Instagram @sarkkuk

maanantai 8. huhtikuuta 2013

28 neliöä: KK + Parveke

Viimeiset silaukset kämppäesittelyyn. Eihän kämppä ole mikään ilman jonkinlaista keittötä. Tässä on vain pieni keittokomero, ja vaikka keittiö onkin kodin sydän, niin kyllä tässä pienessä kopissa on yhdelle ihmisille ihan riittävästi ollut tilaa.


Puolivahingossa tuota keittiötarviketta kertyi limenvihreänä. Blenderin ostin käytettynä, vedenkeittimen sain ilmaiseksi, ja moni muukin esine keittiöön näytti sitten tulevan vihreänä. Verhot nyt ei ihan sävy sävyyn ole, mutta vihreät kun löytyi jo omasta takaa, niin ne saa nyt toimittaa virkaansa tuossa.


Hyllytilaakin on ihan riittävästi muutamille kupeille ja kipoille. Mikro täällä olikin valmiina, vaikka meninkin sellaisenkin itse hankkimaan. No onpahan valmiina seuraavaan asuntoon.


No, kaikki ei kuitenkaan ole ihan niin käytännöllistä. Monestikkohan olen maininnut (valittanut) siitä seikasta, ettei ulkomailla ole tiskikaapeissa niitä tiskinkuivausritilöitä. Eipä tarvi mennä sen edemmäs kuin Ruotsiin, kun niitä ei ole. Siispä Ikeasta hankituissa keittiökalusteissa ei ole mahdollisuutta kuivata tiskejä kaapissa. Vahingossa ostin sitten HH:n loppuunmyynnistä tuollaisen tiskien kuivaustelineen, ennen kuin edes tiesin, että oikeastikin tulen sitä tarvitsemaan. Pienihän tuokin on kuin mikä, ja osa tiskeistä jääkin sitten pöydälle aina kuivumaan (pyyhkeen päälle). Pitäis vissiin ottaa tavaksi semmonen jenkkiläinen tapa kuivata ne tiskit sitten pyyhkeillä. Miten ihmiset oikeasti ruukaa kuivata tiskit? Ja missä oikeaoppisesti pitäisi säilyttää esim. märkää tiskiharjaa?

Toinen käytännön ongelma sitten näkyykin tuossa. Mitä tapahtuu, kun yhdistää puun ja veden? Voin kertoa, että ei kauhean hyvää. Kosteissa tiloissa sitä vettä kun räiskyy väkisin pinnoille, ja se kyllä näkyy myös tässä keittiössä, vaikka onkin uusittu ihan vasta muutama vuosi sitten.


Leevillekin on keittiössä tilaa.


Leevin ruokakupit sijoitin tuollaisen tabletin päälle keittiön nurkkaan. Ei tosin mahduta kahdestaan keittiöön, jos minä olen hellalla kokkailemassa ja Leevi haluais syömään. Muutenkin tuo hella on vähän hankalassa kulmassa, kun siihen eteen ei pääse kunnolla vaan pitää sivusta hämmennellä. Melkoinen poikamiesboksi. Matto on muuten Tiimarista, siellä sai jonkun tuotteen puoleen hintaan, kun liittyi kanta-asiakkaaksi, ja valkkasin tuon, kun jo kuvastossa sitä ihastelin (pitäis vaan hommata liukueste). Oon kans lyöny aika monesti pääni ylähyllyyn, kun oon joko laittanut Leeville ruokaa tai kumartunut ottamaan jotain alalaatikoista...

Lasitettu parveke

Sitten on vielä iso bonus tässä kämpässä, eli lasitettu parveke. Eipä sillä tupakoimaton ihminen talvisaikaan hirveästi tee (paitsi säilyttää ylimäärästä tavaraa), mutta kesällä tuo on oiva kesähuone. Meinaa vaan lämmetä vähän liikaa, nytkin aurinkoisimpina päivinä siellä on varmasti se 30 astetta ollut lämmintä.


Leeviäkin piti tietysti ajatella, ja sain onneksi hommattua sille tuollaisen tähystyspaikan. Tuohonhan voi kans jotain yrttejä sijoittaa, kun ei ilmat mene enää pakkasen puolelle.


Tähän asti Leevi on hieman nihkeästi tuonne mennyt, mutta kyllä se siellä aurinkoa tykkää ottaa ja vakoilla ohikulkijoita.


Kalusteet sain sitten myös tänne. Pitää vaan varoa, ettei pidä tuota ikkunaa auki tuossa pöydän vieressä...


...siitä vois nimittäin kehittyä helposti karkureissu!



Sellainen kömmö tämä. Lisäksi alakerrasta löytyy varastokoppi, pyykkitupa, pyykkien kuivaushuone ja sauna, jossa on yleinen vuoro keskiviikkoisin (omia vuoroja en ala ees kyseleen, kun näytti olevan jo niin ynnä). Niin, oon tosiaan tässä asunut jo pari kuukautta, ja vasta viime viikolla mulle selvisi, että onhan tässä talossa pyörävarastokin...

Niin kuin näkyy, niin pienihän tämä on, eteenkin lisääntyvässä perheessä. Ihmettelen suuresti, miten edelliset asukkaat mahtui tässä asumaan parivuotiaan lapsen kanssa! Kyllähän tässä menee vielä vauvan ensimmäiset kuukaudet, kun se ei vielä tarvitse tilaa liikkumiseen ja joka tapauksessahan sen on hyvä nukkua samassa huoneessa vanhempien kanssa. Vähän tosin mietin, että miten tuon portaissa ramppaamisen hoitaa vaunujen kanssa, niitä vaunujakaan kun ei vissiin saa säilyttää porraskäytävässä paloturvallisuusmääräysten vuoksi. Että siinäpä sumplimista vielä. Mutta en tosiaan ole nyt ihan heti muuttamassa mihinkään, kun just tähän asetuin. Ellei sitten löydy jotain superhalpaa isompaa kämppää - that's not gonna happen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!