Instagram @sarkkuk

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Liikuntaa ja Maxim-tuotteita

Heiaa! Joku varmaan on hoksannut tuolla oikeassa sivupalkissa jotain uutta. Huomasin Catherinin blogista tuollaisen HeiaHeia-widgetin ja asensin sen siitä innostuneena itsekin - vaikka ihan vasta sanoinkin, että inhoan kaiken maailman ruoka- ja liikuntapäiväkirjojen pitämistä.. Sanani söin ja mörökölli minut vieköön.

Huvikseni kuitenkin ajattelin kokeilla, että miltä se näyttää, ja kirjata liikuntasuoritukseni sinne. Ja hyvältähän se näyttää! Viime viikon saldoksi tuli 9,5 h liikuntaa! Vaikka yhden tunnin voisikin nipistää siitä pois, kun en tiiä että kannattaako ihan kaikkia nuita pitempiä pyörämatkojakaan tuonne laittaa, mutta siitäkin huolimatta hyvin tuli viime viikko liikuttua.

Liikkumista saattoi buustata jonkun verran myös tuo, että sain viime viikolla sen Buzzador-kampanjan mukana tulleen paketin Maxim-tuotteista. Olen siis Buzzador, jonka ideana on testata ja kommentoida eli buzzata erilaisia kampanjoista saatavia tuotteita. Viimeksi olin siinä hammastahnatestissä mukana, ja heti perään pääsin mukaan tähän Maxim-kampanjaan.


Paketissa oli kuutta erimakuista urheilupatukkaa, kahta erilaista urheilujuomaa sekä kolmea erimakuista palautusjuomaa.


Oonkin sitten yrittänyt liikuntasuoritusten parissa testata näitä erilaisia valmisteita. Ensiksi mainittakoon kuitenkin, että nämä on siis urheilupatukka- ja juomavalmisteita, eli ei markkinoilla myöskin olevia proteiini- tai heratuotteita.

Testauksen aloitinkin heti maanantaina kun olin menossa uimaan. Valitsin tuotteista ehkä helpoimman, eli Maxim Energy Bar -patukan makuvaihtoehtona Sweet & Salty. Ja pitää sanoa, että yllätyin positiivisesti sekä patukan pehmeästä koostumuksesta, sen suklaisesta tuoksusta että hyvästä mausta. Odotin jotain myslipatukka-elämystä, mutta tämähän olikin oikeasti herkkua. Muistutti mielestäni hieman Snickers-patukkaa, onhan siinä myös pähkinöitä seassa.


Kun testaamisen makuun nyt olin päässyt, niin uinnin jälkeen kokeilin treenin jälkeen syötävää patukkaa, Maxim Recovery Bar:ia makuna Caramel-hazelnut eli karamelli-hasselpähkinä. Edellisen positiivisen makuelämyksen jälkeen odotin tältä vähintäänkin samanlaista makunautintoa, onhan tämä makuyhdistelmä yksi lemppareistani. Ja täytyy sanoa, että en pettynyt laisinkaan! Miten mikään terveellinen voi olla näin hyvää?! Tätä voisi sitten vastaavasti suositella vaikkapa Mars-patukoista pitäville terveellisempänä vaihtoehtona. Lisäksi tämä sisältää hyvän määrän proteiineja.


Testauksesta innostuneena päätin sitten seuraavana päivänä jumppaan mennessä kokeilla niitä juomia. Valkkasin kokeiluun ensin tabletit eli Maxim Total Hydration porejuoman. Ohjeen mukaan tabletteja tulisi laittaa 3 kpl/750 ml. Otin nestettä mukaan vain puolisen litraa, kun ei mulla yleensä jumpatessa mene välttämättä sitäkään. Laitoin siihen vain 2 tablettia, jätin ne veteen poreilemaan, pakkasin repun, ja vasta pukuhuoneessa maistoin tuota seosta ensimmäistä kertaa. En kauheasti tykkää makeista juomista, ja niin vain tuokin oli kuitenkin liian makeaa makuuni. Lisäsin sitten vettä reilummin joukkoon. Maussa ei muuten ollut vikaa. Jos joku on syönyt juonut niitä appelsiininmakuisia C-vitamiiniporetabletteja, niin maku oli tässä tismalleen sama. En mitään nestetankkausta suorittanut ennen jumppaa, muuten ois voinut tulla pissi housuun :D No, jumppaohjelmaa oli muutettu ja se oli rankempi kuin ennen, ja zumbatessakin taisin pistää kaiken peliin, sillä niin vain sain tuon 750 ml nestettä juotua. Ehkä tuosta urheilujuomasta sitten oli apua, sillä tuntui, että en oo aikaisemmin tuota zumbaakaan tykittänyt ihan noin kovalla vauhdilla, ja olin tuon lähes kakstuntisen päätteeksi jo ihan puhki kaiken antaneena.


