Instagram @sarkkuk

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Vauvan vaatteita

Ette sitten ikinä arvaa, missä kävin eilettäin!

 Tämän hetkinen inventaario vaatteista, koot suurin piirtein 50-62/68 luokkaa.

No kirppiksillä tietenkin! Facebookista Pihakirppis Oulu -ryhmästä olin nimittäin bongannut, että sunnuntaina pidettäisiin useammassakin paikassa kirpputoreja. Niinpä olin hereillä sunnuntai-aamuna jo varhain (kuten aina nykyään), ja suuntasin heti yhdeksäksi niistä ensimmäiseen. Enkä suinkaan ollut ainoa varhaisherääjä, paikan piha oli jo täynnä autoja, vaikka kello oli vasta noin viisi yli. Pelkäsin jo, että kaikki hyvä tavara on rohmuttu päältä pois!


Kyseessä siis oli MLL:n järjestämät kirppikset, eli suunnittelinkin ostavani sieltä kaikkea tarpeellista. Ihanasta munkintuoksusta huolimatta jaksoin keskittyä olennaiseen eli niiden pöytien kiertelyyn.

Pikku sukkia kertyi mukaan iso läjä, koko kasa hieman reilu eurolla. Tässä on hieman pienempää ja vähän isompaakin. 
Pikku nukka nyt ei mitään haittaa, kun on muuten puhtaat.

Jo suunnilleen ensimmäisessä pöydässä tärppäsi: tarjolla oli ihan pikkuvauvan vaatetta 50 sentin kappalehintaan. Kävin kaikki läpi ja koitin ottaa sieltä parhaimman näköset. Lisäksi siinä olis ollut jotain rintapumppusettiä, mutta en oo yhtään tutustunut vielä, että millanen kannattaa ottaa ja 50 e hinta vaikutti siltä, että kyllähän niitä halvemmallakin saa. Pitääkin perehtyä noihin erilaisiin setteihin ja merkkeihin tarkemmin nyt lähiaikoina.

Pieni söpö lakki. Näitä lakkejakin alkaa kertymään, mutta eipähän tarvi olla koko ajan sama päässä.

Yllättäen, ei tuolla ihan hirveästi sellaista pikkuvauvan tavaraa sitten ollutkaan. Aika paljon jo hieman isompien lasten vaatteita, ja taisi joku olla ihan omiaankin myymässä. Koitin katella myös niitä vaunuja, sittereitä ja sen sellaista. Yhdet matkarattaat ja yhdet vaunut oli, mutta nimenomaan kaipaisin yhdistelmiä, niin ei tarvi heti olla montaa ostamassa.

Nämä oli hieman jo reilumpaa kokoa (86), mutta halpa hinta ja söpöys houkutti ostamaan parempaan talteen.

Ei se mitään, seuraavaan paikkaan vaan! Kymmeneltä aukesi siis jo toinen kirppari, ajelin ohitse parkkipaikkaa etsien paria minuuttia vaille ja ovilla oli jo jonoa ja lähes kaikki parkit viety. Mutta täällä sentään oli jo enemmän valinnanvaraa, vissiin joku 40 myyntipöytää yhteensä, väitti ainakin tuo Facebook-tapahtuma, ja olihan niissä kiertämistä.

Nämäkin oli kokoa 70-jotain, mutta halvalla lähti ja nuo dalmatialaiset on ihania :)

 Myös tämä ihanuus pääsee vielä varastoon odottelemaan kasvamista.

Täällä sitten vuorostaan olikin paljon nimenomaan vauvan vaatetta, ja melkein iski jo valinnan vaikeus, että mitä ostaa kotiin. Koitin sitten valkata ne kaikista ihanimmat omaan makuuni. Niin, eipä se vauva näiden vaatteiden päälle mitään ymmärrä, että omaa silmäänihän nämä eniten miellyttää :D

Koko 50.

Ei siellä vissiin sitten ihan semmoisen pikkuvauvan vaatteen tarvitsijaa ollutkaan, kun tosiaan tuntui että sain ihan rauhassa valita niitä parhaimpia päältä, vaikka monenkin kanssa samaan aikaan pengottiin pöytiä ja kasseja. Pääasiassa noissa vaatteissa oli hinnat 50 senttiä kappale, ja aivan erikoistapauksissa ostin sitten jotain hieman "kalliimpaa". Näitä ihan pieniäkin 50-kokoisia vaatteita tuli sitten muutama ostettua, kun vaikutti tosiaan aivan uusilta ja/tai käyttämättömiltä nuo muutamat löydöt. Säälitti joku mummo, joka koitti myydä niitä vauvan vaatteita jotain 5 euron hintaan, kun vieressä oli tosiaan samanlaisia 50 sentillä.. Eipä nuita näyttänyt kukaan ostavan. Käytetty on kuitenkin aina käytetty.


Toivottavasti sieltä sitten syntyy semmoinen pieni pirpana, että ehtii ees hetken noita vaatteita käyttää :)

Koko 56.

