla kokeilun arvoinen.

      Poista

Ilahduta kommentillasi!