Toista urheilujuomaa testasin puolestaan perjantaina zumbassa, kuten jo ruokapäiväkirjan yhteydessä mainitsinkin. Tämä siis oli tuota Sitruuna-lime -juomaa, ja samaan päädyin myöskin lauantaina käydessäni uimassa. Pitää sanoa, että nuo urheilujuomat on kyllä hyvä vaihtoehto vedelle. Mulla ainakin tulee muutenkin juotua vettä tosi paljon, mikä siis tietää sitä, että mahdollisesti niitä kivennäisaineitakin sitten poistuu. Näissä juomissa pitäisi olla niitäkin, eli semmoisten pitkien, aerobisten eli hiki valuen tehtävien liikuntasuoritusten kyytipojaksi nuo mielestäni sopii hyvin.



Mutta oon kyllä vähän hämmentynyt, että voiko nuo patukat oikeasti olla terveellisiä, jos ne on näin hyviä? :D Vieläpä kun perjantaina sen zumban päätteeksi valitsin patukan, jossa oli näistä toiseksi vähiten kaloreita, vaan reilu sata kaloria patukassa. Eli tuo Maxim After Training Bar - hasselpähkinä-suklaacrisp, joka oli niin hyvää, että sitä ehdottomasti ostan jatkossakin, jos jossakin kaupassa kohdalle sattuu. Etenkin jos herkkuhammasta kolottaa, niin siitä kun vääntäytyy vaikkapa ulos kävelylle ja palkitsee itsensä sen jälkeen tällaisella patukalla, niin ei se väärin voi olla?!


Niin, mutta jos joku on liian hyvää ollakseen totta, niin sitä se usein onkin? Noissa nimittäin lukee, että nämä sisältäisi vain luonnollisia makeutusaineita No, en tiedä mitä sen suomeksi pitäisi tarkoittaa, mutta minulle ainakin tulee mielikuva siitä, ettei siinä sitten olis sokereita ja vastaavia aineita. Mutta niinpä vain ainesosien mukaan niitäkin on monen sorttista. Vaan on kait se sokerikin luonnollinen aine, että ei se tietenkään väärin ole noin sanoa, mutta silti, minä ainakin menisin kaupassa luulemaan, että tässä ei niitä sokereita sitten olisi. :)

Vielä olis patukoita ja nuo palautusjuomatkin testaamatta, kun onhan näissä kuitenkin kaloreita eikä näitä kait ole tarkoitettu syötäväksi kuin leipää, eli silloin tällöin vaan korvaamaan välipaloja ja esim. jos tarvii jotain nopeaa palauttajaa. Eli jos nyt joku herkkusuu luulee, että näitä syömällä sitten vois laihtua, niin turha luulo :D Tai siinä tapauksessa tietysti, että pistää sitten lenkillä vähän rivakammin sitä tassua toisen eteen. ;) Eikä varsinkaan tällaiselle siunatussa tilassa olevalle nämä varmasti ole mikään paras ratkaisu, mutta en näe mitään vaaraa, jos satunnaisesti jonkun syökin.

* * *

Jos haluat tietää enemmän mitä Buzzadorina oleminnen tarkoittaa, voit lukea lisää täältä:
http://www.buzzador.com/fi?refstr=Shine_S


Lue lisää Maxim-tuotteista: www.maximsports.fi.

2 kommenttia:

  1. No kyllähän nekin pyöränatkat kannattaa kirjata. Just sen takia kirjaan omani, että näen paljonko sitä hyötyliikuntaakin tulee harrastettua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se kyllä niinkin. Itellä vaan tulee sen verran paljon pyörällä liikuttua, käytännössä siis aina, mutta sitte helposti huijaa ittensä uskomaan, että sehän riittää! :D Että pitäis kuitenkin myös sen hyötyliikunnan päälle liikkua. Oonki mielessäni kehittäny sellasen ajatusmallin, että vasta 20 minuutin yhtäkestoinen liikkuminen lasketaan liikunnaksi :D Monet onkin sitten siinä rajalla, jos tuo liikkuminen tapahtuu keskusta-yliopisto -akselilla..

      Poista

Ilahduta kommentillasi!