Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

maanantai 16. tammikuuta 2017

Ostosmatka Ottobreen

Kun joskus viime vuoden puolella eräässä oululaisessa ompeluryhmässä kyseltiin, olisiko innokkaita lähtijöitä jo perinteeksi muodostuneelle vuotuiselle matkalle Ottobreen, niin minähän olin heti kiinnostunut. Äkkiseltään arveltuna näytti siltä, että samalle päivälle tammikuun puoliväliin ei osuisi mitään akuutteja muita menoja, joten ilmaisin olevani kiinnostunut lähtemään. Lähtövarmistuksia kysellessä sitten aloin vähän jahkailemaan, että jaksaako sittenkään... Kuitenkin autossa oli yhden naisen mentävä aukko ja oma rahatilanne kerrankin suotuisa niin päätin, että kun ei varmasti itsellä tulisi lähdettyä tämmöistä reissua ehkä ikinä tekemään Rovaniemen suuntaan, niin messissä olen!Omat yöunet jäi taas vissiin viiden tunnin mittaiseksi. Osittain siitä syystä, että illalla vein lapset isälleen hoitoon ja muutama tunti omaa aikaa tarkoitti taas sitä, että minähän alan lyhentämään jo ompelupöydällekin kasaantuvaa kangaspinoa nyt, kun uusiakin on taas tulossa. Sain kuin sainkin vielä hyvinkin saman vuorokauden puolella inspikseni ommeltua ja päälle saakka. Aamuyöstä heräsin varttia ennen herätyskelloa, jonka olin asettanut soimaan viideltä. Meseen oli tullut viesti, jossa yksi matkaseurueen jäsen oli yön aikana sairastunut ja joutui perumaan matkansa, eli hullujen oululaisten joukkiomme kutistui neljään. Ehdin hyvin juoda aamukahvit ja syödä aamupalankin ennen lähtöämme. Ensimmäinen matkailija joutui lähtemään kotoaan etelämpää jo aikaisemmin, jättääkseen autonsa Ouluun ja kuuden maissa starttasi matka-automme. Mutkien jälkeen viimeiseksi he poimivat minut kyytiin ja motarille päästiin kiihdyttämään hieman ennen seiskaa.Matka Rovaniemelle sujui kyllä leppoisasti, vaikkakin lumisade ja edessä pöllyävä lumi haittasi näkyvyyttä melkoisesti. Ihmeteltiin, millaisella riskillä meidätkin ja edessämme ajava rekka ohitettiin näkyvyyden ollessa nolla, vaan sen vuoksi, että pääsivät ajaa kihnuttamaan täsmälleen samalla vauhdilla sinne vain hieman edemmäs. Onneksi päivänvalo alkoi sarastamaan jossakin vaiheessa. Tervolassa pidettiin pieni tauko ja sieltä huoltsikalta löysin jo kauan etsinnässäni olleita CD-levyjä itselle autoon kuunneltavaksi. Tänne asti piti niitäkin lähteä ostamaan mutta ei se mitään, kun kerran löytyi.

