Instagram @sarkkuk

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Mitä söin tänään? Ruokapäiväkirja 12.4.

Eräs kaverini linkkasi perjantaina Facebookkiin tämän sivun, jossa pyydettiin dokumentoimaan aineistoa perjantain syömisistä tutkimuskäyttöön. Mitäpä minä en tieteen nimissä tekisi. Ja jotta aineisto ei menisi pelkästään tieteen käyttöön, niin julkaisen sen myös populaaristi täällä blogin puolella. Koitin kuvailla syömisiäni siis koko päivän ajan. Harmillisesti näin tuon linkin vasta lähempänä puolta päivää, eli ihan alkuun en ehtinyt kameran kanssa mukaan.

Aamukahvi klo 8-9: 
1,5 kupillista kahvia rasvattomalla maidolla.
Aamu ei käynnisty ilman kahvia, joka nautitaan oikeaoppisesti Facebookkia selaillen ja päivän uutiset nettilehdistä lukien.

Aamupala klo 9.30:

Kaurapuuroa banaanilla
Ruisnäkkileipä, savupalvileikkele, juustosiivu, kurkkua
+ monivitamiinitabletti
Kahvinjuonti tekee nykyään nälkäiseksi, ja perään on pakko syödä jotain pientä. Aamupalan sisältö vaihtelee, tällä kertaa mieli teki kaurapuuroa ja sekaan pilkoin banaanin. Sen jälkeen teki vielä kuitenkin mieli jotain suolaista, eli söin näkkileivän. Lisäksi Lady Vita Mama-monivitaminitabletti.


Välipala klo 10.30:
Hedelmärahkaa (sis. mansikoita, banaania, appelsiinia, omenaa, päärynää, viinirypäleitä, mangorahkaa, maustamatonta rahkaa).
Monesti nykyisellä ruokahalulla on pakko syödä kaksi aamupalaa, nälkä vaan on semmoinen. Valmistin jo aikaisemmin ison satsin hedelmärahkaa valmiiksi eri hedelmistä. Sekaan laitoin sen Stockmannin Hulluilta Päiviltä ostamani mangorahkan, joka ei siis yksinään uponnut, mutta eihän ruokaa nyt poiskaan voi heittää. Tuolla se normaalin rahkan selässä menikin lähes huomaamatta, vähän toi vain kermaisemman maun.


Lounas klo 13.30:
Vihannescombo (kesäkurpitsa, kurkku, tomaatti, fetajuusto, cashew-pähkinä),
Jauhelihamureke (sis. naudan jauheliha, leipämurua, kananmunaa, herne-maissi-paprika, vihreä paprikatäytteinen oliivi, sinihomejuusto),
Uunijuurekset (peruna, lanttu, punajuuri)
Jo aikaisemmin olin tehnyt lihamurekkeen ja uunijuureksia, nyt ne ei ollut kuin lämmittää. Sitä ennen tein nopsan salaatin yhdistämällä eri vihanneksia. Monesti syön kyllä salaatin ja pääruuan ihan samalta lautaselta "sekaisin", mutta tuohon lautaselle ei mahdu kaikki kerrallaan ilman, ettei puolet lentäisi pitkin pöytiä.


Zumba klo 14.30-15.30:
Maxim-energiajuomaa 7,5 dl.
Kävin pitkästä aikaa perjantai-iltapäivän zumbassa, koska en jaksanut sisälläkään nököttää koko päivää. Sitä ennen/aikana/jälkeen join Maximin sitruuna-lime -energiajuomaa.


Välipala klo 17: 
2/3 Maxim-proteiinipatukkaa (hasselpähkinä-suklaacrisp),
Hedelmärahkaa (sis. mansikoita, banaania, appelsiinia, omenaa, päärynää, viinirypäleitä, mangorahkaa, maustamatonta rahkaa),
Hedelmä-pähkinämix & jugurtti- ja suklaapäällystetyt pähkinät
Jumpan jälkeen ei ollutkaan heti nälkä, ja notkuin koneella niin kauan, että välipalan aika venähti. Söin ensin reilu puolet Maximin hasselpähkinä&suklaan makuista energiapatukkaa (en halunnut syödä sitä ihan kokonaan, vaikka tosi hyvää olikin, vaan säästääkin hiukan :D). Lisäksi söin kulhollisen samaa hedelmärahkaa kuin aikaisemmin. No, venähtäneen välipalan vuoksi vieläkin oli pieni nälkä, tai joku napostelun tarve, ja päätin sitten syödä vähän herkkupähkinöitä eilisen Salkkareita katsellessani.



Tämän napostelun sallin itselleni sillä verukkeella, että lupasin itselleni käydä vielä iltakävelyllä.

Kävely klo 19-20.20.


Myöhäinen päivällinen/iltapala klo 22: 
Uunileipiä 4 kpl (moniviljaviipaleet, ketsuppi, meetvursiviipaleet, tuore herkkusieni, muna-sinihomejuusto-juustoraaste -seos, tuore basilika & timjami),
Mukillinen stevialla makeutettua hedelmälimsaa
+ monivitamiinitabletti.
Taas kävi niin, että heti ei ollut nälkä, istahdin koneella ja unohduin siihen kunnes kello oli jo ties mitä. Tein itselleni iltapalaksi uunileipiä (pitsanhimojani korvaamaan) jääkaapista löytyvistä aineksista, aikomukseni säästää osan huomisellekkin. Illan syömättömyys kuitenkin kostautui ja söinkin sitten saman tien kaikki. Jääkaapissa on lisäksi lojunut monta viikkoa limsapullo, josta kaadoin itselleni mukillisen, melko makeaa oli.
Unohdin sitten taas päivällä syödä näitä vitamiineja, nyt sentään muistin mutta päivän kolmesta vitamiinista söinkin siis vain kaksi.

 Näitä oli neljä, ja tietysti muistin kuvata vasta sen viimeisen puolikkaan..

Lisäksi päivän aikana join vettä sekä mansikka-kiwi -kivennäisvettä.


Semmoiset syöpöttelyt perjantaina. Melko normipäivä, jotain ton suuntasta sitä tulee aina syötyä hieman eri komponenteilla kuitenkin. Perjantain kunniaksi hieman (fiksumpia) herkkujakin. No, tämä päivä meni näin mutta seuraavana päivänä se vasta repesikin, kun pääsin vihdoin syömään sitä kauan himoitsemaani pitsaa. Ja missäs muualla kuin Raxin Pizzapuffetissa! Eipähän tarvitse siellä käydä taas muutamaan vuoteen. En muista millon viimeksi ois ollut noin ähky ja kipeä vatsa, mitä tuosta sai aikaan. Pizzaa, hieman salaattia ja jäätelöä tuli kyllä vedettyä vähän ajan tarpeiksi. Siellä on muuten jotku Amerikkaviikot, jonka kunniksi mm. pannupitsaa, mutta meidän poppoosta kukaan ei siitä pannupitsasta oikein tykännyt, siinä maistui se pohja eikä täytteitä juuri nimeksikään. Mutta muuten kyllä maistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!