Instagram @sarkkuk

torstai 4. huhtikuuta 2013

Abi Morgan: Lovesong

Eilen aamulla näytti vielä, ettei päivälle olis mitään ohjelmaa, mutta se korjaantui pian. Kiitos tästä kuuluu OYY:n Facebook-sivustolleen linkkaamalle vinkille, jossa kerrottiin, että illalla olisi taas mahdollista päästä erään teatterinäytelmän harjoituksiin koeyleisöksi.


Menin siis Oulun kaupunginteatterille illalla. Siellä törmäsinkin heti yhteen tuttuun, joka myös oli tullut katsomaan teatteriesitystä. Kiitinkin häntä tämän vinkin postittamisesta, kun ei tätä näyttänyt netissä missään mainostettavan. Vissiin kaupungin sisällä pyörii joku kulttuuritoimijoiden sähköpostilista tai vastaava, jonne teatteri sitten näistä koenäytöksistä lähettelee viestiä (?).


Näytelmässä oli kaksi n. 50 minuuttista, esitystauolla jaettua osaa. Näyttelijöitä koko esityksessä oli vain neljä, ja pitkälti mentiin samoilla lavasteilla lukuunottamatta mielestäni hienosti toteutettuja seinällä pyöriviä videolavasteita.


Kuvauksen mukaisesti näytelmässä on kaksi päällekkäin ja osittain hieman ristiinkin menevää rakkaustarinaa saman pariskunnan arjesta. Ajallisesti tämä poikkelehtii siis menneisyydessä. Silti tarinaa oli helppo seurata. Näyttelijät olivat hyviä, ja vetivät näytelmän erittäin hyvin harjoitukseksi. Vasta aivan lopussa oli muutama repliikkiunohdus, jotka kuiskaaja hoisi hyvin, liekköhän samat replat tuottaneet aiemminkin muistikatkoksia :) Ei kuitenkaan mitenkään häirinnyt minua ainakaan.

Näytelmän jälkeen muutama vanhempi naishenkilö kuului kuvaavan näytelmää sanalla "koskettava". Sitähän se nimenomaan oli. En tiennyt olinko itse sitten vain herkällä päällä, mutta saipahan siinä muutamaan kertaan silmäkulmaansa pyyhkäistä. Eniten itseäni kuitenkin koko tarinassa kosketti erään kissan kohtalo! Mielestäni tarina oli hyvin realistinen kuvaus pariskunnan elämästä noin yleensä, myötä- ja vastainkäymisissä. Se ei kertonut koko pariskunnan elämäntarinaa itsestään selvästi, vaan lukijan eli tässä tapauksessa katsojan pääteltäväksi jäi myös muutamia asioita. Niin, luulin että kirjahan tässä ilmeisesti oli pohjalla, mutta ilmeisesti tämä onkin kirjoitettu näytelmäksi ihan alun perinkin.

Genrenä tämä menisi ehkä jonnekin draaman puolelle, mutta näytelmässä oli myös muutama musiikki- ja tanssikohtaus, sekä joitakin taiteellisiakin hetkiä. Eli jos jonkinlainen "lässynlässynlää" ja "tekotaiteellisuus" ei iske, niin siinä tapauksessa en voi suositella tätä. Itseäni nuo tanssi- ja taidekohtaukset hieman huvitti ja ehkä ärsyttikin siinä kohdin, kun halusi tarinan vain etenevän ilman turhia kohtauksia (jep, katson liikaa elokuvia). Mutta toisaalta tämäkin kokemus oli piristävä kaiken nykyaikaisen elokuvateollisuuden keskellä - vähän kuin katsoisi hyvää elokuvaa livenä.

* * *

Mielenkiinnosta googletin tuon "Abi Morgan: Lovesong" ja tällainen traileri löytyi:

 
Abi Morgan & Frantic Assembly's Lovesong - Official Trailer - 
Available now from Digital Theatre

Mielestäni Oulun versiossa oli ainakin hienommat lavasteet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!