Instagram @sarkkuk

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Haaste: 11 asiaa

Sain haasteen Merjalta Romanttisia unelmia -blogista. Kiitos paljon tästä ensimmäisestä saamastani haasteesta :) Haasteen säännöthän ovat:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaaja, jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.



Koitin keksiä jotain ehkä ei-niin-itsestään-selvää-asiaa hieman elämäni eri aihealueilta (nää oli kyllä vaikeita!).

11 asiaa minusta:

1. Oon suunnilleen aina vihannut talvea. Kuitenkin syksyllä aijoin muuttaa asennettani ja oon muutamaan kertaan tälle talvea jopa alkanut siitä oikein nauttimaan. Tajusin, etten vihaa itse talvea, vaan sitä kylmää, ja siihen voi pukeutumisella vaikuttaa aika paljon.

2. Oon aina tykännyt kirjottaa. Penskana haalin kirjekavereita lehti-ilmoituksilla, ja parhaimmillaan saatoin kirjottaa viiskin kirjettä päivässä, joka päivä. Koulun äikäntunneilla kirjotin aina niin pitkiä kirjoitelmia, että tarvitsin usein toisen vihkon, myöhemmin konseptin, mukaan kotiin, jossa jatkoin tarinaani. Usein näitä luettiin sitten myös luokan edessä. Jossakin vaiheessa ala-asteella halusin kirjailijaksi, ja aloitinkin parin kirjan kirjoittamista (joille en kuitenkaan keksinyt mitään järkevää juonta tai lopetusta).

3. Tykkään tosi-TV:stä. Tähän kastiin menee kaikki niin luonto-, ruoka-, viihde- kuin muutkin hölynpölyohjelmat. Monet ohjelmat on mun mielestä jopa parempia kuin näytellyt sarjat, ihan vaan siksi, että tavallisten ihmisten elämää on paljon mielenkiintoisempi seurata kuin näyteltyjä asioita, joita ei tosielämässä vois ikinä tapahtua.

4. En ole koskaan murtanut yhtään luutani (koputetaas puuta tähän väliin).

5. Pelkään veteen tippumista. Esim. uimahallissa en uskalla niiltä hyppylaudoilta hypätä. Siltoja kävellessä yritän kävellä mahd. keskellä tietä, ettei joku vaikka vahingossa tönäse ja laivoilla en uskalla mennä siellä kannella lähelle kaidetta, jos vaikka liukastun, ja tipun kaiteen yli. Pelkään kans, että laukku, kamera, kännykkä, avaimet tms. lentää jostakin taskusta sinne veteen ja sielläpä se sitten on. :D

6. Mielestäni ihmisen tehtävä on auttaa heikompaa. Olipa kyseessä sitten toinen ihminen, tai eläin (koska niiden elämän pilaamiseen ihmiset ovat usein suurin syypää). Suututtaa ne, jotka ajattelee olevansa vastuussa vain omasta hyvinvoinnistaan.

7. Haluaisin osata leipoa ihania leivoksia ja kakkuja, ja harjoittelisin useamminkin, jos ei pelkona olisi se, että söisin vaan itse ne kaikki :D

8. En aina jaksa/viitsi pestä hampaitani aamuin illoin (hyi), mutta en voi lähteä esim. lenkille ilman, että ne pesen.

9. En myöskään aina jaksa pestä meikkejäni pois ennen kuin menen nukkumaan (etenkin ennen vanhaan pitkän baari-illan jälkeen). Siksi en aina jaksa meikatakkaan, koska ajatus sen meikin poisto-operaatiosta ahdistaa.

10. Olen alkanut mielessäni pohtimaan, että voisin joskus (esim. vuoden päästä) juosta vaikkapa (puoli-?)maratonin ja siten saada jonkun motivaation ja tavoitteen sille, että myös tulevaisuudessa tulisi liikuttua ja lenkkeiltyä. Tai keksiä jonkun muun liikuntatavoitteen.

