Instagram @sarkkuk

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Liikunnat vk 16 & 17

Kokeillaanpas tällaista monesta liikunta-aiheisesta blogista tuttua viikkokatsausta. Vielä jaksaa liikkua, vaikka vähän nuo viikonlopun ohjelmat rajoittaakin liikkumisia. Viime viikon perjantaina ja lauantaina tuli kuitenkin pyörällä siirryttyä nuihin tapahtumiin, mutta kun merkkaamisissa mulla on se 20 min raja, niin lasken ne hyötyliikunnaksi enkä laita ylös. Viime sunnuntaina kiertelin kirppiksiä ja "kotimyyntejä" ja stressasin auton vuoksi, enkä jaksanut illalla sitten enää mitään kummempia.

Tälle viikolle on sattunut tuota vappuohjelmaa, mutta siitä huolimatta oon koittanu liikkua niin paljon kuin mahdollista, kaiken kaikkiaan kertyikin 7,5 tuntia (plus muutama pyöräily kauppaan jne). Perjantaina oli illalle tiedossa grillailua, ja koska olin menossa zumbaamaan, en nähny järkeväksi kulkea ees taas samaa matkaa, niinpä jäin sen jälkeen jumppatunnille, kävin kaupassa ja siitä suoraan grillailuihin. Tulipahan niiden syötyjen kaloreiden eteen tehtyä töitäkin.


Olen myös vielä testannut nuita Buzzador-kampanjassa saamiani Maxim-urheilutuotteita. Viime viikolla testasin loput patukat, ja tälle viikolle nuo palautusjuomat. Olen siis Buzzador, ja olen buzzaamassa erilaisista tuotteista. Tällä kertaa olen mukana Maxim-urheilutuotekampanjassa.

Maxim Recover Bar:in Banaani -patukan söin erään uintireissun päätteeksi. Patukka ei yllättänyt koostumuksellaan, joka oli sama kuin edellisessä palautuspatukassa (Caramel&Hazelnut), eli sellainen pehmoisen kakkumainen. Patukka tuoksui ja maistui banaanille. Tämä olisi ehkä kuitenkin kaivannut seurakseen jonkun muunkin maun, sillä vaikka itse banaanista pidänkin, niin tästä jäi jotenkin ällö olo. Jos tykkää siitä (Bravon?) suklaa-banaanijäätelöstä, niin tämän maku oli melkolailla vastaava. Mutta siis omasta mielestäni näistä patukoista huonoimman makuinen.

Zumbailuja ennen puolestaan kokeilin Maxim Energy Baria makuna Caramel & Choco. Tämä menee sarjaan "ihan ok". Taas voisin suositella esimerkiksi Mars-patukoista pitäville. Ne taas ei oo ikinä ollut minun mikään suosikki. Sen sijaan jumpan jälkeen syöty Maxim After Training Bar makuna Dark Chocolate ansaitsee kaikki ylistävät adjektiivit! Tämä oli näistä kaikista selkeästi ihan ykkönen (ja koko patukassa vain 124 kaloria). Menee erinomaisesti myös suklaapatukan korvikkeena ja on ehkä jopa parempi: ei niin makea, paljon proteiinia (27 g) ja ihanan suklainen maku. Niin, olenhan minä näitä patukoita tosiaan popsinut myös pahimpaan suklaanhimoonkin :P


Palautusjuomien testaamisen aloitin ehkä siitä houkuttelevimmasta eli Maxim Recovery Drinkistä makuna suklaa maanantain uinnin päätteeksi. Ja ei voi muuta kuin kehua tätä. Oon aikaisemminkin vannonut palautusjuomissa kaakaon nimeen (sis. rasvaton maito, kaakaojauhe (se leivontajauhe, ei sokeroitu). Tästä tulee hyvä kakkonen. Maistui ihan suklaamaidolle. Sen sijaan tiistain jumppien päätteeksi nautittu mansikanmakuinen juoma oli suuri pettymys. Ja korostaisin vielä enemmän ehkä sanaa mansikan makuinen, sillä siinä todellakin maistui sellainen keinotekoinen mansikka. Ja tämä toi vielä oikein ikäviä muistoja mieleen. Jos joku on ikinä joutunut penskana juomaan sitä mansikanmakuista antibiootti-litkua, niin voin sanoa, että maku oli niin identtinen kuin voin vain muistaa.


Sen sijaan perjantaijumppailujen päätteeksi juotu vaniljanmakuinen juoma oli ihan ok. Edelleenkin tästä läpi tuli hieman sellainen keinotekoinen aromi, mutta makua kuvailisin kuitenkin vaniljamaidoksi. Ehkä saisi olla vähemmän makea. Hyvin maistui kyllä siinä vaiheessa, kun piti katsoa ja odottaa grilliruokien valmistamista.


Näin pienen koe-erän perusteella on tosiaan hieman hankala alkaa arvioimaan, mikä vaikutus kullakin urheilutuotteella on sitten ollut itse liikunnan tehoon ja siitä palautumiseen. Oon ollut ja oon edelleenkin melko epäileväisellä kannalla erilaisten proteiinilisien käytön ja tarpeellisuuden suhteen, mutta näissä urheilutuotteissa päämäärä on kuitenkin eri siinä mielessä, ettei niitä mielestäni ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön (proteiinilisiä taas tuntuu dieetti jos toinenkin olevan täynnä). Aiemmin jo taisin sanoa, että noita urheilujuomia on hyvä juoda veden sijasta korvaamaan mm. kivennäisaineiden poistuminen kehosta (vesi ei muutenkaan ole aina se paras juoma urheilussa). Nuita patukoita sen sijaan voi mielestäni käyttää hyvin ennen ja/tai jälkeen urheilun esim. korvaamaan rahkavälipalaa ja/tai banaanin. En kuitenkaan ihan heti menisi suosittelemaan laihduttajalle, sillä nämä on todellakin energiaa sisältäviä tuotteita, joiden tarkoitus on paikata energiavarastoja. Paitsi jos todellakin tekee mieli suklaata, on nämä parempi vaihtoehto kuin mikään perinteinen sokeria täynnä oleva suklaapatukka. :P

Jos joku on näistä tuotteista kiinnostunut, niin ajattelin tässä piakkoin vielä tehdä tuotteista koostepostauksen.

* * *

Jos haluat tietää enemmän mitä Buzzadorina oleminnen tarkoittaa, voit lukea lisää täältä:
http://www.buzzador.com/fi?refstr=Shine_S


Lue lisää Maxim-tuotteista: www.maximsports.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!