Kolmen tunnin ajomatkan aikana ehdittiin jutustella kyllä vaikka ja mitä. Muut seurueesta olivat hyvinkin tuttuja tai ainakin jossakin tavanneet, mutta minähän en heistä ketään tuntenut aikaisemmin. Osottautui kuitenkin, että meillä oli yhteisen harrastuksen lisäksi paljon muutakin yhteistä ja hyvä siinä oli saada vertaistukea mm. samanikäisten lasten nukutukseen tai potatukseen liittyen. Oli näillä nuorilla naisilla kerrottavanaan myös romanttisia tarinoita omista kosimiskokemuksistaan ihan ilmatilarikkomuksiin saakka. Oltiinkin ihan hyvissä ajoin jo puoli kymmenen maissa perillä Rovaniemellä ja ihan ensimmäiseksi ajeltiin parkkiin ja jaloiteltiin kauppakeskuksessa. Kymmeneltä liikkeiden auettua löydettiin yksi avoinna oleva lounaskahvila, josta saatiin jonkunlaiset salaatti-patonkicombot ostettua varhaiseksi lounaaksi. Tästäpä ei sitten ollutkaan enää kovin pitkä ajomatka varsinaiseen määränpäähämme eli Ottobren tiloihin, jotka sijaitsivat Rovaniemen keskustan laidalla tavallisella kerrostaloaluueella. Kauppa on semmoinen, että sinne ei ihan tavallisella kävelyreitillä ehkä eksyisi, eli kyllä sinne ihan asiakseen täytyy lähteä ostoksille, jos mielii paikan päälle löytää.
Puoli yhdentoista aikaan päästiin siis kauppaan sisään. Ottobren tilat sijaitsevat kahdessa eri kerroksessa, katutasossa on pieni liike, jossa on kassa, ompelutarvikkeita, resorit ja pieni otos kaupan kankaista. Alakerran kellaritiloissa sijaitsee sitten se varsinainen ompelijoiden paratiisi, jossa on hyllykaupalla kankaita.Pieni hetki meni orientoituessa siihen, että mitäs kaikkea hyllyillä onkaan ja mistä sen selailun alottaisi. Kaikki Ottobre Shopin kankaat on ostettavissa myös Etsyn verkkokaupasta, mutta minä en etukäteen ehtinyt valikoimaa selaamaan. Ainoastaan yksi täsmäisku minulla oli mielessäni sen perusteella, millaisia kuvia kaupan kankaista ehdin näkemään ja mikä itse asiassa oli sitten se varsinainen syy, miksi ylipäänsä kannatti tänne saakka lähteä kankaita ostamaan...!

Sieltähän se sitten lopulta tuli vastaan, erään hyllyrivin päätteeksi. Noshin kankaat . Kesti kyllä monta ihastelu- ja hiplailukertaa, ennen kuin alkoi mielessä selkiintymään, mitä näistä on ehdottomasti ostettava. Joku kuosi iskee enemmän ja toiset taas ei ollenkaan, mutta kyllä sieltä seasta jokunen verkkokaupaussa jo aikoja sitten loppuunmyyty juttu löytyi.Ihan näin merkkikohtaisesti ei kyllä oltu kankaita järjestetty, vaan aina jostakin välistä pompsahti esille lisää Noshin aarteita. Itelläni henk.koht. olikin vähän semmoinen Bongaa Nosh -leikki täällä menossa. En vaan voi mitään sille, että juuri nämä kankaat on itelle se ykkösommeltava.
Jos näistä olisin jo voinut ostaa kaikki, niin kauppa oli kyllä täynnä toinen toistaan ihanempia kankaita. Hyllyt tuli kyllä selailtua läpi useamman kerran ihan ajatuksen kanssa ja jotain inspiraatiota etsien. Montaa juttua ehti kyllä pyöritellä mielessään, käsissään ja peilin edessä.