11. Mulla on ollut monenmoisia, niitä "tavallisia" ruokaan kohdistuvia mielihaluja viimeisen 6 kk aikana, mutta yksi ylitse muiden ja aivan alusta saakka mukana ollut on appelsiinit, joita on lähes pakko saada joka päivä. Myös sen kamalimman pahoinvoinnin aikaan appelsiini ja kylmä appelsiinimehu oli suunnilleen ainoat, mitä pysty ajattelemaan ja syömään.


Merjan kysymykset minulle

1. Mikä on ensimmäinen onnellinen muisto jonka muistat?
Joitakin välähdyksiä muistan ajasta, kun olen ollut ehkä parivuotias. Hyvin hämärästi muistan vanhempiani hauskuuttaneet tapaukset, kun karkasin naapurin pihalle syömään _raakoja_ marjoja pensaista. Se maku kait siinä viehätti, ja oon napsinut näitä raakoja marjoja myöhemminkin elämässäni :D

2. Oletko itsevarma ihminen?
Yritän ainakin olla. Mielestäni itsevarma ihminen saa paljon enemmän aikaan, kuin että epäilisi jatkuvasti tekemisiään. Heikkoja hetkiä minullakin toki on, mutta monesti yritän vain vaimentaa kaikki epävarmuuden äänet päässäni ja uskoa, että kyllä minä pystyn!

3. Oletko koskaan tehnyt jotain sellaista mitä kadut? Miksi?
Moniakin asioita olisin voinut jättää tekemättä. Useimmiten kai kokeilun halusta ja ajattelemattomuudesta. Mutta en tiedä kadunko niitä asioita, sillä olisin monia kokemuksia köyhempi ja voihan olla, että tekisin kuitenkin ne samat asiat uudelleen joskus, jossain toisessa tilanteessa.

4. Mikä tekee ystävästä tosiystävän?
Se, että on ystävä, tapahtui mitä tahansa. Sitä ei pienet välimatkat tai erilaiset elämäntilanteet kaada, ja ystäviä ollaan, vaikkei aina yhteyttä pidettäisikään. 
 
5. Minkälainen olisi unelmakotisi? (jos sinulla ei sitä jo ole) Ja kerro toki millainen se on, jos sellainen jo on. :)
Unelmissani minulla olisi yksi koti ulkomailla (Kreikka/Italia tms. lämmin maa), yksi Suomessa ja vieläpä kesämökki jossakin järven rannalla. Eli rahaa ne ainakin vaatisi. Jos saisin lottovoiton, niin ostaisinki sillä heti jonkun kunnon lukaalin, jossa olis ainakin uima-allas, poreamme, iso piha, suuri keittiö ja kaikille minun lemmikeille paaaljon tilaa. Ja siellä toki kävisi sitten myös siivojaa. :D

6. Minkälaisena näet tulevaisuutesi?
Tällä hetkellä näen, että minulle kaikki ovet on avoinna. En usko rikastuvani kovin äkkiä jos koskaan, mutta mitä ei rahalla saa, niin sen aijon kyllä korvata jollakin muulla. Kovaa työtä tuo lähitulevaisuuskin tulee vaatimaan, mutta kaikesta huolimatta näen kaiken valoisana ja onnellisena, sellaisena, että kaikki menee parhain päin tavalla tai toisella.

7. Pidätkö matkustamisesta?
Kyllä. Jos sitä rahaa olisi, niin tälläkin hetkellä olisin vähintäänkin jossain lähimaassa kaupunkimatkalla!

8. Oletko koskaan valehdellut vanhemmillesi? Miksi?
Varmasti muutaman kerran - ei heidänkään tarvi kaikkea tietää ;)

9. Minkälainen elämäsi olisi jos ei olisi nettiä taikka puhelimia?
Yksinkertaisempaa tietyllä tapaa. On sitä ennenkin pärjätty niitä ilman, miksi ei nyt? Tosin tuonne Kreikkaan yhteydenpito olis melko vaikeaa, eli todennäköisesti mun elämä olis tällä hetkellä sitten aivan toisenlainen, mitä se nyt on.

