Instagram @sarkkuk

perjantai 20. tammikuuta 2017

Kevätlukukauden startti


Näin se taas kevätlukukausi käynnistyi koulussa viime viikolla.  Hyvin levänneillä akuilla olikin helppo aloittaa taas pitkän kevään pakertaminen. Mennyt viikko ei ollut ollenkaan niin raskas mitä lähiviikot oli syksyllä, esimerkiksi maanantaina ei ollut kuin pari tuntia opetusta. Viikolle on sisältynyt kolme kympin aamua, eli oon ihan hyvin ehtinyt käydä aamulla jopa salilla JA saunassa ja siitä vielä ehtinyt kouluun. Iltapäivätkin on ollut lyhyempiä ja oon päässyt viettämään koulun jälkeen omaa aikaakin.



Mitäs me nyt sitten kevät opiskellaan? Iso kokonaisuus on Hoitotyön perusteet, joka huipentuu loppukeväästä sitten hoitotyön harjoitteluun. Oon saanut jo harjoittelupaikan sieltä, mistä halusinkin. Lisäksi meillä alkoi Farmakologia ja lääkehoito ja siihen sisältyen lääkelaskut. Opettaja alusti kurssia sillä, että aika harva oli saanut kevään pääsykokeissa lääkelaskutehtävästä kaikkia osioita oikein... Laskut vastasivat neljännen luokan matematiikan tehtäviä. Voin kyllä heti myöntää ja tunnustaa, että omalla kohalla ne meni aivan päin metsää ja varmasti kaikki desimaalimuunnokset ihan väärin. Niin ne meni väärin nyttenkin laskutehtävissä eli tämä jos jokin tulee kyllä vaatimaan "hieman" panostusta. Och svenska... Olisin saanut aiempien opintojen perusteella hakea vapautusta ruotsin kielen kurssista ja käydä taas näyttökokeessa, mutta en tulis sitä kyllä ikinä pääsemään läpi. Oma motivaatio siihen ruotsin opiskeluun on vähän huono ihan periaatesyistä...



Heti meillä alkoi myös hoitotyön harjoitustunnit ja oli kyllä mukava päästä näin itse kokeilemaan erilaisia perushoitotyössä tarvittavia toimenpiteitä. Vaikka se sairaanhoitajan työ ei oma ykköshaaveeni olekaan (varsinkaan sen jälkeen, kun kuulee niitä oikeita kenttätyökokemuksia...), niin tutkinto se on näistäkin tehtävä JA aikomuksissahan minulla olisi tehdä jonkun verran ainakin vielä sh:n töitäkin, joten ei auta kuin koittaa motivoitua vaan. Vaikeinta omassa osuudessa taisi olla tuo sängyn lakanankulman oikeanlainen taittelu, eli jospa se(kin) tästä...! :D Pesuja saatiin harjoitella toisillemme - mutta oli meillä sentään nuket tai jonkunlaiset torsot sitten vaippojenvaihtoa ja intiimialueiden pesuja varten, että ei nyt ihan niin reaalisti tarvinnut kaikkea opetella. Kevään harjottelussahan nämä sitten tulee vastaan.



Vähän hitaanlaisesti meillä monimuoto-opiskelijoilla sujuu tämä ryhmäytyminen, kuten jo mainitsin aikaisemminkin, mutta aina nämä lähiviikot tuo yhteen ja jotain yritystä taas ryhmäyttääkin meitä. Tuutortunnilla leikittiin tutustumisleikkiä, jossa jokainen sai kertoa itsestään viisi faktaa ja muiden piti arvata, kenestä on kyse. Aika hyvin sitä koulukaverit on olleetkin hereillä toistensa suhteen. Ilmeisesti opettajakin, kun mainitsi, että luokassa taitaakin olla yksi romaaninkirjoittaja... Paljastui monesta koulukaverista mielenkiintoisia juttuja ja monella tietysti keskenään samantapaisia kiinnostuksenkohteita tai luonteenpiirteitä.



Minähän oon oman hopseiluni merkeissä käynyt sitten syksyllä Mielenterveys- ja päihdehoitotyön kurssia, joka meille muuten tulisi vasta ensi vuonna. Siinä olisi olltut meidän vikalla lähiviikolla joulukuussa simulaatioharjoituksia, mutta tietysti sattui menemään omien pakollisten tuntien kanssa päällekkäin. Onnistui onneksi nyt käydä korvaamassa tämä toisen opiskeluryhmän kanssa. Viime kerralla osallistuin itse simulaatioesitykseen olemalla sairaanhoitaja, eli nyt jättäydyin ihan vaan havannoijaksi. Oli mielenkiintoista kyllä seurata näitä lavastettuja tilanteita, jotka kuitenkin monessa mielessä vastaavat todellisia tilanteita. Opiskelijoiden joukossa oli kyllä niin huikeita näyttelijäsuorituksiakin, että harvoinpa saa noin huolella revetä koulussa nauramaan. Ehkä ei kuitenkaan tosielämässä kuitenkaan. Meillä vielä on kurssiin liittyen yksi seminaaripäivä. Viime kerralla oma seminaarityö oli aiheesta raskaudenaikainen masennus ja nyt puolestaan olen etsinyt tietoa raskaudenaikaiseen päihteidenkäyttöön liittyen. Tämä kurssi on kyllä ollut hirveän mielenkiintoinen ja oikeastaan, mitä enemmän asiaa opiskelen niin sitä mielenkiintoisemmaksi ja antoisammaksi se muuttuu. Tähänkin liittyy sitten harjoittelu, jota meen tekemään alkukesän ajaksi (oon siis puolet keväästä harjoitteluja tekemässä). Sitä kyllä odotan ehkä eniten koko kevään ohjelmistosta.



Seuraaville etäviikoille meille on taas jonkun verran ajoitettu erilaisia tehtäviä, joista onneksi suurin osa on ryhmätyönä tehtäviä eli yksin ei tarvi hukkua kaiken työmäärän alle.  Tokihan sitten ruotsi ja matikka on itsenäisesti tehtäviä, voi kun saiskin niihin jostakin kaivettua viitseliäisyyttä alottaa. Tulevilla lähiviikoilla alkaa sitten ihan uusia kurssejakin, eli seuraava opetuksellinen viikko on kyllä taas ympätty tunteja täyteen aamusta pitkälle iltapäivään. 



Sitä odotellessa siis! Minähän oon muuten koittanut vähentää kahvinjuontiakin ja ihan hyvin se on lähtenyt nyt vähentymäänkin. Mitä nyt koulupäivinä kulutus aina on nousussa. Milloinkahan kofeiiniriippuvuus muuttuu ongelmakäytöksi, hmm...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!