Instagram @sarkkuk

maanantai 16. joulukuuta 2013ANNA ELÄIMILLE HYVÄ JOULU

Näin joulun alla olisi hyvä muistaa oman perheen, läheisten ja vähävaraisten lisäksi myös ne, jotka eivät ilman meidän ihmisten apua pärjäisi. Kun puhutaan lemmikkieläimistä, kuten kotikissasta ja koirasta, pitäisi aina muistaa, että nämä nykyajan ihmisen parhaat ystävät ovat olemassa täällä vain meidän ihmisten tahdosta. Samoin heidän ahdinkonsa johtuu pelkästään ihmisten itsekkyydestä.

Ulkomailla näkee paljon irtokoiria, ja joku tekeekin hyvän teon adoptoimalla näitä koiria esimerkiksi tänne Suomeen. Olisi kuitenkin hyvä muistaa, että myös meillä Suomessa on eläimiä, jotka kaipaavat apua. Useimmiten täällä kyseessä on kissa - koiriin ilmeisesti joutuu panostamaan rahallisesti sen verran jo heti alussa, että niiden hankkimista ei tehdä hetken mielijohteesta, kun taas varsinkin maatiaiskissoja saa ilmatteeksi mistä tahansa. Pieni kissanpentu on suloinen tapaus, mutta kun söpöstä karvapallosta kasvaa yöt mouruava ja ravaava peto, joka pissii nurkkaan, kaivaa kukkapurkit ja oksentaa matolle, on hetken mielijohteesta hankittu lemmikki helppo vain lähettää matkoihinsa.

Oulussa irtolemmikkejä pelastaa Sanginsuussa toimiva Oulun Eläinkoti. Tälläkin hetkellä uutta kotia odottelee useampi kissimirri, eli jos oman lemmikin hankinta on siirtynyt haaveesta teon asteelle, niin suosittelen adoptoimaan kotia vailla olevan lemmikin : Löytöeläimet. Muista, että kissa voi elää jopa 20 vuotta, ja jokainen niistä on yksilönsä ja kaipaa juuri omanlaistaan hoitoa - ruokaa, hoivaa ja enemmän tai vähemmän lääkärikäyntejä - koko elämänsä ajan.

Jos taas et jostain syystä voi hankkia omaa lemmikkiä, voit auttaa eläinkotia auttamaan edelleen näitä kodittomia löytöläimiä tekemällä lahjoituksen heidän tililleen  FI04 5741 3620 5213 41, viite 1300. (Lähde).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!