Jostakinhan se leikkuu oli lopulta aloitettava, että ei menisi koko päivä pelkkään ihasteluun ja jahkailuun. Ja jos itellä on taipumusta siihen jahkailuun, niin ihan yhtä lailla muutkin ostosmatkailaiset pyöritteli kankaita ja ideoita päässään, että ei tämä todellakaan ollut mikään kauppaan sisään ja kohta ulos -tapahtuma.
Hiljalleen siinä sitten alkoi kangaspakat lisääntymään pöydällä. Ei toki oltu putiikissa päivän ainoat asiakkaat, vaan muitakin ompelijoita oli ostoksilla ja myös heitä oli palveltava välissä. Kaupassa oli töissä kaksi työntekijää ja välillä meitäkin palvellut rouva joutui poistumaan yläkertaan näyttämään asiakkaille esim. resoreita. Sillä välin meillä taas leikkuupöydän kangaspakkapino vaan kasvoi kasvamistaan.Oli kyllä hauska nähdä sekin, millaisia kangasvalintoja ja mätsäysideoita muut ompelijat näistä kankaista sai. Selkeästi on näillä kokeneemmilla ompelijoilla hyvä värisilmä ja oliki ihan loistavaa päästä ostoksille sellaisten kanssa, jotka osaa sanoa jotain esimerkiksi kankaiden laadusta eikä osta jotain, joka todennäköisesti ei tule nyppääntymättä kestämään.Tuntien kuluessa ehti omakin mieli muuttua moneen kertaan. Oli muutama Must have-juttu ja sitten sellaisia hetken mielijohteesta syntyneitä ajatuksia. Etsin kankaita itselleni, lapsilleni ja lisäksi ajatellen mahdollisia lahjaksikin päätyviä juttuja. Mielessä oli myös eritoten kotona jo odottelevat kankaat ja jos niihin saisi mitään mätsättyä. Ihan akuutti tarve minulla oli mustille kankaille, sekä trikoolle että joustocollegella ja lisäksi resorille. Muut kankaat tulikin sitten valittua fiilispohjalta omia mieltymyksiä kuunnellen. Erityinen aarre oli käytävässä olevat palakangastarjoukset. Sieltä löytyikin monta mukavaa juttua. Harmi, että ei se lottovoitto kuitenkaan ole osunut kohdalle, eli jonkulainen järki nyt oli päässä pidettävä. Aika äkkiä oli kuitenkin selvää, että minun itselleni asettama budjettiraami paukkui yli jo ensimetreillä mutta eipä tänne asti kannata parin metrin tähden edes lähteä..!


Mutta lopultakin, kun muut asiakkaat olivat jo lähteneet ja liikkeellä oli sulkeutumisaika, saatiin meidänkin viimeiset kankaat leikattua ja päästiin tutustumaan yläkerran valikoimaan..! Sielläkin olisi ollut vaikka ja mitä, mutta tällä kertaa itelle riitti vaan metri(!) mustaa resoria. Näiden meidän kangaspinojen hinnan laskemisessakin meni tietysti tovi. Semmoinen huomionarvoinen seikka on hyvä mainita, että Ottobre Designin tilaajat saavat ostoksistaan -10 % alennuksen. No, itelleni ei kyseistä lehteä tule mutta sainpahan kuitenkin paikkaan kanta-asiakaskortin ja siihen jo ihan hyvän määrän leimoja. Toisin sanoen, ostoksille on päästävä uudemmankin kerran omat alennukset lunastamaan... ;)


Lopulta reilu VIIDEN TUNNIN ostoskierroksen jälkeen päästiin poistumaan myymälästä auto täynnä kangaskasseja! Paluumatkalla Ouluun oli tietysti ajettava ulkomaiden kautta, eli pysähdyttiin vielä Haaparantaan ostoksille. Ite kävin ihan ensimmäiseksi Candy Worldissa hakemassa karkit seuraavan vuoden tarpeisiin (ehheh.... liekkö kestää kauan) ja Ikean läpi mentyä tein vain muutaman pienen ostoksen sieltä. Kaiken päälle käytiin vielä syömässä paikallisessa Leilani-ravintolassa, josta saatiin kyllä hyvää thaimaalaista ruokaa.

Kaikkinensa päästiin lopulta lähtemään kotimatkalle kellon ollessa jo kymmenen! Itse olin kotona siis hieman ennen puoltayötä, mutta muut toki joutuivat vielä jatkamaan matkaansa eli hyvinkin reissu venyi yli 18 tunnin mittaiseksi. Pitkä päivä pitkän kaavan mukaan, mutta oli todellakin käymisen arvoinen reissu. Kanssaseurue ansaitsee hyvästä seurasta vielä erityismaininnan ja viisi tähteä!
Oma saalis oli lopulta siis tämän näköinen. Äkkiä vaan kankaat esipesuun ja ompelupuuhiin - näissä riittääkin puuhailtavaa taas vähäksi aikaa.

2 kommenttia:

Ilahduta kommentillasi!