Niin, ja toivon mukaan se nyt ei mene enää sukupuoltaan vaihtamaan, on nimittäin melko hallitsevaa tuo punainen ja pinkki värisävy näissä vaatteissa, muutamalla mekollakin olen varautunut.


Koon 56 vaatteissa mulla oli suurin aukko, nyt on sekin asia kunnossa. Tosin pohdin vielä, että onkohan tässä kuitenkaan kaikkea tarvittavaa. Suomen kesä on tunnetusti lyhyt ja vähäluminen, eli kaiken varalta jos jotain lämpimämpääkin olisi sadepäivien ja kylmien iltojen varalle, niin eipä se haittaisi ollenkaan.

Koko 62.

Myös sellaisia varsinaisia yöpukuja puuttuu. Niitäkin kun saisi olla useampia, jos kovin innostuu niiden kanssa puklailemaan. Vaikka kyllähän moni näistä bodeista menee ihan nukkuessakin.


Vaikka merkillä ei olekaan mitään väliä, niin oon huomannut ihastuvani ja ostavani nyt erityisesti yhden tietyn merkin vaatteita: CIRAF. Että jos joku miettii jotain lahjaideoita, niin tuolla merkillä näkyy olevan aivan ihastuttavia kuoseja ja näköjään vaatteiden lisäksi monessa muussakin tuotteessa. Ja näkyypä tätä saavan ostettua ihan Prismasta(kin).

Vauvan vaatteiden lisäksi löysin itsellenikin vielä muutaman mammavaatteen: pari mustaa peruspaitaa sekä farkkuhameen. Pari tuntia siellä pyörin, ja aika hyvä muuten, että pyörin. Niitä kaipaamiani tarvikkeita ei ollut myynnissä, paitsi yhdet matkarattaat ja yhdet sisarusrattaat. Mutta kun olin jo luovuttamassa asian suhteen, niin hoksasin erään pöydän kulmassa kiinni A4:sen varustettuna vaunujen kuvalla. Selvisikin, että ne on myytävänä ja vielä erittäin halpaan hintaan! Kyseessä olisi siis yhdistelmät, ja mukaan tulee koppa ja kaikki tarpeelliset suojat, siinä on hyvät ilmarenkaat jne. Pitää nyt soittaa tuonne vielä, käydä katsomassa ja jos vain on hyvät livenäkin, niin ostan ne pois, ei nimittäin noin halvalla saa mistään. Eli sekin asia olisi sitten hoidettu.

Lisäksi kirppiskierroksen päätteeksi kävin vielä ostamassa FB-kirppiksen kautta löytämäni äitiyspakkauslaatikon tarvikesetin. Se kun oli oikein silitetty, niin en viitsinyt alkaa sitä purkamaan pussistaan ulos, mutta kyseessä on siis tämä:


Nyt on vauvalle siis ainakin ensisänky hankittu! Tuossa laatikossa se saa tuhista vähän aikaa. Oon sitä pinnistäkin katellut ja yhtä jo alustavasti kysellytkin, mutta sen kanssa nyt ei mikään kiire ole. Mutta hyvin nuilla kirppiksillä pyörii hyvälaatuista tavaraa, eli eipä nuita oikein kannata uutena alkaa etsimäänkään, kun näin hyvin näyttää löytyvän.

4 kommenttia:

  1. Rintapumpusa voin suositella sähkökäyttöistä. Se käyttönen vaatii mun ymmärtääkseni akropatiaa ja hyvät sormivoimat. Mulla on ollu sähkökäyttönen, mutta joudunnyt ostamaan uuden kunen ole.osista huolta pitäny. Esikoinen on toisin sanoen huomaamatta kuskanu ulos.siitä vermeitä leikkeihin. Mahtavia vaatelöytöjä oot tehnyt. Bongasin kuvissa yhet samanlaiset violetti-valkea-vihreä raitaset potkarit jollaset.mieki kirpparilta viime viikola ostin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu pitää tutustua nuiden sähkökäyttöistenkin maailmaan. Kaiken maailman vimpeleitä ja vempeleitä sitä nuissaki näkyy olevan :)

      Onkohan nuo raidalliset potkuhousut jostain vanhasta äitiyspakkauksesta, kun mullakin on nuita nyt itse asiassa kahdet, lisäksi täsmälleen samaa kuosia on vielä body :D

      Poista
  2. Mä voin suositella Aventin pumppua. Mulla oli sähkökäyttöinen lainassa ja en ikinä jaksanut perehtyä miten se sähköpuoli toimii, joten käytin sitä ihan käsikäyttöisenä. Ja hyvin toimi. Kannattaa ostaa sellainen pumppu mikä toimii yhdelläkin kädellä.. jos sulla sattuu olemaan se vauva toisessa kainalossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Nuihin Aventeihin oonkin jo törmännyt parissa paikkaa, hyvä tietää, että sekin on siis käytännössä toimivaksi koettu! Tietysti jos halvalla jostain löytäisi, niin ostais molemmat ja siinähän sitten kokeilee, että kumpi itsellä toimii paremmin.

      Poista

Ilahduta kommentillasi!