Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

perjantai 1. helmikuuta 2013

Tacolasagne

Lidlissä kävin ostamassa pari tarjoussatsia tacolastuja ja dippejä. Ennen ku pussit oli tyhjentyneet kokonaan muihin suihin, niin päätin kokeilla, mitä syntyis aikaan sellasesta ruuasta kuin tacolasagne. Tortillalasagnesta olin kuullutkin, joten ei kait tää nyt sen hullumpi idea vois olla? Lisäksi netistäkin jopa löytyi pari ihan ohjettakin tämän tekoon, mutta itse päätin jälleen mennä hieman soveltaen.


Eli idea on sama kuin tavallisessa lasagnessa. Tehdään jauhelihakastike jauhelihasta (tässä tein 2 x 400g tarjouksessa olleesta naudanjauhelihasta) tacomausteella höystäen, kasviksiksi heitin sekaan sipulia, tomaattia sekä erivärisiä paprikoita. Lisäksi semmonen puolisen purkkia salsadippiä (tai ne loput, mitä siitä purkista on enää jäljellä). Vähän vettä sekaan, ettei ihan kuivaksi mene. (Lopputuloksesta päätellen, saa heittää kyllä koko purkin sitä salsaa tuommoseen isompaan satsiin jauhelihaa).

Lasagne ei ole sama ilman juustokastiketta. Sen voi toki värkätä itsekin, mutta teeman mukaisesti tähän käytin valmista cheddarjuustodippiä.

Kerroksiin tarttee lisäksi niitä tacolastuja (meillä oli chilillä ja juustolla maustettuja). Jostakin ohjeesta sitten luin, että siihen vois laittaa niitä lasagnelevyjäkin. Laitoin niitä sitten ihan alimmaiseen kerrokseen, että jos se pysyis vaikka paremmin kasassa, tai jotain. Voi varmasti jättää poiskin.

Lasagne siis kasataan normaaliin tapaan: Alle jauhelihakastike, päälle levyt, jälleen jauhelihakastike, juustodipp(voi roiskia sinne tänne pieniä läjiä), päälle tacolastuja sillain sopivasti kastikkeet peittäen, jne. Päällimmäiseksi juustodippiä sekä juustoraastetta (tähän laitoin itse vaan paloja jostakin juuston jämästä, sekä kehotuksesta lisäksi fetajuustoa murustettuna).

 Uuniin noin puoleksi tunniksi. (Kannattaa katsoa, ettei ne päällimmäiset tacot pala.)


Tarjoile salaatin kanssa, kuuntele yllättyneitä kehuja ja katso, kuinka puolet satsista katosi jo parempiin suihin. Äläkä mieti sitä, minkä verran kaloreita ruoka sisältää, tämä ruoka on tehty vain nautittavaksi! Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!