Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Neuvola ja Innopinion-iltama

Mulla olis jo maanantaina pitäny olla neuvola, mutta aamulla mut herätettiin soitolla (uskomatonta, nukuin pitkästä aikaa yli kahdeksaan!) että käviskö joku muu aika, kun neuvolatäti oli joutunut vastailemaan neuvolapäivystyksen puhelimeen. Kävihän se uusikin aika (saispa samalla myös viikonlopun ruokaturvotuksen aisoihin :D ).

Neuvolatätiäkin tietysti kiinnostaa Azizksen tilanne. Soittelin Maahanmuuttovirastoon taas tässä yks päivä, eipä se asia ole mihinkään edennyt. Mun kiireellisyyspyyntö on rekisteröity, mutta ei tiennyt puhelimessa sanoa, että vaikuttaako se mitään mihinkään. Eräältä tutulta, joka joskus on ollut samanmoisessa tilanteessa, kuulin, että pitää vaan jaksaa soitella sinne, että jos ne pistäis asioihin vauhtia. Neuvolatäti alkoi myös imetyksestä puhumaan, sanoi, että heidän tehtävä on siitä kertoa ja kannustaa siihen, mutta kertoi toki myös vaihtoehdoista ja siitä, että ei se aina onnistu. Oli muuten vähän yllättynyt siitä, että me katsottiin se norjalaisversio siitä imetysvideosta, hänenkin mielestään se on vähän ahdistava.

Kaikki oli edelleen hyvin (Klik: Napa). Keskikäyrillä heilutaan edelleen, sykkeet hyvät, minulla kaikki arvot hyvät (ja painosta totean vain, että mitäs minä viimeksi sanoin). Pää löytyi edelleen alhaalta. Aika jännä, miten "kovaa" ne uskaltaa sitä vauvaa tuolla mahan sisällä tunnustella, kun muutamat ihmiset ei oo melkeinpä uskaltanu ees koskea mun mahaan tunnustellakseen vauvan potkuja, kun pelkää painavansa liian lujasti. Ja sitten ihmettelee, kun tökin vauvaa takas, kun se potkii :D Ja kyllähän se potkii. Taitaa muuten tulla äitiinsä ruokahalun suhteen, nimittäin aina kun mulla on nälkä, niin tuolla alkaa ihan hirveä hepuli, "ruokaa tänne ja äkkiä" -tyyliin. Puhumattakaan, että sitten kun syön jotain hyvää :D


Viimeksi tuli muuten puhetta siitä, että kun olen ollut ulkomailla, niin pitääkö multa ottaa pari ylimääräistä näytettä. Neuvolatäti oli nyt selvittänyt, että pitää. Eli jos on asunut ulkomailla / ollut sairaalahoidossa (vuorokauden) vuoden sisällä, niin pitää ottaa näytteet MRSA-viruksen eli eräänlaisen sairaalabakteerin selvittämiseksi. Muussa tapauksessa sairaalassa joutuu sitten karanteeniin, eli tässä tapauksessa kosketuseristykseen. Mitään vaaraa siitä ei bakteerin kantajalle itselleen ole, tuo vain tekee vastustuskykyiseksi tietyille antibiooteille, ja sitten leviää helposti, mikä sairaalaolosuhteissa aiheuttaa sitten ongelmia esim. leikkauspotilaille. Neuvolantäti otti sitten näytteen ensimmäisen osan eli bakteeriviljelyn nenän limakalvoilta - semmosella pumpulitukolla pyyhki siis mun sieraimet läpi! Toinen osuus jäi sitten mulle kotitehtäväksi, nimittäin kolme näyteputkiloa pitää sitten ottaa ulosteesta. :D Että kaikenlaista mielenkiintoista sitä tuleekin vastaan.


Iltapäivällä piti vielä rientää paikallisen sanomalehti Kalevan tiloihin. Osallistuin tässä taannoin erääseen mielipide-/innovaatiokampanjaan, jossa sähköpostitse tuli lähettää erilaisia ideoita Kalevan parantamiseksi (sekä lehti-, netti- että mobiiliversioon) ja sitten myöskin arvostella muiden ideoita. Parhaimmat siinä luvattiin palkita lahjakortilla, joka minua ainakin motivoi lähettämään pienimmänkin päähän nousseen idean ja naputtelemaan arvosteluita aina, kun niitä sähköpostiin tupsahti. Ja tämähän tuotti tulosta, pisteitä nimittäin ropisi. Parhaimmisto sitten kutsuttiin Kalevaan yhteiseen ideointi-iltamaan kera muiden yhteistyökumppaneiden, jossa ideoita vielä jatkojalostettiin. Osallistuneista muodostettiin neljä ryhmää, ja saatiin tosiaan muutamasta ideasta vielä kehitellä toimivaa juttua tunnin ajan ja sitten esittää ne. Valittiin itse asiassa idea, jonka minä olinkin tuossa sähköpostikampanjassa aikaisemmin esittänyt. Kaikkien piti äänestää parasta ryhmää, ja muillakin oli tosi hyviä ideoita.


Siksipä en olis uskonut, että meidän tiimi voitti sen ideoinnin. Siitä palkkioksi jokainen tiimissä sai S-ryhmän lahjakortin. Lisäksi sain toisen lahjakortin, koska olin kerännyt eniten pisteitä tuossa sähköpostikampanjassa. Kaikki kyllä onnitteli minua, että oikeaan osoitteeseen meni - saan vauvalle ostettua jotain. Mulla onkin jo ostoslistaa kehitteillä, mitä kaikkea pitäisi ostaa. Mm. hajusteettomia pyykinpesuaineita ja sitä rataa. Lisäksi jokainen sai vielä pois lähtiessään kuukauden tutustumiskoodin eKalevaan ja muistitikun. Eli kannattipa jälleen kerran osallistua yhteen kampanjaan!

* * *
 

EDIT:

Lisätäänpäs tänne vielä mahdollisuus voittaa kymmenen euron lahjakortti Kappahliin, eli Pörrösukan blogissa on käynnissä arvonta!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!