Instagram @sarkkuk

lauantai 21. joulukuuta 2013

21. luukku

Joulu on jo ovella. Moni paikka sulkeekin ovensa näin joulun ajaksi, ja näin teki myös MiniSats -lastenhoitopalvelu, jonka käyttökokemuksilla on tämä luukku pyhitetty vajaan kahden kuukauden jäsenyyden jälkeen.

Yksi suuri tekijä syksyllä kuntosaleja vertaillessani oli niiden tarjoamat lastenhoitopalvelut. Silloisena yksinhuoltajana liikkuminen lapsen kanssa oli haasteellista, ja kuntosalille oli mahdotonta päästä ilman lastenhoitajaa. Hieman olen kateellisena seurannut joidenkin kuuluisten mammakuntoilijoiden arkea, kun jotkut (pääosin yksityiset) salit sallivat sinne mukaan otettavaksi myös lapsen. En kuitenkaan tämän "tekosyyn" varjolla halunnut jättäytyä vain sohvan pohjalle makoilemaan ja valittamaan tilanteestani. Liikuntapäivä ja sitä seurannut SATSin yhteydenotto tuli siis aivan täydelliseen saumaan minun osaltani, koska Heikinkadun SATS on yksi niistä harvoista kuntoilupaikoista, jonne voi viedä jo 3kk ikäisen lapsen hoitoon. Niinpä ei minua juurikaan tarvinnut houkutella ostamaan jäsenyys juuri tänne SATS Heikinkadulle.


Kävimme Sn kanssa etukäteen tutustumassa MiniSATSin tiloihin, jotta hän vähän jo tietäisi, minne on tulossa. Ensimmäisen kerran MiniSATSille mennessä olin valinnut listalta sellaisen ryhmätunnin, joka ei kestänyt kuin puoli tuntia. S oli tässä vaiheessa reilun 4 kk vanha, eikä ollut oikeastaan muualla kuin kotona ollut vielä hoidossa. Mukaan Slle annoin puklurätin ja purulelun vähän lohtua ja tuttuja tuoksuja tuomaan. Minua jännitti ihan hirveästi jättää S hoitopaikkaan. Aikomukseni oli käydä salin puolella, mutta lopulta en ehtinyt kuin käydä katsomassa laitteita, kun vaatteiden poisottamisen ja vaipanvaihdon jälkeen ei hirveästi aikaa jäänytkään. Lämmitellessä kuikuilin koko ajan lastenhoitopuolelle päin ja kuulostelin, kuuluuko sieltä kitinää. Enkä hirveästi voinut jumppatunnin aikana rentoutua miettiessäni, että kuinka paljonhan S jo itkee ja tullaanko minua kohta noutamaan häntä lohduttamaan. Tunnilta poistuessani kuulinkin jo Sn itkun, jonka hän oli kuitenkin aloittanut vain muutamaa minuuttia aikaisemmin, ja johon äitin syli ja maito auttoi. Olin jo varannut samalle viikolle toisen jumppatunnin, mutta en viittinyt pientä lähteä toista kertaa samalle viikolle itkettämään, eli peruin tämän tunnin.


Toisella kertaa menin samalle tunnille, ja viisaana aijemmasta nyt otin jo tutinkin mukaan. Jännitin edelleen, ja yllätyin iloisesti, että tunnilta poistuessani ei itkua kuulunutkaan. Se alkoikin vasta, kun olin pukuhuoneessa vaihtamassa vaatteita, eli neiti jaksoi selvästi jo nyt pitempään.

Kolmannella kerralla oli PT:n tapaaminen salin puolella, ja tämä kesti tunnin verran. Tiesin jo, että kyllä S sen puoli tuntia malttaisi, ja hyvinpä hänellä meni lähestulkoon loppuun saakka niin, että sain ihan rauhassa hoitaa loppulämmittelynkin.


Tämän jälkeen uskaltauduin jo varaamaan tunnin kestäviä ryhmäliikuntatunteja luottaen jo siihen, että S on jo tullut tutuksi paikkaan ja tykkää siellä olla. Vähän ne tulossa olevat hampaat aiheutti pientä kitinää, mutta tässä vaiheessa S alkoi syömään tuttia mielellään ja jaksoikin tutin kanssa hieman pidempään. Iltaväsy ja -nälkä se vielä monesti on saattanut tulla, oonkin aina heti antanut Sn juoda maitoa ja tämä on sitten saanut ottaa hyvät iltanokoset kotiin päin mentäessä.

Lastenhoitopalveluunhan ei oteta yli kymmentä lasta ja sylivauva vie käytännössä kahden lapsen paikan. Kuitenkin ainoastaan yhden kerran oli paikka niin täynnä, että jouduttiin hetki (vaatteiden poisottamisen ja vaipanvaihdon vievän ajan) jonottamaan vuoroa. Kerran ollaan oltu paikalla ihan ensimmäisiä, yleensä lapsia on hoidossa ollut ehkä joku viitisen kappaletta. Pumppien aikaan tuntuu aina olevan eniten ryysistä.


Eli kokonaisuudessaan oon kyllä ollut tyytyväinen tähän tarjottuun mahdollisuuteen, ei muuten olisi minun kuntoilusta tullut kovinkaan tehokasta. Jos joku miettii salijäsenyyden hintaa, niin lyhyelläkin matikalla voi äkkiä laskea, mitä tulee maksamaan ostaa mihin tahansa paikkaan kuukausikortti ja palkata lapsenvahti pari kertaa viikossa pariksi tunniksi. Lisäksi tämä on sijoitus omaan terveyteen ja hyvinvointiin, mikä on hyväksi sekä äitin että lapsen kannalta.

Jos joku ei ole vielä SATSin jäsen, mutta olisi kiinnostunut tutustumaan keskukseen, niin esimerkiksi minun kautta pääsee ilmaiseksi ensimmäiselle tutustumiskäynnille - eli ota yhteyttä minuun! :)


Yhteistyössä mukana SATS Heikinkatu

2 kommenttia:

  1. Mahtava tuollainen sali, jonne voi viedä lapsen joitoon kuntoilun ajaksi. Meillä päin on 1 sellanen sali, mutta sinne ei oteta alle 3vuotiaita hoitoon.

    Kiitos arvontavoitosta :) tuli eilen perille :D vielä en ole ehtinyt tuotteita kokeilla. Ehkä joulusaunasa sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi harmi, ettei kaikilla oo samaa mahdollisuutta. Vois olla mun puolesta jo yhteiskunnan tukema asia saada äitit edes kerran viikossa salille ja jumppiin yksinään.

      Ihanaa, että palkinto ehti ennen joulua! Toivottavasti siitä on iloa.

      Poista

Ilahduta kommentillasi!