Instagram @sarkkuk

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäishiihdot

Kevät se tekee vaan tuloaan vaikka keikkuen tuleepi. Täällähän on jo tuolta maaliskuun alkuajoilta saakka säätila vetänyt melko siksakkia vuorokaudenajan mukaan. Enää ei sentään ole pakkanen yöllä laskenut sinne miinus 20 korville, mutta sellasta kymmentä pakkasastetta se vielä pitelee öisin. Kuitenkin heti ku aurinko nousee, niin lämpömittarin asteet kohoaa lähes silmissä. Nyt ollaan oltu iltapäivällä ihan plussan puolella ja ihana auringonpaiste!

 Tahtoo!
 

Eli ei ole paljon tehnyt mieli sisällä kökötellä koko päivää! Vaikka tosin alkuviikkohan mulla menikin päiväunilla.. Päätinkin korjata asian viikonloppuna, eikä aurinko onneksi pettänyt mun lupauksia.


Lauantaille suunnittelin jälleen hiihtopäivää Nallikarissa. Tällä kertaa lähdin liikkeelle jo puolen päivän jälkeen, parhaimpaan aikaan itse asiassa lämpötilan puolesta. Uskaltauduin jättämään toppatakin pois matkasta ja varustauduin muutamalla paidalla sekä tuulta pitävällä takilla. Fiksu päätös, sain huomata.


Vähän matkaa alussa tosin tuulahteli, mutta ei läheskään niin paljon kuin viimeksi. Otin nokan heti kohti niitä kahta saarta, jonne viimeksi oli työn ja tuskan takana hiihtää, ja olinkin siellä alta aikayksikön. Ladut oli auki ja luisti hyvin.



Niinpä päätin vielä jatkaakin matkaani ja saarten valloitusta.


Joku muu sen oli näköjään tehnyt pyörällä! Eikä mahda olla ainut, on nimittäin FB:ssä näkynyt päivityksiä muidenkin samantapaisella hiihtoreissulla bongaamista pyöräilijöistä ja jopa ratsukoista.



Kolmas saari valloitettu. Google tiesi kertoa, että itse asiassa nämä kolme saarta ovatkin yhtä ja samaa Hermannit -saariryhmää. Tuolta viimeisimmältä löytyisi pieni laavukin makkaranpaistoa varten, mutta polttopuut näytti olevan jo melko lopussa.

Hiihtelin vielä vähän matkaa tuolla merellä. Täälläpä ei yllätys enää tuullut yhtään ja aurinko porotti kuumasti selkään. Lopulta hiki valui ja voimat alkoi loppua. Takaisin päin menin rannan suuntaisesti. Vähän meinasi jännittää siinä Toppilansalmen kohdalla, että kestääköhän siinä se jää, vaikka vielä rannempana näytti olevan siinä kohdin pilkkijöitäkin. Ylitse kuitenkin pääsin ja viimeisillä voimillani pääsin rantaan. Melkoinen lenkki tuli kierrettyä, eikä aikaa siltikään mennyt kuin pari tuntia! Selkeästi siis nopeammin mitä viime kerralla siinä tuulessa! :D

Eikä tässä vielä kaikki. Sunnuntaina oli vieläkin lämpimämpi ilma ja tällä kertaa maisemanvaihdoksen myötä lähdin Auranmajalle. Sielläpä en siis ole eläissäni hiihtänytkään.


Samat suunnitelmat näytti olevan myös muilla, parkkipaikalla oli kymmenittäin autoja ja latu kuhisi hiihtäjiä. Kahvilakin oli muuten auki vaikka mikä pyhäpäivä taas lienee ollut. Fiksu veto, näytti nimittäin vetävän hyvin porukkaa.


En nyt halunnut liiaksi ahnehtia ja lähdin kiertämään vitosen lenkkiä. Vähän kyllä meinasi eilisen jäljiltä olla lihakset hapoilla. Täällä sentään pääsi enemmän luisteluhiihtoakin menemään.


Viiden kilsan jälkeen olin jälleen aivan naatti ja tulipa kuuma! Säälittävät viisi kilometriä ja aikaakaan ei mennyt kuin puolisen tuntia!


Kävin siis vain hetken lepäilemässä ja vetämässä happea ja päätin lähteäkin vielä kiertelemään vähäksi aikaa, tällä kertaa hieman rauhallisemmalla temmolla. Menin tuota reittiä toiseen suuntaan, vaihtelun vuoksi. Siinä olikin sitten ylämäkiä ihan tarpeeksi, ja kun voimat alkoi ehtyä, niin käännyinkin sitten takaisin, koska edessä olis vaan ollut isompia ylämäkiä...

Kaiken kaikkiaan ei ehkä ihan kymppiä tullut hiihdettyä, mutta semmoset 8-9 km kuitenkin. Aika hyvin mulle tuossa maastossa. Paluumatkalla löysin puskasta vielä pajunkissojakin.



 Nälkäkin meinasi olla, ja kokkailin itselleni oikein herkullisen pääsiäisaterian.



Uunijuureksia ja saksanhirvikäristystä. Oli niin hyvää, että piti parikin kertaa napsia vähän lisää lautaselle :D Olis muuten kaupassa ollut tarjouksessa poronpaistiakin, mutta tietenkin kaikki oli jo loppuneet. Meinasin ostaa lammastakin, mutta en sittenkään jaksanut kokeilla, että tuleeko siitä villasukan makuista vai ei...

Tänään hiihdon sijasta ohjelmistossa uintia. Naapurihalli on suljettu tänään (...), ja mietin ensin, että menis vaan Edenin poreisiin. Ei kuitenkaan jaksa maksaa pelkästä lilluttelusta, ja Raksila pitäisi olla päiväseltään auki, niin vois pyöräillä sinne. Siellä kun saa kuntouinnit JA poreet samaan hintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!