10. Mikä on vahvuutesi?
Vahvuus ja heikkous ehkä samalla juurikin semmonen elämänasenne, että minä pystyn kyllä kaikkeen (jos joku muukin pystyy). Eli uskallan ottaa monenlaisia riskejä ja heittäytyä monenlaisiin asioihin, mutta aina en kaikkeen kuitenkaan pysty, ja se voi aiheuttaa tukalia tilanteita :)

11. Jos sinulla olisi 10sekuntia aikaa ottaa mukaasi 3 asiaa, mitä ne olisivat? 
(raha ei kuulu tähän ja oletetaan että kaikki rakkaat ihmiset ovat odottamassa sinua siellä jossain. :) )
Tietokone (olettaen, että jossakin on langaton yhteys tai verkkopiuha), kassillinen erilaisia vaatteita ;D sekä passi (kait mää pääsen ulkomaille?!).


Kysymykset haastetuille:

1. Alkuperäinen motivaatiosi alkaa kirjoittaa blogiasi?
2. Missä näet itsesi tasan vuoden päästä?
3. Jos saisit olla ammatiltasi ihan mikä vain eikä tarvitsisi huolehtia siitä, että sitä tarvitsisi millään tavalla opiskella tms., mitä haluaisit tehdä työksesi?
4. Turhin muoti-ilmiö kautta aikain ja miksi?
5. Unelmiesi häämatkakohde?
6. Onko sinulla jokin tietty toistuva uni tai unissa oleva teema?
7. Jos saisit matkustaa aikakoneella, minne menisit?
8. Viimeisin lukemasi kirja ja lyhyt arvostelu siitä?
9. Merkkarit - mitä muistoja se tuo sinulle mieleen?
10. Kumpi oli ensin, muna vai kana (perustelut)?
11. Jaa jokin arki-illan perushelppo, nopea mutta maistuva ruokaresepti.


Haastan:

Tapiiri (Liike mielen tiellä pitää)
Eeva (Retkemme)
Kiiperi (Kiiperin kiukuttelut)
Emmi (& Something Daily)
Anna Katariina
Inka (archie gone lebanon)
Katja (Dancing with blindfolds on)
Jelissa (Every Step Matters)
Emmi (Give me envy)
suvianita (Virtaviivaista)
E (Mytty pieni matkalainen)

Tässä joitakin blogeja, joita itsekin seurailen. Voi olla, että joku onkin jo tämän haasteen saanut, en jaksanut tekstejä kovin kauas plärätä ja katsoa, onko kyseisestä haasteesta postausta. :)

(Kuvituksena random-kuvia Leevistä)

6 kommenttia:

  1. Kiitti haasteesta! Tuli muuten mieleen, että oon lapsena laulanut tuon sun bannerissa olevan kappaleen hautajaisissa :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :( Onhan tuossa laulussa tietysti "pieni" suruvoittoisuus, ja tosiaan voi tulkita monesta näkökulmasta, vaikka juuri tuosta, että siinä lauletaan menetetyistä asioista. Mutta toisaalta mun mielestä tosi kaunis kappale ja kertoo siitä, kuinka maailmassa on niin paljon mahdollisuuksia nähdä ja kokea, ja silti sydän kaipaa kotia :)

      Poista
  2. Kiitti haastesta vielä täälläkin :) Mulla on ihan sama juttu ton leipomisen kanssa. Se ois niin kivaa, mut en vaan uskalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Oon monesti miettiny, mihin kaikki harrastelijaleipojat lykkää ne kaikki tekeleensä. Itellä ne katoais vaan sinne omaan napaan. :)

      Poista

Ilahduta kommentillasi!