Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

tiistai 10. tammikuuta 2017

Liikunnat vk. 1 +aktiivisuussovelluksien vertailua

Uusi vuosi alkoi todella hyvin. Oon näköjään nollannut aivot niin hyvin, että en enää edes muista, mitä oon tehnyt ja missä olen milloinkin ollut. Loma siis on tehnyt tehtävänsä, kun ei edes päiviä muista. Viime viikolla oli järkyt -30 asteen pakkaset ja pikkuisen on flunssa yrittänyt puskea päälle eli se vähän hillitsi menoa viikon keskivälissä. Tiistaina sain salilla ihan järkyttävän päänsäryn aikaan. No, mulla on taipumusta ponnistuspäänsärkyyn ja voisi sitä hengitystekniikkaa ilmeisesti harjoittaa lisää jottei vallan happi lopu aivoista sen vuoksi. Toisaalta on tosiaan itse kukin ollut sairaana lähiaikoina ja ilmeisen hyvin vastustuskyky kuitenkin toimii, kun ei mitään kunnolla ole iskenyt päälle.


heiaheia.comMa:
8 km - 1h 30 min Vaunukävely juoksua/kävelyä/kirjasto (hain lapset pk:sta)

Ti:
n. 1,7 km - 13 min Crosstrainer alkulämppä
45 min Kuntosali: Jalat & vatsa (PT:n ohjaus)
1,7 km - 15 min Crosstrainer loppulämppä

+ Päänsärky

Ke:
(- 30 astetta ja ompelupäivä!)


To:
1,8 km - 15 min Crosstrainer alkulämppä
45 min toiminnallinen harjoittelu (PT:n ohjaus)

Pe:
5,5 km - 1 h vaunukävely

La:
6,8 km - 1 h 20 min Vaunukävely

Su:
Löhöilyä


"Yhteenveto:
Urheilit 8 kertaa, yhteensä 6 tuntia 3 minuuttia"Liikunta oli tälle viikolle hyvinkin monipuolista. Löysin HeiaHeia-sovelluksesta viimeinkin myös oikean liikuntamuodon tuohon crosstrainerille eli ellipsilaitteelle, tästä lähin siis tämäkin tilasto näyttää oikeita tietoja. Henk.koht. tavoitteena ellipsilaitteen suhteen olisi nyt vähän alkaa seurailemaan tuota aikaa versus matkaa ja alkaa siinäkin vähän tavoitteellisemmaksi.

Vuoden ensimmäinen viikko sisälsi sekä hieman juoksua, että PT:n peräänkuuluttamaa reipasta kävelyä. Salilla kävin kaksi kertaa PT:n ohjauksessa ja ekalla kerralla käytiin läpi treeniohjelman eka osio eli jalat ja keskivartalo. Tähän sisältyy tosi hyviä liikkeitä, joista moni on tuttua tai vähintäänkin vain hieman versioitu esim. tuolta BodyPump-tunnin puolelta. Toisella kertaa oli toiminnallinen treeni, ja tykkäsin kyllä siitäkin, oli painotettu juurikin minulle oikeita asioita ja mukavasti sai vastusta ja sykkeet nousemaan. Vielä on yksi ohjauskerta jäljellä ja katsotaanpa sitten, millaista jatkoa sitä mahdollisesti keksisi!


Vertailun vuoksi syötetäänpä tänne toisenlaistakin dataa. Mullahan pyörii puhelimessa nyt parikin eri sovellusta mittaamassa päivittäistä aktiivisuutta ja vaikka en mitenkään niiden orja olekkaan, niin ihan mielenkiinnosta aina seurailen, mitä ne tuumii ja näyttääkö ne ees suunnilleen samoja asioita toistensa kanssa.

Terveys -sovellus

Esiastetuksena puhelimesta jo löytyvä Terveys -sovellus mittaa askelten määrää silloin, kun puhelin on jossakin muotoa mukana liikkeessä. Siinä onkin sitten paljon huonoja puolia, ja oon todennut lenkille lähtiessä, että puhelin olisi hyvä pitää esim. housun taskussa. En ole vieläkään päässyt jyvälle, perustaako tämä sovellus mittaamisen esim. tärähtelyn määrään vai suoraan GPS-signaalin kautta, mutta joka tapauksessa tulos on aina pelkästään suuntaa antava. GPS-signaali vetää mutkia suoriksi eli ei siis pysy menossa mukana koko ajan. Kun olen seurannut askelten mittaamista, saattaa yksi mitattu askel vastata todellisuudessa 2-3kin askelta. Tällä kuitenkin saa aika hyvin esim. oman lenkkireitin "kartalle" kun itse tietää, missä on kulkenut.Aktiivisuusrannekeen mukana kulkeva Color Band A1 -sovellus taas mittaa askelia ja lepoa silloin, kun ranneke on kädessä. Aikaisemmin jo mainitsin sen huonoja puolia mm., että kun olen liikkeillä lastenvaunujen kanssa, tulkitsee sovellus minun liikkuvan pyörällä ja tuo sotkee kyllä tätä dataa ärsyttävän paljon. Paljonko olisi puoli tuntia "pyöräilyä" askelissa mitattuna? Jos edelliseen sovellukseen vertaa, niin tässä tulee helposti parinkin tuhannen askeleen heitto...!Sitten kun taas ei muista ranneketta käteen laittaa, on tuloksena tietysti nollat. Mutta jos kahtakin sovellusta vertaa keskenään ja laskee niistä joitakin keskiarvoja, niin varmaankin jos ei aivan viikkotasolla, niin kuukausitasolla sieltä ehkä pystyy jo erottamaan jotain yhteneväisyyksiä.

Eniten kaipaisin kuitenkin jotain sovellusta tai ohjelmaa, jossa voisi tarkastella omia liikuntojaan myös viikkotasolla koottuna. Toistaiseksi en ole vielä sellaiseen törmännyt, eli jos jollakin on vinkata hyviä treenipäiväkirjoja netissä, niin ilmoittakaapa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!