Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

torstai 12. tammikuuta 2017

Kolmen viikon kuntoilun tulokset (SECA-analyysit)

Nyt ois taas tuloksia mistä postailla! (Tykkäänköhän mää jotenkin liikaa näistä kaikenmaailman tilastoinneista? :D ) Eli siis minulla kuului tuohon Fressin asiakkuuteen TEHO-valmennuspakkaus, johon kuului viisi PT:n ohjauskertaa. Aloteltiin nuo ohjaukset reilu kolme viikkoa sitten  ja tämä vuodenvaihde sopi itselleni ajallisesti hyvin, kun ei ollut noita opiskelujuttuja häiritsemässä keskittymistä oleelliseen eli tähän harjoitteluun. Ripeällä tahdilla sai myös näitä ohjauskertoja sitten sovittua kalenteriin.Nyt vikalle kerralle tehtiin myös uudelleen SECA-kehonkoostumusanalyysi ja kyllä oli taas kolmessa viikossa muutoksiakin tullut ja onneksi parempaan päin! Menneen joululoman olisi voinut käyttää muullakin (=huonommallakin!) tavalla, mutta oon päässyt käymään kuntosalillakin sen 2-3 x/vk ja hyvä niin.Ensimmäisenä ilahduttava seikka oli se, että olin kasvanut pituutta hurjat 7 mm! ;) Nyt voi taas pituuslukemia pyöristää ylös päin vanhoihin tuttuihin lukemiin. Edelleen kuitenkin pysytään alle 160-senttisten kerhossa, niin hurjaa ei sentään tuo pituuskasvu ole kiihtynyt. :D

Muita mukavia juttuja oli se, että painoa on lähtenyt pois kaikkinensa kilon verran ja se on lähtenyt nimenomaan rasvamassan puolelta, kun lihasmassan osuus on aavistuksen noussut.Viskeraalirasva oli vähentynyt ja sehän on vaan hyvä asia. Samoin oli vyötärönympärys kaventunut viidellä sentillä ja tästä muutoksesta nyt erityisesti tykkään.

Luustolihasmassa oli lisääntynyt "vain" 100 g mutta huomioitavaa on se, että vasemman ja oikean puolen väliset erot on kaventuneet. Esimerkiksi oikeaan jalkaan osuus on -10 g mutta sen sijaan vasempaan on tullut hyvin lisäystä.BIVA eli biosähköinen impedanssivektorianalyysi taas antaa tietoa kehon solujen lukumäärästä ja kunnosta sekä nestetasapainosta. Verrattaessa on kehon solumassa lisääntynyt ja veden osuus hiukan vähentynyt.

Vaihekulma kertoo kehon solujen määrästä ja kunnosta, mikä taas kertoo henkilön ravitsemus- ja terveydentilaan liittyvästä tilanteesta. Lukeman tulisi siis olla mahd. lähellä 100 %. Tässä kolmen viikon aikana sekin on kasvanut 85 -> 93 %, ehkä olen siis joululomasta huolimatta onnistunut elämään terveellisesti.


Entä sitten pidemmän aikavälin eli tässä tapauksessa lähes kolmen kuukauden seurannassa (18.10.2016-11.1.2017) ?Koko kehon luustolihasmassa on kasvanut lähes 1,5 kilolla. Kehon nestemäärä (TBV) on terveellä aikuisella noin 60 %, joista solun ulkopuolella (ECW) kaksi kolmasosaa. Tämäkin on parantunut myös pitemmällä aikavälillä eli kehon nestetasapaino on menossa sekin koko ajan parempaan päin. En kyllä edelleenkään keksi järkevää syytä, miten tuo kolmen kuukauden takainen viskeraaliarvo on voinut olla noin matala vrt. nykyiseen - mutta ainakin tuota vyötärönympärystä oli mittaamassa eri henkilö joten hyvinkin voi olla ihan vaan inhimillisiä syitä takana.


Nyt kun sitten on päästy tähän kuntoilun makuun, niin hurahdetaan nyt sitten tähänkin ihan tosissaan. Mikäpä sitä sitten muu paremmin auttais kuin jatkuvat PT:n valmennukset! Eli jos joku lukija siellä on kiinnostunut treenaamisesta ja liikunnasta, niin nyt on sitten tulossa koko kevät jatkuvalla syötöllä asiaa kuntoiluun ja PT:n ohjauksiin liittyen! Eli jos joku muu on yhtä kiinnostunut minun kehityksestä mitä minä itse oon, niin jääkäähän seurailemaan. Kesäkunto - here I come! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!